İçeriğe Yönlendir

1.2 Palio mu - 1.5 Accent mi? (Yumurta Kasa)

Ali YILDIZ06

Recommended Posts

Ali YILDIZ06

Merhaba, 1.2 palio lpg si sıralı sistem değil, kaç valf bilmiyorum 8 ve 16 valf varmış bunlarda, 1.5 accent gls lpg li (motor yeni rektefiye yapılmış) iki aracın km si 270 bin civarı, ikiside 2000 model, sizlere sormak istediğim; hangisi mantıklı olur, günlük 25 km sabah 25 km akşam 50 km yol yapacağım, tek kriterim, kışın sabahları çalışmamazlık yapmasın yeter, çocukları kreşe bırakıp işe gidiyorum, hız yapması önemli değil benim için, iki aracıda stabil ve zorlamadan kullandığımızı düşünürsek, parça fiyatları motor sağlamlığı vs uzun ömürlülük açısından hangi motor daha iyidir, saygılarımla..

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

İyice baktırın, hangisi temiz ise onu alın. Ancak, başına bir şey gelmedi ise, 270 binde motor yiyen Accent 1.270 bin olabilir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Accent 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali YILDIZ06 yazdı:

kışın sabahları çalışmamazlık yapmasın yeter,

accent.

marka fark etmez, tek nokta enjeksiyon ve lpg birlikteliği iyi değildir. sorun çıakrtır, zira onlara karbüratörlü tip lpg uyduruyorlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali YILDIZ06
Çağlar Bayur yazdı:

accent.

marka fark etmez, tek nokta enjeksiyon ve lpg birlikteliği iyi değildir. sorun çıakrtır, zira onlara karbüratörlü tip lpg uyduruyorlar.

Peki Çağlar Bey, palioda ilk çalıştırmada lpg yi kapatıp benzinde çalıştırsak ve 2-3 km benzinde devam edip sonrasında lpg yi açsak yinede sorun yaşanabilir mi? Zira accentin rektefiyesi nasıl yapıldı, doğru müdahele edildi mi bilmiyoruz, sadece 6 ay garantili diyor rektefiyeyi yapan yer, palioyu aktif olarak kullanılıyor arkadaşın nişanlısı, benim gönlümde accentten yana bu arada, eğer palio tercihi olursa lpg yi kapatıp benzinde binmeyi düşüneceğim

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Çabinin dediği gibi tek nokta enjeksiyon ve lpg ikilisi derttir her zaman. Takılan LPG sistemleri uydurmasyon oluyor. Benzinde binerim 1.2 ne yakabilir ki diye düşünecek olursanız uyarayım, iyi yakar o motor. 

Palio kaç valf öğrenmek gerek. 1.2 16 valf ise alınıp LPG sistemi uygun hale çevrilebilir. Yoksa bende Accent öneririm ancak 270 binde motor rektefe edilmesi garip geldi. O motor köyü kullanım koşullarında bile çok daha fazla çevirebilmeli. Tabi hararet yapmıştır yağsız kalmıştır ona bir şey diyemem. 

Çabiden ödünç vesile ile 6 ay iyi süre. Sorun varsa 6 ayda belli eder kendini. Ama 1 yıl da garanti verseler sanayideki ustanın verdigi garantiyi ciddiye almazdım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek

İkisi de güzel araçlar sorunsuzluk bakımında iyiler hangisi daha temiz çürükleri olmayan mekanik olarak daha iyise ona bakın derim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali YILDIZ06 yazdı:

eğer palio tercihi olursa lpg yi kapatıp benzinde binmeyi düşüneceğim

4.2lt jeep daha zevkli olurdu, nasılsa tüketimleri yakın olur

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali YILDIZ06
Çağlar Bayur yazdı:

Anlaşıldı abi teşekkürler 😀

Yorum bağlantısı
Ali YILDIZ06
Murat Sahın yazdı:

Çabinin dediği gibi tek nokta enjeksiyon ve lpg ikilisi derttir her zaman. Takılan LPG sistemleri uydurmasyon oluyor. Benzinde binerim 1.2 ne yakabilir ki diye düşünecek olursanız uyarayım, iyi yakar o motor. 

Palio kaç valf öğrenmek gerek. 1.2 16 valf ise alınıp LPG sistemi uygun hale çevrilebilir. Yoksa bende Accent öneririm ancak 270 binde motor rektefe edilmesi garip geldi. O motor köyü kullanım koşullarında bile çok daha fazla çevirebilmeli. Tabi hararet yapmıştır yağsız kalmıştır ona bir şey diyemem. 

Çabiden ödünç vesile ile 6 ay iyi süre. Sorun varsa 6 ayda belli eder kendini. Ama 1 yıl da garanti verseler sanayideki ustanın verdigi garantiyi ciddiye almazdım. 

Geri dönüş için teşekkürler, palio 8 valf, tek nokta enjeksiyonlu, accent düşünüyorum ama işte rektefiyesi nasıl yapıldı doğru yapıldı mı onu bilmiyorum, palio ona göre bildiğimiz bi araç. Bakalım artık 1 hafta içinde karar verip alacağım hayırlısıyla

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali YILDIZ06 yazdı:

Geri dönüş için teşekkürler, palio 8 valf, tek nokta enjeksiyonlu, accent düşünüyorum ama işte rektefiyesi nasıl yapıldı doğru yapıldı mı onu bilmiyorum, palio ona göre bildiğimiz bi araç. Bakalım artık 1 hafta içinde karar verip alacağım hayırlısıyla

Fiyat ne civarda?

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Palioda kadranda devir saati varsa 16v, eğer yoksa 8v olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)

kesinlikle accent ha temizi denk gelmezde mazda 323 o da denk gelmezse corolla derim üstad. 

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali YILDIZ06
Murat Sahın yazdı:

Fiyat ne civarda?

Palio 250, accent 260 bin lira

Ebrar Tüfek yazdı:

Palioda kadranda devir saati varsa 16v, eğer yoksa 8v olur. 

Devir saati yok o zaman kesin 8v

Talha Bilgi yazdı:

kesinlikle accent ha temizi denk gelmezde mazda 323 o da denk gelmezse corolla derim üstad. 

Zamanım kısıtlı olduğu için bu 2 araçtan birini seçeceğim, bundan sonraki alacağım araca geçiş aracı olacak bir nevi, planım sonraki aracın sizinde dediğiniz gibi japon olması (toyota, honda, mazda veya kore hyundaı) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Accent mi Palio mu olarak bakarsam bana göre de accent.. geçmişte 2 tane yumurta 1tane de milenyum kasa otomatik vites vardı.. şuanda da 2001 yumurta elantra otomatik viteslisinden kullanıyoruz yaklaşık 5 yıl oldu 60-70bin km yol yapıldı yapılmaya da devam ediyor. standart yağ fren su vs haricinde ciddi bir sorunu olmadı. Bir diğer husus ise o dönemki fiatın 1.2 benzinli motorları.. kaç tane fiat benzinli kullanan varsa hep bir dert ile yakınıyorlardı. hiçbir şeyi yoksa egzoz muayenesinde sorun yaşıyorlardı. Bundan dolayı fiat'ın benzinlilerine hep önyargılı bakarım. bir de performans durumu var 1.5 manuel accent güzel gider. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

4.2 hangi Jeep,  chevrolet JEEP mi? :D neskafe selpak manasında mı?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

4.2 hangi Jeep,  chevrolet JEEP mi? :D neskafe selpak manasında mı?

bizde jeep dedin mi jeep tir, digerleri daçya

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

tek nokta enjeksiyon palio mu aman diyim uzak durun lpgyi içiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...