Sühan Bozdağ 11 Mart Paylaş 11 Mart Diyorlar ki; Araç alım satımlarını ancak bankaların güvenli ödeme sistemi ile yapabilirsin. Peki sarı sitede sıkça gördüğüm kredi kartına 12 taksitle araç satışı nasıl yapılıyor? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Mart Paylaş 11 Mart Sühan Bozdağ yazdı: Diyorlar ki; Araç alım satımlarını ancak bankaların güvenli ödeme sistemi ile yapabilirsin. Peki sarı sitede sıkça gördüğüm kredi kartına 12 taksitle araç satışı nasıl yapılıyor? Bir miktar peşin miktarı önemli değil , geri kalanı senetli diye not düşülüp yapılıyor. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Mart Paylaş 11 Mart Sühan Bozdağ yazdı: Diyorlar ki; Araç alım satımlarını ancak bankaların güvenli ödeme sistemi ile yapabilirsin. Peki sarı sitede sıkça gördüğüm kredi kartına 12 taksitle araç satışı nasıl yapılıyor? Vade farkıyla Aldığım arabanın 410 bin lirasını kredi kartına 12 taksitle 550 bin lira olarak ödedim. Krediden daha uygundu oran. 3.33-3.40 civarı idi karta göre. Krediler 3.68 den başlıyordu hayat sigortası dosya masrafı vs vs gibi olaylar yoktu. Bazıları da vade farksız yapıyor. Galerilerde güvenli ödeme durumu değişiyor diye hatırlıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ 11 Mart Yazar Paylaş 11 Mart Ersen Tapan yazdı: Bir miktar peşin miktarı önemli değil , geri kalanı senetli diye not düşülüp yapılıyor. bu senetler notere mi ibraz ediliyor acaba? Peşinat miktarı noter tescili için yeterli oluyor mu ki? Metin Akbal yazdı: Galerilerde güvenli ödeme durumu değişiyor diye hatırlıyorum. Galeri değil de şahıstan alma durumunda nasıl olduğu muamma Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Mart Paylaş 11 Mart Sühan Bozdağ yazdı: Galeri değil de şahıstan alma durumunda nasıl olduğu muamma Dükkanı vardır veyahut bir firma ile çalışıyordur oradan çektirir. Clioya jant lastik almıştım. Adam kart çekilir dedi nasıl olacak dedim firma ismini verdi ben burayla calisiyorum alışverişim var, firmayı araştırdım baktım olumlu yorumlar, ödeme isteği geldiğinde de aynı firma yazıyordu. Ödemeyi karttan yaptım oldu bitti. 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Mart Paylaş 11 Mart Sühan Bozdağ yazdı: bu senetler notere mi ibraz ediliyor acaba? Peşinat miktarı noter tescili için yeterli oluyor mu ki? Metin Akbal yazdı: İbraz zorunluluğu yok diye biliyorum. Beyana dayalı. 1 Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ 11 Mart Yazar Paylaş 11 Mart Ersen Tapan yazdı: İbraz zorunluluğu yok diye biliyorum. Beyana dayalı. Noteri aradım şimdi. "Güvenli ödemeyle istediğiniz miktarı satıcıya aktarır sonra da kalanı aranızda senet yapar bunu beyan edersiniz" dediler. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 11 Mart Paylaş 11 Mart (düzenlendi) Senet aldım diye satıcının sözlü beyanı yeterliydi Ekim 2024 te. Güvenli ödeme ile de para göndermeden tamamını senet aldım diye beyan ederek aracımı sattım. 11 Mart tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ 11 Mart Yazar Paylaş 11 Mart İnan Çınar yazdı: Güvenli ödeme ile de para göndermeden tamamını senet aldım diye beyan ederek aracımı sattım. güvenli ödeme henüz girdi hayatımıza, bu satış yakın zamanda mı oldu acaba? Yorum bağlantısı
İnan Çınar 11 Mart Paylaş 11 Mart (düzenlendi) İnan Çınar yazdı: Ekim 2024 te. 11 Mart tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart Paylaş 11 Mart yalama olsu sistem , ocak 2025 te de senet yazmaya yetkili firma olacak denmişti 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 11 Mart Paylaş 11 Mart Ayrıca araç bedeline ne yazarsan yazılıyor.mesela 50 bin yaz güvenli ödeme yapmışsınız üstünü elden ver,verme fark etmiyor 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 11 Mart Paylaş 11 Mart Sühan Bozdağ yazdı: Diyorlar ki; Araç alım satımlarını ancak bankaların güvenli ödeme sistemi ile yapabilirsin. Peki sarı sitede sıkça gördüğüm kredi kartına 12 taksitle araç satışı nasıl yapılıyor? Dünyanın faizini yansıtıyorlar. Daha yeni yaptım o işi. Kredi kartından kredi çekiyorsunuz bir bakıma. Ben aracı alırken 4.09 en düşük banka faiziydi. 3.90 a geliyor diye kalan bakiyeyi kredi kartından çektirmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 11 Mart Paylaş 11 Mart sanayi esnafından araba alırsanız vade farkı kesmiyordu eskiden, multivanı orduda tamirciden almıştık, 50 bin falandı fiyatı, corollayı 40 a saydı 10 bini yandaki yedek parçacıya 3 taksit kestirmiştim, rakam düşük tabi o zaman kaç sene öncesinin piyasası. Tanıdık iş yaptırdığın yedek parçacıya taksitle kestirip kendi aralarındaki parça hesabından düşüyorlar. Mesela 500 e araba var, 400 nakit, 100 bini kart çekeceksin, parçacıya 100 bini çektiriyor, 100 bin liralık motor yağı antifriz filtre vs alıyor. Arabalar bakıma geldikçe o parayı fazlasıyla çıkarıyor zaten. veya borcu varsa açık hesaptan düşürüyor. 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 11 Mart Paylaş 11 Mart Ben aracı satarken banka kredi kullandılar sistemde 2 çeşit ödeme 1 şu kadar peşin 2 banka kredisi yazdılar ancak bankadan kredi evrağını istediler. O olmadan satış yapmadılar hocam. Belki de sizden slip ya da bankadan döküm isteyebilirler.. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Daha yeni sattım aracımı, Paranın büyük miktarını aldım önceden. Güvenli ödeme 2.000 TL gösterdim. 2.000 TL güvenli ödeme ile, kalanı daha önceden peşin ödenmiştir diye satışa not düşüyorlar. ANcak güvenli ödemede çok büyük sıkıntılar yaşanabiliyor. Eğer iki tarafın da bankası aynı ise, bir sıkıntı olmuyor. Ancak farklı bankalarda şuanda çok büyük sıkıntılar var. Satıcı ve alıcı güvenli ödeme bankalarından yapıyor ancak bankalar farklı olunca noterin sisteminde gözükmüyor vb... 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 12 Mart Paylaş 12 Mart (düzenlendi) Hakan Adalıoğlu yazdı: Eğer iki tarafın da bankası aynı ise, bir sıkıntı olmuyor. Ancak farklı bankalarda şuanda çok büyük sıkıntılar var. Satıcı ve alıcı güvenli ödeme bankalarından yapıyor ancak bankalar farklı olunca noterin sisteminde gözükmüyor vb... Bu ilk günden beri böyle. Artık noterler bile uyarıyor neredeyse, aynı bankalardan yapın güvenli satışı diye. Sabah gidip akşam çıkan oluyor bu farklı banka muhabbeti yüzünden noterden. Ben Ocak ayında araç satarken bunu alıcıya söyledim. He hee dedi. En son notere gittik, 2 saat geçti hala olmayınca, gitti benim hesabımın olduğu bankadan hesap açtı geldi 5 dk.da halloldu güvenli satış işlemi. 12 Mart tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi 1 2 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 12 Mart Paylaş 12 Mart Sühan Bozdağ yazdı: Diyorlar ki; Araç alım satımlarını ancak bankaların güvenli ödeme sistemi ile yapabilirsin. Peki sarı sitede sıkça gördüğüm kredi kartına 12 taksitle araç satışı nasıl yapılıyor? Ben de bir miktar peşin ödedikten sonra 2024 Ocak ayında kredi kartı ile 12 taksitle araç aldım. Kredi faizleri 4 civarı idi ama benim kredi kartımla %2.1 vade farkı ile 340 Bin TL'ye 430 Bin TL ödedim. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 12 Mart Paylaş 12 Mart Geçen bi egea aldık. Notere yetki belgem var dedi hesabına gönderdik direkt 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Mart Paylaş 12 Mart Emin Önal yazdı: He hee dedi. E yapcak bişi yoghh da dedin mi 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu 12 Mart Paylaş 12 Mart Geçen hafta şirketin bir çekici satışı için neredeyse tüm gün noterde boğuştuk.Bazı bankalar Takasbank sistemine uyumlu değillermiş. Bu yüzden çok sıkıntı çıkıyor diyor noterlerde. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 13 Mart Paylaş 13 Mart Hakan Adalıoğlu yazdı: Daha yeni sattım aracımı, Paranın büyük miktarını aldım önceden. Güvenli ödeme 2.000 TL gösterdim. 2.000 TL güvenli ödeme ile, kalanı daha önceden peşin ödenmiştir diye satışa not düşüyorlar. ANcak güvenli ödemede çok büyük sıkıntılar yaşanabiliyor. Eğer iki tarafın da bankası aynı ise, bir sıkıntı olmuyor. Ancak farklı bankalarda şuanda çok büyük sıkıntılar var. Satıcı ve alıcı güvenli ödeme bankalarından yapıyor ancak bankalar farklı olunca noterin sisteminde gözükmüyor vb... Dün yeni araç aldım farkı bankaları kullandık.Hiç bir sorun yaşanmadı.Ama aynı banka olunca çok daha basit.Farklı banka olunca galerici arkadaş yardımcı oldu yaklaşık 1 dakika içinde tüm işlemleri yaptık .Alıcı edevlet üzerinden yeni bir iban oluşturup takasbank a eft yapıyor.O hesap üzerinden işlem yürüyor.Çok basit ama bilen birinin yardımı gerekiyor sadece.Bence sistem çok iyi oldu dolandırılma ihtimali diye bir durum kalmadı. 2 Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu 13 Mart Paylaş 13 Mart Doğru söylüyorsunuz, Farklı bankada E-devlet üzerinden takasbankla yürüyor işlemler. Ancak Cumartesi günü sistem kapalı. E-Devlet çalışmıyor. Tek bir seçenek var. Cumartesi günü farklı bankalardan işlem yapabilmenin. O da Vakıfbank'ın web aracılığıyla sunduğu bir sistem. Burada oluyor. Ancak aracın satış fiyatı çok önemli. Pek çok insanda, Pek çok bankada Normal Eft, havale sınırı günlük (bankaya göre değişmekle birlikte) 400-500 bin civarı, daha üst miktarlarda (güvenli ödemede sınır iki milyon ancak bu güvenli ödeme olmadığı için) alıcının eft sınırı üzerine çıkıldığı için banka aynı gün o meblağı vakıfbankta aktarmıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart Paylaş 13 Mart Ahmet Türedi yazdı: .Alıcı edevlet üzerinden yeni bir iban oluşturup takasbank a eft yapıyor.O Ahmet Türedi yazdı: Dün yeni araç aldım farkı bankaları kullandık.Hiç bir sorun yaşanmadı.A yaşanmadı derken zaten yeni hesap açılmış sonuçta aynı banka üstünden yürümüş işlem , bir araba alıp satacağım diye hesap açtırmam mesela ben hesabımın olmadığı bankaya Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 13 Mart Paylaş 13 Mart Çağlar Bayur yazdı: yaşanmadı derken zaten yeni hesap açılmış sonuçta aynı banka üstünden yürümüş işlem , bir araba alıp satacağım diye hesap açtırmam mesela ben hesabımın olmadığı bankaya Konu yanlış anlaşıldı sanırım yeni hesap açılmıyor aslında normalde satıcı güvenli satış işlemi başlattığında bir referans kodu oluşuyor aynı banka üzerinden işlem yaparken o kodu yazarak direk havuza para aktarılıyor.Ancak farklı banka olunca o referans kodu ile e devlette takasbank ibanı oluşturup kendi bankanızdan o ibana parayı yolluyorsunuz.Yani farklı bir hesap açma gibi bir durum yok ben yine kendi bankamdan parayı yolladım. farklı biraz ama zor değil. Yorum bağlantısı
Recommended Posts