İçeriğe Yönlendir

Geceleri Sürünen İnternet

Doğan Arşiray

Recommended Posts

İlkay Başaran

Gazzeye mi taşındınız?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

superonline al kurtul.. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

superonline al kurtul.. 

fiber kablosu bu gri kutunun arkasında ama hizmet yok... telekom görevlisi 4 5 aya belki gelir dedi geçen sorduğumda.

İlkay Başaran yazdı:

Gazzeye mi taşındınız?

heryeri açık bu kutunun. kapağının olması bir şeyi değiştirmiyor. altı da açık zaten. ben şimdi gidip eve kadar olan kısmı neden yenileyeyimki bu durum böyleyken? kim diyebilir ki bizimkinde sorun yok tek sorun sende diye...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Doğan Arşiray yazdı:

Turknet abonelik var. gündüz gayet güzel çalışıyor, bazı zamanlarda daha belirgin olacak şekilde, internet bağlantısında kablolu yada kablosuz şekilde modeme bağlı olduğumuz halde, kesilmeler kopmalar oluşuyor. ( kopmalar wifi da değil) SNR değeri 20 civarı. pingler normalde 8 9 ms gibi ancak bir kez başladığında gecikmeler çok büyuük oluyor. sayfalar açılmıyor. gecikmeler 200 300 gibi acaip yüksek değerlere ulaşıyor. hat üzerinde 50mbit destekleniyor bunu 35 ile sınırlattım kopma olmasa da kesiklikler oluyor.  VDSL modem asus idi arızalandı diye düşünüp tplink aldım 3 ay önce sonuç aynı. Ne yapmam lazım? Fiber internet de yok henüz. Oysaki turuncu fiber kablosu 5 metre ilerde sarılı şekilde duruyor sokağın karşısında.

bu arada şu CRC arızaları vardı, 13 senelik splitter bozulmuş onu değiştirince CRC ler düzeldi. hız da bir değişim olmadı o esnada.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Benzer sorun yaşadığımda ankastredeki bağlantıları boncuk denen aparatla yaptırdım düzelmişti 10 sene önce.

Ama sizde bu kutunun halinden belli oluyor hattın ne kadar verimli çalışabileceği..

3 yıldır bizde bile fiber var yahu. Durumu anlatan bir dilekçe yazdırın uşağa, doğrudan bölge telekom müdürlüğüne elden teslim şeklinde. İnanın çok faydası olacaktır. Uşak gitmişken bir de konuşsun durumu anlatsın absürd bir durum bu. Dibinizde fiber var sizi hala port mort uğraştırıyorlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben de aynısını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Doğan Arşiray yazdı:

kablo var

Kablosuz bağlantı 🙄 

intikam soğuk yenen bir yemektir :hahahoho: 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Kutu kazara kırılsa ne olur acaba bir komşu için soruyorum...... 

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Ben de sokak başındaki büyük dağıtım panosuna geri geri dönerken çarpmaktan çok korkuyorum :yes:

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Her gece cop kamyonu buyuk bir gurultu ile koseyi zorlukla donuyor zaten... 

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Bende  12 den sonra çok fazla kopma oluyor,Turk telekomu aradım her zamanki gibi bizlik bir durum yok dediler.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Fatih Uzun yazdı:

Bende  12 den sonra çok fazla kopma oluyor,Turk telekomu aradım her zamanki gibi bizlik bir durum yok dediler.

kablodanmış... yersen. e sabah niye kopmuyor diyorsun, cevap yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun
Doğan Arşiray yazdı:

kablodanmış... yersen. e sabah niye kopmuyor diyorsun, cevap yok.

gündüzleri gerçekten hiç sorun yok:)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Geceleri vpn'ler açık nerelere dalıyorsa millet artık

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Geceleri vpn'ler açık nerelere dalıyorsa millet artık

O gece sürülen internet o ayrı :seytan:

Bu sürünen.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İlkay Başaran yazdı:

O gece sürülen internet o ayrı :seytan:

Bu sürünen.

İşte sürünüyor nasıl sürtünme varsa

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

bitik avrupadan güncel bilgi vereyim istedim.

40 birime aldığımız 250mbps fiberi, paketlerin güncellenmesi sebebiyle 5 birim farkla 500 e çıkaracağız, sizin için mantıklı değilse lütfen bu mektuba cevap verin diye kağıt geldi eve. 55 birime 1000mbps seçeneği de var.

1251912205_EkranResmi2025-03-2622_21_45.png.8698be309b966597a0226fc1dd7cf174.png1390526385_EkranResmi2025-03-2622_22_22.png.4a735121304c7a2c4b4f06ea1b2fc8a3.png

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

İşte sürünüyor nasıl sürtünme varsa

Bizim internetle anca roman filan okursun. 

Erdem Doğan yazdı:

bitik avrupadan güncel bilgi vereyim istedim.

40 birime aldığımız 250mbps fiberi, paketlerin güncellenmesi sebebiyle 5 birim farkla 500 e çıkaracağız, sizin için mantıklı değilse lütfen bu mektuba cevap verin diye kağıt geldi eve. 55 birime 1000mbps seçeneği de var.

1251912205_EkranResmi2025-03-2622_21_45.png.8698be309b966597a0226fc1dd7cf174.png1390526385_EkranResmi2025-03-2622_22_22.png.4a735121304c7a2c4b4f06ea1b2fc8a3.png

Ya ben sabit calisan 25 mbps ye raziyim 1 senedir. Sozde 75 parasi veriyoruz. Su anda 4 veriyor. Evet dört. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Mahalle muhtarı ile aran iyiyse 24 saatte sorunun çözülür

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bugün turktelekom ofisine gittim teknik personelle konuştum. sokağın altında asvaltın içinden geçen kablo da bizden soruluyormuş iyimi. yani yol çökmüş kopmuş filan fark etmiyor. yol zaten 3 senede bir yamanıyor çöktüğü için. neyse, fiber optik kablo çektirirseniz ve turknete başvurursanız hizmeti bağlarız kısa sürede dedi adam.  çalıştıkları taşeronlardan birisinin telefonun aldım, hemen iki kişi gönderdi beraber baktık. asvalt 20 25 cm kadar kesilecek 15 metre turuncu fiber kablo çekilip bahçe duvarının içinde sonlandırılacak. sonrası CAT kablo ile içeri taşınacak. CAT kablo çekme işi bende olur büyük ihtimale. olay bu.

bizim hyper tatil yalan oldu beyler, satılık continental GT bijonu....

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

15 metre kablonun asvaltın içinden geçirilmesi ve kaldırımdan evin bahçesinin iç duvarına çekilmesi işi 13 bin tl tutacakmış... böyle salak şey mi olur sanki vdsl yi biz bozduk. şeytan diyor aylığı 800 tl den 5g modem al 300 gb kapasitesi. zaten bizim kullanım da o kadar. zaten 550 tl turknete ödüyorum her ay.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

image.png.11869fb9680dc2feada555ca70ffdc30.png

Şimdi baktım okulda...:)

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

bugün hız 24 mbps. hiçbir değişiklik yapmadım. zaten aşağı yukarı bu kadar alabiliyorduk. kendince uçuyor internet. kablo bozuk olsa bu olmaz değilmi? CRC SNR filan kötü değil. hiç değişmiyorki zaten bunlar. sadece hız değişiyor. ayrıca maks hız da 45 mbps ye çıkmış o derece saçma bir vaizyet var. artmış yani. internette kesiklik filan zaten olmuyor port değiştiğinden beri.

1. olasılık, gidip şikayet edince santralden hızı açtılar. (ne zaman saha ekibine şikayet gidiyor o zaman hız artıyor)

2. olasılık bayram tatili nedeniyle gidenlerden ötürü bant genişliği arttı en sona kalan dona kaldığı için normalde hız alamayan biz hizmet alabilir olduk.  ( nerede o eski bayramlar... )

gelip giden olmamış ve plastik kutu aynı rezillikte duruyor.

lanetvdsl.png

Servet Aydın yazdı:

Yoğun trafik başka bişey değil

ahanda

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Kendi yerlerinde de portlar var. Eskinin santrali gibi karışık kuruşuk bir yer. Fibere geçildi diye masraf da edilmiyor. Port portu tutmuyor. Ben arıyorum portların yerini değiştiriyorlar, sen arıyorsun portların yerini değiştiriyorlar. Bir iyi denk geliyor bir çok kötü.

şimdilik iyisiniz. Başkası da sorun yaşayacak, sizinki de bir süre sonra port yer değiştirecek ve yine bum, ankastrenizden dolayı diyecekler.

Çare fiber.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Burası Türkiye! garanti çözümü yazıyorum (sistemsel çözüm), telekom ana kutudan konutunuza tüm hattı kendiniz değiştireceksiniz, parayı basıp.

biz koca sitede öyle yaptık, proje hazırlık vs. alayını yapıp parayı basıp tamamen Fibere geçtik, hazır olunca telekom ana bağlantıyı yaptı ve eve gelip Gpon ve modemi koydu gitti, istediğin hızı okkalı para ödeyeterek alabiliyorsun artık, takılma varmı derseniz, evet, sebebi hattın kötü olması şebeke falan değil, bazen hava güzel olmuyor kısıveriyorlar!

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...