İçeriğe Yönlendir

Değer Kaybı

Yasin Kızılca

Recommended Posts

Yasin Kızılca

Arkadaşlar Selamın aleyküm herkese 

Kazadan, sonra Değer kaybı nasıl alınır anlatmak istedim. Çünkü 20 kez telefonum çaldı ve kaza yaptığımı dilersem değer kaybı için vekalet vererek kaybı alabileceğim yada avukatsiz bu işin olacağı hakkında telefonlar aldım

17.03.2025 tarihinde park halinde olan aracıma başka bir araç sol tarafından çarparak hasar verdi ve aracım kendi bildiğim bir kaportacıya bırakıldı 

Kaportacı tamir işlemlerini bitirdi

Mekanik kısımı sigorta firması exper ile birlikte anlaşmalı oldukları bir firmaya yönlendirdi orada da mekanik kısımlarım bitti ve 1 ay içerisinde aracımı 25.04.2025 tarihinde teslim aldım. 

30.04.2025 tarihinde dosyam kapandı ve hesabıma işlemlerin parası yatti

Arkasından 

01.05.2025 tarihinde sigorta firmasına 

Kimlik fotokopisi 

Ruhsat 

Kaza tutanağı 

Ve değer kaybı için bir başvuru formu gönderdim içerisinde banka bilgilerimin olduğu 

01.05.2025 tarihinde gönderdiğim gün mailim dikkate alındı ve sigorta firmasından değer kaybı adı altında yeni bir dosya açıldı 

Dosya numarası ile sorgulama yaptığımda evrakların yüklenmesi gereken bir sayfa cikti ve tüm evrakları eksiksiz yukedim 

( kimlik fotokopisi, iki tarafın ruhsat fotokopisi, iki tarafın kimlik fotokopisi, kaza tutanağı, araç resimleri) sadece değer kaybı exper tutanağım eksik kaldı. 

Bunun için sbm sitesine girdim ve edevlet girişi yaparak exper ataması başvurusunda bulundum. Ve atanan exper ile iletişime geçtim. 

Exper sigorta firmasının şahsın aradığı experin ücretini ödemediği dilersem 1700 TL karşılığında raporu oluşturacaklarini yada sigortanin aradığı experin raporunu beklemem gerektiğini söyledi. 

Bende beklemek istedim 

Şuan tüm evraklarım AVUKAT araciligi olmadan kendi başıma göndererek hazır. 

15 gün içinde yatırılmasını bekliyorum. 

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Çok geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Faydalı paylaşım için çok teşekkür ederim kardeşim benim. Takip ediyor olacağım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Aklı selim adamın işi başka olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Geçmiş olsun. Sigorta şirketleri genelde verilmesi gereken tutarın altında bir ödeme yaparlar yahut hiç yapmazlar. Alacağınız ödeme bana yeter diyorsanız bu şekilde halletmiş olursunuz. Ayrıca aracınızın serviste kaldığı gün sayısı kadar araç mahrumiyet tazminatı (ikame araç bedeli) talebinde de bulunabilirsiniz. Ama bunu sigorta şirketleri karşılamaz. Kusurlu olan aracın işleteni ve sürücüsüne karşı dava açabilirsiniz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yasin Kızılca
Osman Nuri Köknar yazdı:

Geçmiş olsun. Sigorta şirketleri genelde verilmesi gereken tutarın altında bir ödeme yaparlar yahut hiç yapmazlar. Alacağınız ödeme bana yeter diyorsanız bu şekilde halletmiş olursunuz. Ayrıca aracınızın serviste kaldığı gün sayısı kadar araç mahrumiyet tazminatı (ikame araç bedeli) talebinde de bulunabilirsiniz. Ama bunu sigorta şirketleri karşılamaz. Kusurlu olan aracın işleteni ve sürücüsüne karşı dava açabilirsiniz. 

İstenilen evraklarda değer kaybı exper raporu mevcut eğer sigorta şirketinin raporunu beklerseniz evet kendi istedikleri expere rapor çıkarttirabilirler. 

Bunun çözümüde sbm ye ( sigortalar birliği ve gözetim merkezi) Bireysel exper ataması yapmak birsey başvuru yaparsanız exper için genelde ücretini sizden talep ediliyor fakat faturasını sigorta şirketine gönderip onuda alabiliyorsunuz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güzel bilgi.. Teşekkürler Yasin Bey. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...