Emre KİMSESİZ 11 Mart Paylaş 11 Mart Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım kafamda bazı soru işaretleri var yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim. arabam ford fiesta 2004 benzin+lpg yarı otomatik yaklaşık 5 ay önce aldım 1. dün arabanın altına bakmak istedim ve baktığımda şanzımanda yağ kaçağını gördüm. arabamı her zaman götürdüğüm ustaya gösterdim baktığında oda gördü yağ kaçağını ama bana ben yarı otomatik şanzıman hiç yapmadım bu konuda başka birisine göndereceğini söyledi. siz değerli arkadaşlardan bu konuda fikrinize ihtiyacım var. sizce neden yağ kaçağı olmuştur. (hiç anlamadığım için soruyorum) 2. bu tür şanzımanlarda vites geçişlerinde vuruntu sesi gelir mi? 3. 5. viteste gaz bastıkça ıslık sesi geliyor bu neden olur ? 4. Bursa'da (asm) şanzımanda anlayan usta var mıdır? Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 11 Mart Paylaş 11 Mart Yağlı bölge güzelce yıkanıp, temizlenip, araç bir süre kullanıldıktan sonra kaçağın yeri tam olarak tespit edilir ve buna göre işlem yapılır. Aracın yaşı ve kullanımı itibariyle yağ kaçağı olabilir. Conta ve oringler zaman içerisinde sertleşebilir, yırtılabilir. Şanzımanda/kavramada bir sorun var ise, vites geçişleri vuruntulu ve sesli olabilir. Bu sesi yalnızca 5. viteste mi yapıyor yoksa, belli hız aralığında mı? Bu tür tek kavramalı şanzımanlar kullanım, bakım ve tecrübeli el isterler. Gerçekten ASM' den anlayan bir yerin bakması önemli. Ama en önemlisi bu şanzımana yetkili serviste aktivasyon yapılması. 2 Yorum bağlantısı
Emre KİMSESİZ 11 Mart Yazar Paylaş 11 Mart Tamer Topaç yazdı: Yağlı bölge güzelce yıkanıp, temizlenip, araç bir süre kullanıldıktan sonra kaçağın yeri tam olarak tespit edilir ve buna göre işlem yapılır. Aracın yaşı ve kullanımı itibariyle yağ kaçağı olabilir. Conta ve oringler zaman içerisinde sertleşebilir, yırtılabilir. Şanzımanda/kavramada bir sorun var ise, vites geçişleri vuruntulu ve sesli olabilir. Bu sesi yalnızca 5. viteste mi yapıyor yoksa, belli hız aralığında mı? Bu tür tek kavramalı şanzımanlar kullanım, bakım ve tecrübeli el isterler. Gerçekten ASM' den anlayan bir yerin bakması önemli. Ama en önemlisi bu şanzımana yetkili serviste aktivasyon yapılması. Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim ''Bu sesi yalnızca 5. viteste mi yapıyor yoksa, belli hız aralığında mı?'' Yalnızca 5. viteste 80'den sonra ıslık sesi gelmeye başlıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart Paylaş 11 Mart vuruntu şanzıman takozunda da yapabilir, vites geçişleri pürüzsüz değildir zaten bu seride, sade yağ kaçağı için elletmeyin, temizleyin ekleyin devam edin. 1 Yorum bağlantısı
Emre KİMSESİZ 11 Mart Yazar Paylaş 11 Mart Çağlar Bayur yazdı: vuruntu şanzıman takozunda da yapabilir, vites geçişleri pürüzsüz değildir zaten bu seride, sade yağ kaçağı için elletmeyin, temizleyin ekleyin devam edin. Merhaba çağlar bey, arabayı aldıktan sonra sizi sık sık takip eden birisiyim. çok değerli önemli bilgiler paylaşıyorsunuz. abi şimdi araba konusunda bilgim pek yok sadece sürücüyüm yani. şanzımanı böyle görünce çok panik yaptım acaba tamir olursa ne kadar olur falan filan malum ekonomik sebeplerden dolayı. sizin cevabınız beni rahatlattı çok teşekkür ederim. size bir kaç sorum olacak. 1. asm şanzıman için hangi yağ koyulmalı bilgim olmadığı için yağ değişimine gidince bilgisiz olmayayım. (kaç litre yağ alır ) 2. vuruntuya çok takılmıyorum ama 5.viteste 80'den sonra ıslık sesi geliyor bunun nedeni nedir acaba? 3. abi bursa 'da asm şanzımanında anlayan birisini tanıyor musun (temizletme ve yağ değişimi için) şimdiden çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart Paylaş 11 Mart asm denen, manuel şanzımana monte edilmiş otomatik bir debriyaj sistemidir, yani şanzıman yağı manuel vites ile aynıdır. dsg nin akılsızı diyelim. aslında çok basit bir yapısı vardır, duyduğunuz ses manuel şanzımanda olabilecek bir sestir, yani aslında her iyi mekanikçi bundan anlar. sadece eğer ki sök tak olacak ise, bu debriyaja bir adaptasyon yapılması gerekir orjinal ford teşhis cihazı ile sorun orada başlar, yetkili servisler bu kasa fiestayı bile artık tanımaz bizde 1 Yorum bağlantısı
Emre KİMSESİZ Salı 09:37 Yazar Paylaş Salı 09:37 Çağlar Bayur yazdı: asm denen, manuel şanzımana monte edilmiş otomatik bir debriyaj sistemidir, yani şanzıman yağı manuel vites ile aynıdır. dsg nin akılsızı diyelim. aslında çok basit bir yapısı vardır, duyduğunuz ses manuel şanzımanda olabilecek bir sestir, yani aslında her iyi mekanikçi bundan anlar. sadece eğer ki sök tak olacak ise, bu debriyaja bir adaptasyon yapılması gerekir orjinal ford teşhis cihazı ile sorun orada başlar, yetkili servisler bu kasa fiestayı bile artık tanımaz bizde merhaba, aracımın şanzıman Contası değişti yağ kaçağı önlemiş oldu ayrıca şanzıman yağını değiştirdikten sonra geçişler daha iyi . Vuruntu neredeyse yok oldu. ayrıca 5.vitesde ıslık sesi yok oldu. değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts