Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Murat Sahın yazdı: Bakış açısı bu. Kişiye göre değişir. Evden çıkıp 10 km sonra otoparka park eden ve sadece ev-iş arası araç kullanan arkadaş aldı dual motor olanından. Nedenini sordum, hoşuma gitti dedi. Oturduğum ilçede merkezde 4+1 yeni daire fiyarı 7-8 milyon civarı. Merkezden biraz uzaklaşınca aynı paraya 600-700 metrekare bahçe içine 4+1 villa yapabiliyorsun. İkisinin arasında tercih meselesi tamamen keyfekeder. Yazlık işinden caydım, büyüklerimiz alsın biz yerleşek. En güzel yöneti bu şekilde buldum. 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İstanbul yolu sıkıntı bayramda LPG bile alınmıyor sıra oluyor pompada İzmir Mersin git gel yaptım bu güzergah sakin elektrikli araç şarj noktalarında durduğum yerlerde hep boşluk vardı Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: Zengin bir ülke olduğumuz kesin ama gelir adaletli olarak dağılmadığı için sıkıntı içinde yaşıyoruz. İronikti zaten yazdığım, zengin olduğumuz kesin, ama zenginliği yaşayış ve algılayış şeklimiz yanlış. Gelir adaletsizliği tabi ki yüksek. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben tuzla sahil, başakşehir yapıyorum. Kmm’yi kullanmıyorum. Çünkü ikinci köprü aynı süreye denk geliyor. Hadi yarım saat fark etsin. Bunun için 600 lira vermeye değmez. Fazladan 40km artı ücreti var. Duruma göre davranıyorum ben. Yorgunluk, yetişme, arabada tek miyim vs. Bir de eskiden boş yolda basıyordum daha da kısalıyordu, şimdi hem menzil hem de radar derdimiz var, uçamıyoruz. Dün Nişantepe - FSM yolu çok fenaydı, haritadaki sürede gidebileceğime inanmadım. Dur kalk trafiğine de enerjim kalmamıştı zaten. Devam ettim YSS'ye. Nitekim YSS yolu bile bayağı yoğundu. Bir de elektrikli arabada şöyle bir gariplik var, şarjın sıkıntılı ise trafikli yol daha iyi oluyor. Dün otoyolda yol tıkandıkça benim menzil artıyordu mesela. 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Ali Gök yazdı: İzmir Mersin git gel yaptım bu güzergah sakin elektrikli araç şarj noktalarında durduğum yerlerde hep boşluk vardı İnsanlar hep belli yerlerde toplanıyor. Dün Bolu'nun içine girecektim, devam ettim. Abant'tan çıktım sonra, eski yolda kimse yoktu, peşime bir kaç tesla, togg filan daha geldi. Ha ileride millet uyanır filan onu bilmiyorum. Ankara-İstanbul yolunda iki yönde de çıkanlar highway'de şarj yapmayı planlıyor, o sıkıntı. Yoğun zamanda girmem ben bir daha. Yoğun zamanda yola da çıkmam normalde de bu sefer denk geldi, neyse çok şükür rezil olmadan geldik. Uzun yol menzili 350-400 olmalı ama, benim arabanın menzili gözüme batmaya başladı. Sürekli %3-5'lere düşürüyorum uzun yolda. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ortalama 100 ve 110 km hızlarla uzun yolda gidilirse ne kadar yol alabilir? Rampa tırmanışı menzili etkiliyor mu? Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Ortalama 100 ve 110 km hızlarla uzun yolda gidilirse ne kadar yol alabilir? Rampa tırmanışı menzili etkiliyor mu? O hızlarla bayağı gidilir herhalde. 300-350 yapabilir. Sabır lazım tabi o hızlarda gidebilmek için ayağın altında o güç varken. Rampa tırmanışı menzili etkiliyor tabi ki, ama iniş çıkışlı yollarda inerken rejen yaptığı için çok fark etmiyor. Ama başlangıç bitiş arası rakım farkı varsa mutlaka etkiliyor menzili. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Selim Bilgin yazdı: O hızlarla bayağı gidilir herhalde. 300-350 yapabilir. Sabır lazım tabi o hızlarda gidebilmek için ayağın altında o güç varken. Rampa tırmanışı menzili etkiliyor tabi ki, ama iniş çıkışlı yollarda inerken rejen yaptığı için çok fark etmiyor. Ama başlangıç bitiş arası rakım farkı varsa mutlaka etkiliyor menzili. Bu sene dizel araçla 1300 kmyi o hızlarla aldım. Ve bu durumu nasipse en az 4 sene daha devam ettireceğim izin zamanlarında. Az da olsa alıştım diyebilirim. Ayda yılda bir kere de olsa uzun yol yapacağım için bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Eğer arabayı değiştirirsem önceliğim elektrikli araç olacak. Acele etmeden bilgi sahibi olup kısmetse alacağım. Bu sene olmasa bile bir kaç sene içinde mutlaka olur. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: koçta çalışma koçla çalış derler imrahorda Aynen aynen. Kafası çalışıp koçla çalışan yaşadı. Ytd. Ali Darbaz yazdı: Evet koç iş yapan firmaya girdim. Dayamışsınız Dell bilgisayarları. Bir de çalışsalar güzel olacak. . 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Bu sene dizel araçla 1300 kmyi o hızlarla aldım. Ve bu durumu nasipse en az 4 sene daha devam ettireceğim izin zamanlarında. Az da olsa alıştım diyebilirim. Ayda yılda bir kere de olsa uzun yol yapacağım için bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Eğer arabayı değiştirirsem önceliğim elektrikli araç olacak. Acele etmeden bilgi sahibi olup kısmetse alacağım. Bu sene olmasa bile bir kaç sene içinde mutlaka olur. 100-110 gidebilen çok rahat eder elektriklide. Hem tüketim anlamında hem de otopilot çok rahat götürür o hızlarda. 110 ile otobüsün arkasına takılınca rüzgâr direnci de kıırlır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Hız konusuna çok dikkat ettim bu yaz aracın yakıtını düşürmek için. Bu sene yine yolculuk yaparken dikkat edecrğim. Sollamalar dışında 100 ve 110 süratim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Hız konusuna çok dikkat ettim bu yaz aracın yakıtını düşürmek için. Bu sene yine yolculuk yaparken dikkat edecrğim. Sollamalar dışında 100 ve 110 süratim. 2000d/d da 100 civarı gider cmax. en güzel zamanları, 2250 lerden sonra yaktığına gittiği yazık olur tüketim adına mesela, 1850 d/d kalınınca en düşük tüketim geliyor egr de hep kapalı kalır o motorda max. torka yakın da çekiş geliyor 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) O ne yüksek hızlar öyle, uzun yol bulmuşsunuz insan bir çırpıda bitirir mi. En iyi terapi, Saate 90 km hızla yapılan kara yolu yolculuğudur. Etliye sütlüye dokunmadan sollama sağlama ile uğraşmadan yolu seyrede seyrede klima 22 derece otomatik ayarlı çiçek gibi gidilir. Yok mu o yolun verdiği huzur, haftasonları 100 200 km boş boş sürmemin sebebide budur. Bu bayram Okmeydanındaki yakınımı ziyarete gitmek için Çekmeköyden Üçüncü köprü yolunu kullanarak gittim. 130 km bulutların içinde sisli ve yağmurlu Küzey Marmara yolunda saate 87 km süratle 1 saaten fazla yolculuk yapmak , çok keyifliydi. İkinci şeritte tüm yolculuk boyunca sadece 1 defa sollama manevrası yapmışımdır. Belki iki tane. Tam bir iç huzur. Kendini bulma sanki 5 yıldızlı otelde aroma terapi spa yaptırıyormuş gibi. 1 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: O ne yüksek hızlar öyle, uzun yol bulmuşsunuz insan bir çırpıda bitirir mi. En iyi terapi, Saate 90 km hızla yapılan kara yolu yolculuğudur. Etliye sütlüye dokunmadan sollama sağlama ile uğraşmadan yolu seyrede seyrede klima 22 derece otomatik ayarlı çiçek gibi gidilir. Yok mu o yolun verdiği huzur, haftasonları 100 200 km boş boş sürmemin sebebide budur. Bu bayram Okmeydanındaki yakınımı ziyarete gitmek için Çekmeköyden Üçüncü köprü yolunu kullanarak gittim. 130 km bulutların içinde sisli ve yağmurlu Küzey Marmara yolunda saate 87 km süratle 1 saaten fazla yolculuk yapmak , çok keyifliydi. İkinci şeritte tüm yolculuk boyunca sadece 1 defa sollama manevrası yapmışımdır. Belki iki tane. Tam bir iç huzur. Kendini bulma sanki 5 yıldızlı otelde aroma terapi spa yaptırıyormuş gibi. Sen land roverle de gidersin çok iyi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ümit Türk yazdı: Aynen aynen. Kafası çalışıp koçla çalışan yaşadı. Ytd. Dayamışsınız Dell bilgisayarları. Bir de çalışsalar güzel olacak. . Benim 3 tane üretici sertifikam var, Dell olması şart değil, ihaleyi Dell kazanıyorsa çokda beni enterese etmez. Dell de olsa Lenovada olsa, Hp bile olsa desteği ben verecem. Mehmet Göktürk yazdı: Sen land roverle de gidersin çok iyi Hiç farketmez, kabine fazla motor sei almayacağı bir süratte 70 km hızla bile sürerim, Yol ver yeter. Benim derdim trafik. 2 milyon liralık araba ile üçüncü köprü geçiş ücreti 400 tel vermekten çekiniyor isem , o arabadan bana huzur gelmez. Hep trafiğin açık olduğu yoldan giderim. Ücreti sorun değil, önemli olan tempom ve aroma terapim bozulmasın. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Bu sene dizel araçla 1300 kmyi o hızlarla aldım. Ve bu durumu nasipse en az 4 sene daha devam ettireceğim izin zamanlarında. Az da olsa alıştım diyebilirim. Ayda yılda bir kere de olsa uzun yol yapacağım için bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Eğer arabayı değiştirirsem önceliğim elektrikli araç olacak. Acele etmeden bilgi sahibi olup kısmetse alacağım. Bu sene olmasa bile bir kaç sene içinde mutlaka olur. Ramazanda Düzce~Antalya ~Düzce yolculuk yaptım iki kişi ortalama hız 110 km/h 5,1lt/100km dizel ile yolculuk tamamladım. Son yıllarda yaptığım en ekonomik sürüştü. 90 ortalama ile gidebilseydim 4 lt yi görebilirdim. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Saate 90 km hızla yapılan kara yolu yolculuğudur. Dur daha 200’den 140’a yeni düştük. Şaka bir yana bence bir otomobil 90 ile gitmemeli otoyolda. Tırlar 88-90 gidiyor en azından onlardan hızlı gitmeli ki tır seni sollamak için sola geçmesin. Hele orta şeritten filan gidiyorsan tam facia. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Benim 3 tane üretici sertifikam var, Dell olması şart değil, ihaleyi Dell kazanıyorsa çokda beni enterese etmez. Dell de olsa Lenovada olsa, Hp bile olsa desteği ben verecem. Hiç farketmez, kabine fazla motor sei almayacağı bir süratte 70 km hızla bile sürerim, Yol ver yeter. Benim derdim trafik. 2 milyon liralık araba ile üçüncü köprü geçiş ücreti 400 tel vermekten çekiniyor isem , o arabadan bana huzur gelmez. Hep trafiğin açık olduğu yoldan giderim. Ücreti sorun değil, önemli olan tempom ve aroma terapim bozulmasın. Bütün arabalar iki milyon Selim Bilgin yazdı: Dur daha 200’den 140’a yeni düştük. Şaka bir yana bence bir otomobil 90 ile gitmemeli otoyolda. Tırlar 88-90 gidiyor en azından onlardan hızlı gitmeli ki tır seni sollamak için sola geçmesin. Hele orta şeritten filan gidiyorsan tam facia. Toplantı yaparken sağa geçiyorum ben otopilotla Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Bütün arabalar iki milyon Toplantı yaparken sağa geçiyorum ben otopilotla Seyir halindeyken kontrolü arabaya bırakıp toplantımı yapıyorsunuz ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Ali Gök yazdı: Seyir halindeyken kontrolü arabaya bırakıp toplantımı yapıyorsunuz ? O yine toplantı yapıyor. bizim i20 direksiyon asisti devredeyken nlere yaptığımı anlatmak dahi sıkıntı. Selim Bilgin yazdı: Dur daha 200’den 140’a yeni düştük. Şaka bir yana bence bir otomobil 90 ile gitmemeli otoyolda. Tırlar 88-90 gidiyor en azından onlardan hızlı gitmeli ki tır seni sollamak için sola geçmesin. Hele orta şeritten filan gidiyorsan tam facia. Ben nört hızda ilerlerim, 100 kmde yolda epi top 2 veya 3 araç sollarım , benide sadece hız limitörleri kapatılmış harfiyat kamyonları geçer. normal nizami tırcılarla pek temasım olmaz. 140 km hız tesla bataryası için büyük rakam. navigation Autopilot açık 80 km/H bağlı 70 kw bataryalı Tesla model S 590 km yol gidiyor. Model y bataryasını yanlış biliyormuşum, editledim. Sabit Hız (km/s) Tahmini Tüketim (kWh/100 km) Tahmini Menzil (km) 80 13.5 426 km 90 14.8 388 km 100 16.5 348 km 110 18.5 311 km 120 21.0 274 km 130 24.5 235 km 52 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 dakika önce Paylaş 28 dakika önce Ali Gök yazdı: Seyir halindeyken kontrolü arabaya bırakıp toplantımı yapıyorsunuz ? tavla oynamıyoruz. telefon görüşmesi. ali biraz daha hızlı gidilebilir 130 u 140 yap o tabloda. 235km için. belki de 145 Yorum bağlantısı
Recommended Posts