İçeriğe Yönlendir

Çizik Nedeniyle Kapının Komple Boyanması

ALİ SEYKAN

Recommended Posts

ALİ SEYKAN

Merhaba, taşa sürtme sonucu 2 kapı ve marşpiyel çizildi. marşpiyelde çökme ve derin çizilme-boya kalkması var.  Ön kapıda 40 cm kadar  tırnak girecek derinlikte 1 adet çizik,  arka kapıda tırnak girecek şekilde bir kaç çizik var. Araç garantili ve kaskosu var. Yetkili servis tek çizik için kapıyı komple boyarız diyor. Bu şekilde olması araç satışında problem olur mu?  Sizce kapıların komple boyanması mantıklı mı? Varsa alternatif fikirleriniz sevinirim.Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Murat Ekinci

Servisin parça değişmesi lazım demediğine şükredin :)) Kusurlu kısımların fotoğraflarını çekin elinizde bulunsun satarken kaskodan yaptırıldı,  bu çiziklerden dolayı boyandı diye ispatınız olur. Diğer türlü dışarıda boyatırsanız lokal boyanabilir araç rengine göre renk uyumsuzluğu ustanın işçiliğine göre belli olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Aracın rengine bağlı olarak parçanın ilgili yeri  boyanabilir ama yapacak ustanın meziyeti öne çıkar, rengi tutturabilirse parçanın bir kısmını boyayıp sorun çözülür. Yetkili servis komple boya yapmak ister siz sanayide ehil bir boyacı ile görüşün bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Boyayı yapacak usta ve servise göre durum değişir. Ford araçlarıma Aytozu gri ve külkahverengi lokal boya yaptırmıştım serviste hiç belli olmamıştı. 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Garantili aracı özel serviste boyatmak garantiyi bozmuyor mu ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
ALİ SEYKAN yazdı:

Garantili aracı özel serviste boyatmak garantiyi bozmuyor mu ?

hangi garantiyi mekainiği ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

mekanik-boya artık hangi sınıfa giriyorsa abi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kaporta boya kısmına girer, zaten o kısımdaki onarımlar yeniden  boyamak ile yapılır, tesadüfen kabul edilmiş se o da. dolayısı ile pratikte garantinizi etkilemez denebilir.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

araç satışında problem olurmudan kastınız nedir  ?  boyalı diye daha ucuz satılır.

boyatmazsanızda bu haliyle boya masrafı var denir yine ucuz satılır 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

bu tarz işlemleri sigortadan fazladan para almak için kaportacılar yapıyor genelde , geçen de bir tanığın arabasında 2 kapıda 1 rer karışlık hasar vardı boyası bile atmamış kaportanın,

kaportacı 2 kapıyıda boyadı üzerine de sigortaya 42 bin tl hasar yazmış . araç clio . 

Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Ali Gök yazdı:

araç satışında problem olurmudan kastınız nedir  ?  boyalı diye daha ucuz satılır.

boyatmazsanızda bu haliyle boya masrafı var denir yine ucuz satılır 

1 adet çizik nedeniyle kapının komple boyanması problem olur mu?  özel serviste renk tutmama riskide var. Yani boyatayım mı yoksa çiziği kalemle doldurayım mı ?

Yorum bağlantısı
Ali Gök
ALİ SEYKAN yazdı:

1 adet çizik nedeniyle kapının komple boyanması problem olur mu?  özel serviste renk tutmama riskide var. Yani boyatayım mı yoksa çiziği kalemle doldurayım mı ?

problem dediğin ne işte onu tanımla :D  1 kapısı boyalı olur  hepsi o başka bişe değil

resmini paylaşırsan daha iyi yorum yapılır 

eğer ufak çizşkse rutuş yapsınlar kalsın öyle  boşa boyatma

Yorum bağlantısı
Ege Babacan

Bu konuyu ben de takipteyim. Fırtına grisi rengi aracımda kapılarımda ufak da olsa tırnak girecek birkaç çizik var, beni ne kadar rahatsız etse de bir türlü lokal vs yaptırmaya cesaret edemiyorum zaten 1 parça değişenim ve 1 parça lokalim var. %100 sonuç vermese de İzmir'de güzel rötuş yapan usta bulsam gideceğim. 

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

ben boyatmazdım yarın satarken boyalı diye insanlarla uğraşamam 2001 focusum var her yeri güneş yanığı ama boyasız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Boyatma taraftarı değilim bende.. 

Keske bi görseydik 😀 

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

airbrush tabancasıyla rötuş yapanlar var, acaba bu hasarda olabilir mi 

Yorum bağlantısı
Sedat Oral

Bende tektonik gri focus var kapıyı 3 kez boyattım anca bişeye benzedi. En az 20 kez boya kartı yapıldı. 

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Murat Öngür yazdı:

bu tarz işlemleri sigortadan fazladan para almak için kaportacılar yapıyor genelde , geçen de bir tanığın arabasında 2 kapıda 1 rer karışlık hasar vardı boyası bile atmamış kaportanın,

kaportacı 2 kapıyıda boyadı üzerine de sigortaya 42 bin tl hasar yazmış . araç clio . 

Kaskodan yaptırmasanda iki parça boyaya 35 bin istiyorlar. Bence bu ortamda normal. (Kastım günümüz şartları)

Fatih Keskin yazdı:

ben boyatmazdım yarın satarken boyalı diye insanlarla uğraşamam 2001 focusum var her yeri güneş yanığı ama boyasız

Başgan ben de tam tersini düşünüyorum. Her taraf yanık bineceğime fotoğraf video halleder tertemiz binerim. 

ALİ SEYKAN yazdı:

Resim atarsanız yorum daha kolay olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Geçmiş olsun kardeş, kapıya servis değişim deseydi direk kabul ederdim, sıfır kapı tamir görmüş kapıdan daha iyidir, değişim orjinal parça ise değer kaybıda olmaz, 4 tane vida söküp değişiyorsun, satarken bu değişmiş fiyat kırarım diyene sıfır ve orjinal parça, sebeb? diye sorarsın, tabi ana gövdede hasar yoksa....

Kasko bu işler için var...

değişim verilmemiş, bu durumda çizik rötüşle kapanıyorsa yaptır geç, komple boya ile uğraşma, içime sinmez diyorsan sen bilirsin, saca kadar inmediyse öylede bırakabilirsin, tabii yine içine sinerse, yoksa daha ne diyim boyatacaksın o zaman....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sedat Oral

Bu hasar kaydı muhabbeti olmadığı ve boya değişen işi abartılmadığı zamanlarda expere değişim versin diye ısrar ederdik iş tam tersine döndü

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Murat Ersel Çevik yazdı:

Kaskodan yaptırmasanda iki parça boyaya 35 bin istiyorlar. Bence bu ortamda normal. (Kastım günümüz şartları)

Başgan ben de tam tersini düşünüyorum. Her taraf yanık bineceğime fotoğraf video halleder tertemiz binerim. 

Resim atarsanız yorum daha kolay olur. 

Resim yok araç benim değil ama demek istediğim düzeltme ile yada en kötü lokal boya ile halledilecek bir ezikti

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Kazanin fotograflari varsa satista cok sorun olmaz. Foto olmayinca bunu firsat biliyorlar. 

2 gun once 30000 bakimina 11 bin TL aldi servis. 2 kapiya 40 bin bu sartlarda normal geldi🤬

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ohooo hiçbirşey bu, direk rötüş bence... saca inmediyse böyle bile kalabilir ama bence hafif bir rötüş yaptır, güzel yapılırsa dibinden incelemezsen anlaşılmaz gözle, çok özenilmese bile 3-4 mt. den belli bile olmaz...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

İşte bu yüzden kafama takıldı :D marşpiyelde çökme ve boya kalkması var sac görünüyor. Oraya kesin işlem yapılacak kaskodan yaptıracağım. Kapılar derin çizik,  tırnak giriyor. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Ohooo hiçbirşey bu, direk rötüş bence... saca inmediyse böyle bile kalabilir ama bence hafif bir rötüş 3-4 mt. den belli bile olmaz...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...