İçeriğe Yönlendir

Daihatsu Terios mu Lada Niva mı?

Murat Kırçal

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Murat Kırçal yazdı:

Suzuki jimny araştırmaya başladım derli toplu araç . 2004 2007 model güzel araçlarmış. Değerlendireceğiz.

daha hesaplı merso alınabilir , değer de

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

daha hesaplı merso alınabilir , değer de

Yürür mü?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Yürür mü?

patates kızart, patatesi ye yağı arabaya doldur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

patates kızart, patatesi ye yağı arabaya doldur

Sahi, bio dizel ne oldu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Sahi, bio dizel ne oldu?

baskın yapıldı kapatıldı onlar yasadışı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Ben Terios kullanıyorum uzun süredir. (Hatta ilk aldığım Terios'u sattım, sonra ikinci araç olarak yine Terios aldım)

Hem arazi hem yol kullanımı için ideal bir arabadır.

Kronik bir problemi yok, bakımları yapılmış temiz bir tane alırsanız sorunsuz kullanırsınız.

Merak ettiğiniz bir konu varsa sorun yanıtlıyım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
(düzenlendi)
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Ben Terios kullanıyorum uzun süredir. (Hatta ilk aldığım Terios'u sattım, sonra ikinci araç olarak yine Terios aldım)

Hem arazi hem yol kullanımı için ideal bir arabadır.

Kronik bir problemi yok, bakımları yapılmış temiz bir tane alırsanız sorunsuz kullanırsınız.

Merak ettiğiniz bir konu varsa sorun yanıtlıyım.

Başkanım motor mekanik olarak nasıl kronik sorunu varmıı? İlk olarak nivalara baktık ama 85 modelle 2024 model arasında fark yok aynı araba . Birde insanı arabadan soğutur vaziyeti vardı? Teriosa yöneldik. 

tarihinde Murat Kırçal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ
(düzenlendi)

Terios yani kasa iyidir. Eski kasaya göre oturaklı ve arazide iyi iş görür. İstanbul'da faal yetkili servisleri de var 

tarihinde Sühan Bozdağ tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Murat Kırçal yazdı:

Başkanım motor mekanik olarak nasıl kronik sorunu varmıı? İlk olarak nivalara baktık ama 85 modelle 2024 model arasında fark yok aynı araba . Birde insanı arabadan soğutur vaziyeti vardı? Teriosa yöneldik. 

Terios 1. nesil ve 2. nesil olarak değerlendireyim. Terioslar motor şanzıman yürür aksam olarak çok sağlam araçlar. Kronik bir problemi yok.

Terios 1. nesiller 1.3 N/A benzinli motora sahip. Kasa yapısından dolayı nispeten küçük bir araç. SX paketi dolu olandır. Ben ikinci araç olarak kullanıyorum. Sürekli 4 çeker ve otomatik vites olduğu için uzun yolda performans olarak çok tatmin etmez. Ama heryere de gider. Yerden yüksekliği çok çok yeterlidir, çoğu donanımlı arazi aracının takıldığı yerde rahat bir şekilde ilerler. Merkezi difransiyeli kilitlenebilir. Arka difransiyeli kaydırmalıdır. En yakın rakibi Suzuki Jimny. Ona kıyaslarsam arazide Jimny den biraz geride kalır, Jimny'nin ön arka dingili ışın dingildir. Bu arazide avantaj, yolda dezavantajdır. Teriosların ön dingil bağımsız, arka dingil ışındır. Ayrıca 4 kapı olması daha fazla pratiklik kazandırır. Jimny de arazi şanzımanı da vardır. Motor performansları çok yakındır.

Terios 2. nesiller çoğunlukta 1.5 N/A benzinli motora sahiptir. Kasa bir önceki nesile göre komple yenilenmiştir. Yol konforu daha iyidir, yerden yüksekliği bir önceki nesile göre daha azdır ama yine de arazide benzer performans gösterirler. İç hacmi C segmenti bir otomobil kadar varken bagaj hayli küçüktür.  Gold ve Galaxy paketleri en dolu olanlarıdır. Galaxy paketi piyasada çok az olup, yokuş iniş ESP çekiş kontrol gibi özelliklere sahiptir. Gold ise aynı paketin yıl olarak daha eskisidir, elektronik destekler bunda yoktur. Diğer özellikleri aynıdır. En yakın rakibi Suzuki GrandVitara 2 kapılı modeldir. Suzukiye göre hem yolda hem arazide çok daha iyi bir araçtır. Aynı modellerde üretilmiş Duster'a da rakip olabilir. Ona kıyasla da daha konforlu sağlam bir araçtır. 1. Nesilde olduğu gibi kitlenebilir merkezi diferansiyel ve arka dingilde LSD mevcuttur. 2. nesillere LPG takılması halinde supaplar bozulabilir. LPG montajı, ayarı, ürün kalitesi ve kullanıma bağlı olarak bu sorun hiç yaşanmayabilir de. Uzun yolda 1. nesile göre çok daha fazla konfor sunar. Yine sürekli 4 çeker ve otomatik olmasından performansı biraz düşüktür. 

Daihatsu 2011-2012 yıllarında Türkiye ve Avrupa piyasasından çekildi. Sarf bakım malzemeleri kolaylıkla bulunabilmekte fakat kaza halinde bu araçların kaporta aksamını bulmak biraz zor olabilir. Bunun dışında bozulmayan bir araç olduğu için parça sorunu da yaşatmıyor. 

4 kişiyi geçmeyen aileler için uygundur. 

Şehir içi kullanıma uygundur.

Dağ bayır gezmeye uygundur.

Sürekli asfalttan uzun yol yapmaya uygun değildir. (performans eksikliği ve konfor açısından)

Piyasada 1.6lt ve altında motora sahip, 4 çeker olan, otomatik vites olan, 4 kapılı olan, 600binlira altında başka bir SUV tipi araç yok gibi birşey zaten. Bu kriterlerde araç arıyorsanız tek seçenek Terios. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...