Bekir Çelik 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 Abiler, başlık açıklayıcı oldu mu bilmiyorum ama, mesela seçtiğimiz güzergâhtaki yolların eğim oranını gösterir bir harita, uygulama vs var mıdır acaba? Örnek: Damlama Rampası / Mesafe13 km / Eğim %5 vs gibi. Rakım veritabanlı mı olur bilemiyorum. Renk skalasıyla kategorilendirilmiş de olabilir belki. Google Haritalar'da Bisiklet Seyahat Yöntemi seçilince bu özellik görünüyormuş ama, Türkiye haritasında yokmuş maalesef. Zaten aktifleştiremiyoruz Bisiklet Seyahati'ni. Siz hiç rastladınız mı başka bir harita uygulamasında vs? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 yazın isviçreden bisikletliler gelmişti yanlarında basit ama etkili bir navigasyon cihazları vardı, Türkiye de çalılşmadı. bu tip bilgileri de görebiliyorlardı, ben de araba için navi de bu özelliği aramıştım bulamadım 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 İzohips haritası var herkese açık. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 Youtube da ultra mesafe bisiklet sporcusu Özcan Güler var. Onun bisikletindeki navi cihazı toplam yokuş km yi ve eğimi belirtiyor. Ancak cihaz hakkında bilgim yok. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 Bir de google earth’da güzergahı belirleyince sağ tık yapıp yolun eğim grafiğini gösteriyor. Ama bunu doğal zemine göre yapıyor. Viyadük gibi yerlerde yanlış oluyor 2 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Bekir Çelik yazdı: Abiler, başlık açıklayıcı oldu mu bilmiyorum ama, mesela seçtiğimiz güzergâhtaki yolların eğim oranını gösterir bir harita, uygulama vs var mıdır acaba? Örnek: Damlama Rampası / Mesafe13 km / Eğim %5 vs gibi. Rakım veritabanlı mı olur bilemiyorum. Renk skalasıyla kategorilendirilmiş de olabilir belki. Google Haritalar'da Bisiklet Seyahat Yöntemi seçilince bu özellik görünüyormuş ama, Türkiye haritasında yokmuş maalesef. Zaten aktifleştiremiyoruz Bisiklet Seyahati'ni. Siz hiç rastladınız mı başka bir harita uygulamasında vs? Böyle şeyler ancak KGM veritabanında olur paylaşılmış bişey gömedim. Wikiloc kullanıyorum onda topoğrafya haritası var eğim değil de, tepe yüksekliklerini gösteriyor. Hatta osmand daha da iyi olabilir. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Geçen google ın daha yakın diye alternatif oluşturduğu güzergahı tercih edince , ufak çaplı bir dağın üzerinden aşmak zorunda kaldım, Hem daha yavaş gittim hemde daha çok yakıt yaktım. 1 2 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Bunu kullanın. Rotayı belirledikten sonra sol attaki dağ simgesine tıklayınca yukseklikleri gösteriyor. Biz bisiklet turu yapacağımız zaman turdakilere bilgileri bu siteden veriyoruz https://onthegomap.com/#/create 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Erhan Doruk yazdı: Geçen google ın daha yakın diye alternatif oluşturduğu güzergahı tercih edince , ufak çaplı bir dağın üzerinden aşmak zorunda kaldım, Hem daha yavaş gittim hemde daha çok yakıt yaktım. o hataya bir defa düştüm akdeniz tarafında benzinciye zor yetiştik 1 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Google'ın her zamanki yaptığı iş, beni de bir kaç defa öyle yönlendirmişti, en son geçen bayramda dağ yoluna soktu ama manzara nasıl güzel 2 araba yan yana geçene ödül veriyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Çağlar Bayur yazdı: o hataya bir defa düştüm akdeniz tarafında benzinciye zor yetiştik lpg’ciye yetişseydiniz siz de Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Erhan Doruk yazdı: Geçen google ın daha yakın diye alternatif oluşturduğu güzergahı tercih edince , ufak çaplı bir dağın üzerinden aşmak zorunda kaldım, Hem daha yavaş gittim hemde daha çok yakıt yaktım. Arkadaşın birini daha önce uyardım bu konuda. Anamur'a giderken ona yol tarif ettim, kısa göstermesine rağmen navigasyona uymamasını söyledim fakat dinlemedi. Sonuç olarak dağlık yerlerde köy yollarına sapa sapa gitti. En son çok yakıt hesabı yapıyordu. ? Hatta aklınızda bulunsun eğer bir gün gidecek olursanız okla gösterdiğim yoldan gitmeyin. Google Ordan tarif ediyor. Kısa ama kötü. ? 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: lpg’ciye yetişseydiniz siz de pilsiz araba zamanları idi o zamanlar yani insanlık zengindi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Çağlar Bayur yazdı: pilsiz araba zamanları idi o zamanlar yani insanlık zengindi jigle diyorsunuz. Anladım. Zengin karışım. Şimdi lpg ile fakir karışımı zorluyorsunuz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: lpg ile fakir karışımı zorluyorsunuz lpg her zaman zengin karışımda ayarlanır, şanzımanı olmayan yazmasın konu rampaya sarıyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Haziran 2024 Paylaş 11 Haziran 2024 Çağlar Bayur yazdı: lpg her zaman zengin karışımda ayarlanır, şanzımanı olmayan yazmasın konu rampaya sarıyor Litre olarak. 1,3 katı yakar. 1,2 katı yakar. 1,1 katı yakar. En son benzinle aynı yakar diyorlardı ama. Lpg karışımı çok geliştirdi kendini Yorum bağlantısı
Recommended Posts