İçeriğe Yönlendir

Geceleri Sürünen İnternet

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray

Turknet abonelik var. gündüz gayet güzel çalışıyor, bazı zamanlarda daha belirgin olacak şekilde, internet bağlantısında kablolu yada kablosuz şekilde modeme bağlı olduğumuz halde, kesilmeler kopmalar oluşuyor. ( kopmalar wifi da değil) SNR değeri 20 civarı. pingler normalde 8 9 ms gibi ancak bir kez başladığında gecikmeler çok büyuük oluyor. sayfalar açılmıyor. gecikmeler 200 300 gibi acaip yüksek değerlere ulaşıyor. hat üzerinde 50mbit destekleniyor bunu 35 ile sınırlattım kopma olmasa da kesiklikler oluyor.  VDSL modem asus idi arızalandı diye düşünüp tplink aldım 3 ay önce sonuç aynı. Ne yapmam lazım? Fiber internet de yok henüz. Oysaki turuncu fiber kablosu 5 metre ilerde sarılı şekilde duruyor sokağın karşısında.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Buyuk ihtimalle yapacak bir sey yok. Hattin kapasitesi o kadar. Aksamlari herkes youtube, netflix falan izlediği icin kapasite yetmiyor

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben ttnetin bunu bilerek yaptığını düşünüyorum. Binanızda ttnet abonesi var ise onun hız değerlerine bakın. Bildiğim kadarıyla ttnetin taahütsüz aboneliği yok diye biliyorum. Bende türknet vardı. Yavaş diye netspeed aldım. O daha da yavaş çıkınca ttnet bağlattım. Hızım olması gereken seviyede.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Doğan Arşiray yazdı:

Fiber internet de yok henüz. 

Nasıl yani Ümitköy'de fiber mi yok:unsure2:

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Altyapı ttnet ise (muhtemelen) onların abonesi olmadığınız için size özel muamele çekiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ttnet olmayan bir yapi varmi ki? 

Alptuğ Özcan yazdı:

Nasıl yani Ümitköy'de fiber mi yok:unsure2:

kablo var hizmet yok. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Baltık denizi kablo hatları patlatıldığında mı başladı?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

Turknet abonelik var. gündüz gayet güzel çalışıyor, bazı zamanlarda daha belirgin olacak şekilde, internet bağlantısında kablolu yada kablosuz şekilde modeme bağlı olduğumuz halde, kesilmeler kopmalar oluşuyor. ( kopmalar wifi da değil) SNR değeri 20 civarı. pingler normalde 8 9 ms gibi ancak bir kez başladığında gecikmeler çok büyuük oluyor. sayfalar açılmıyor. gecikmeler 200 300 gibi acaip yüksek değerlere ulaşıyor. hat üzerinde 50mbit destekleniyor bunu 35 ile sınırlattım kopma olmasa da kesiklikler oluyor.  VDSL modem asus idi arızalandı diye düşünüp tplink aldım 3 ay önce sonuç aynı. Ne yapmam lazım? Fiber internet de yok henüz. Oysaki turuncu fiber kablosu 5 metre ilerde sarılı şekilde duruyor sokağın karşısında.

Bentley continental e binenlerin turknet ile ne işi var, elonun uydularına bağlsınlar tövbe tövbe bu ne fakirlik. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Doğan Arşiray yazdı:

kablo var hizmet yok. 

Büyük ihtimalle hepsi ttnet. Asıl sorun bu zaten. Neden ttnet daha hızlıyken aynı alt yapıyı kullanan diğerleri daha yavaş. 50 mgbt  e kadar , 35 mgbt e kadar. Şu aldatmacadan vazgeçmeleri lazım.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben sabit 20 ye raziyim. ne zaman sikayet kaydi aciyorum, hizmet 1 gunluk duzeliyor. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doğan Arşiray yazdı:

ben sabit 20 ye raziyim. ne zaman sikayet kaydi aciyorum, hizmet 1 gunluk duzeliyor. 

Diğerlerini kısıyorladır

Nasrettin hocanın fıkrası hibi. Sende haklısın diyolar

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

İki dönem 50 mps T. Telekom kullandım, geçen ay taahhüttüm bitti 200mps fiber T.Superonline geçtim. İki aydır düzgün kullanamıyoruz. Sürekli kopmalar, net bağlı gözüktüğü halde çekmemeler. Aradım müşteri hizmetlerini uzaktan ayar yaptım dedi, düzeldi bir müddet sonra yine aynı. Dün akşam tekrar aradım, geçtiğime geçeceğime pişman oldum, verimli kullanamadığım hizmetin bedelini fazlasıyla ödüyorum dedim, gerekirse saha ekibi gönderin kontrol etsinler dedim. Uzaktan bir kaç ayar yaptı, sonra saha ekibi yönlendireceğim dedi. Normal şartlarda ücreti varmış ekibin ama başından beri mağduriyet yaşadığım için ücretsiz göndereceğini söyledi. Bakalım...

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Türknet ucuz ve kaliteli diyenler vardı :D 

TTNET şaşmamak lazım. :D 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Doğan Arşiray yazdı:

X'den yüklenmeni tavsiye ederim, 3-5 tweet at çevrene de attır, birkaç yetkili ve etkili kişiyide yanına etiketle kablonun yanında hizmeti de getirirler

Müşteri hizmetlerinden oluşturulan şikayet kayıtları hikaye(geçiçi çözüm üretiyorlar)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bentley continental e binenlerin turknet ile ne işi var, elonun uydularına bağlsınlar tövbe tövbe bu ne fakirlik. 

Bu uşağın internetiymiş :D

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mahmut Yıldız yazdı:

Bu uşağın internetiymiş :D

Ankara nın interneti bu.  Trafiği gibi internetide sıkışık....

Ümit Türk yazdı:

Türknet ucuz ve kaliteli diyenler vardı :D 

TTNET şaşmamak lazım. :D 

iki sene süperdi. sonra yaşayan sayısı arttı. ondan oluyor.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Doğan Arşiray yazdı:

kablo var hizmet yok. 

Arcadiumun o tarafta akrabam var superonline fiber kullanıyor ama sürekli sorunlu bağlantı kopup duruyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bizim binaya yerel bir internet şirketi fiber getirdi. Kullanmaya başladık. Sonra Superonline fiber getirdi, onu da kullanmaya başladık. Daha sonrada ttnet fiber internet getirdi onu da kullanmaya başladık. En iyisi sizce hangisi çıktı dersiniz. Superonline. Bu şirketlerin fiber hatları kendilerine ait. Kimse kimsenin alt yapısını kullanmıyor. Evde Türknet var. Gündüzleri çok iyi ama akşamları fena oluyor. Evde ttnet kullandığımda oldu. Ttnet Türknetten de kötü.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Alternatif olarak eger duzgun cekiyorsa turkcell veya vodafone 5g ev internetleri de kullanilabilir. Fiyatlari bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Gece sürülen internet ne diyorum bende.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
İlkay Başaran yazdı:

Gece sürülen internet ne diyorum bende.

Tok karnına sürülüyor.

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Eren Gökmen yazdı:

Alternatif olarak eger duzgun cekiyorsa turkcell veya vodafone 5g ev internetleri de kullanilabilir. Fiyatlari bilmiyorum. 

ona para yetmez. 400gb kullanim var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...