İçeriğe Yönlendir

Trafik Kazası Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Muhammed Orak
Çözüme git Mehmet Ozyurek tarafından,

Recommended Posts

Muhammed Orak

merhaba iyi geceler öncelikle, bugün bi trafik kazası geçirdim arkamdan ablamız hiç fren yapmadan geldi ve tam hizalayıp vurdu, sigortam360'tan kaza tespit tutanağını doldurduk, karşı taraf suçunu tamamen kabul ediyor. 

arka stoplar, tampon, bagaj kapağı görünen hasar gibi, bagaj açılmıyor şuanda, şimdi sormak istediğim arabayı istediğim servise götürebilir miyim yoksa sadece sigortanın anlaşmalı servisine mi götürebilirim onu öğrenmek istiyorum, bir de nelere dikkat etmeliyim ilk kazam oldu ve kazıklanmadan en doğru şekilde orijinale yakın tamirini nasıl yaptırabilirim? bunun hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi forumlar.

IMG_20250510_151949.jpg

IMG_20250510_152006.jpg

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Geçmiş olsun, çıtır hasar kategorisinde bir durum var. Arabaya acil ihtiyacınız varsa (ve kaskonuz yoksa) karşı tarafın sigortasının anlaşmalı olduğu bir yere gideblirsiniz. Ancak her halükarda eksper bekleyeceksiniz. Önce onarım eksperi gelecek sonra da kazanın suçluluk oranlarını belirleyecek eksper raporu bekleyeceksiniz. Bu duruma göre ödemeler dengesi belli olacak. Tampon ve far hariç değişim çıkmaz. Bagaj onarılır. Bagaj havuzu için de çekme yapılacak. Kaskonuz varsa işler çok kolay. Kendi kaskonuzun yönlendireceği yere gideceksiniz ve başka bir şeyle uğraşmayacaksınız. 

Bayram da araya girer, en az 1 ay arabayı bekleyebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmiş olsun çarpan aracın trafik sigortası jangi firma?

Yorum bağlantısı
Muhammed Orak
Deniz Kom yazdı:

Geçmiş olsun, çıtır hasar kategorisinde bir durum var. Arabaya acil ihtiyacınız varsa (ve kaskonuz yoksa) karşı tarafın sigortasının anlaşmalı olduğu bir yere gideblirsiniz. Ancak her halükarda eksper bekleyeceksiniz. Önce onarım eksperi gelecek sonra da kazanın suçluluk oranlarını belirleyecek eksper raporu bekleyeceksiniz. Bu duruma göre ödemeler dengesi belli olacak. Tampon ve far hariç değişim çıkmaz. Bagaj onarılır. Bagaj havuzu için de çekme yapılacak. Kaskonuz varsa işler çok kolay. Kendi kaskonuzun yönlendireceği yere gideceksiniz ve başka bir şeyle uğraşmayacaksınız. 

Bayram da araya girer, en az 1 ay arabayı bekleyebilirsiniz. 

kasko malesef yok bilgi için teşekkür ederim.

Çağlar Bayur yazdı:

geçmiş olsun çarpan aracın trafik sigortası jangi firma?

karşı tarafın sigortası unico, benim sigorta şirketim anadolu, bi faydası olur mu bana kendi sigortamın?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Muhammed Orak yazdı:

kendi sigortamın?

kasko mu?

Muhammed Orak yazdı:

karşı tarafın sigortası unico

unico trafik sigortasından dosya açmayı kabul eden bir kaportacı bulursanız olur , bikaç zaman sonra şöyle olacak, trafik sigortası ben parça bulamadım diyecek iş uzar, en baştan ödeme anlaşöaşı konuşmalı eksper ile, yani gelir yazar çizer 10 tl öderim der, onu kabul edip baştan parayı alın ve yaptırın, altı üstü sineye çekilecek

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muhammed Orak
Çağlar Bayur yazdı:

kasko mu?

yok sigorta anadolu.

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun.. Sizin sigortanız hiç bir aşamada devreye girmeyecek. 

Unico anlaşmalı bir servis işinizi görürse işiniz biraz daha koaly olur, onun dışında istediğiniz servise gidebilirsiniz. 

Gittiğiniz tamirci evraklar ile dosya açacak

Eksper gelecek,

Tamirci parça ve işçilik listesi çıkaracak

Eksper onaylayacak ve parça tedariği gerekecek ise parça tedarik etmeye çalışacak.

İşler yolunda giderse parçalarınız gelir tamiriniz yapılır

Anlaşmaşı yere giderseniz sigorta ödemeyi tamirciye yapar. 

Anlaşmasız yere giderseniz para size gelir tamirciye ödemeyi siz yaparsınız. .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muhammed Orak
Mehmet Ozyurek yazdı:

Geçmiş olsun.. Sizin sigortanız hiç aşamada devreye girmeyecek. 

Unico anlaşmalı bir servis işinizi görürse işiniz biraz daha koaly olur, onun dışında istediğiniz servise gidebilirsiniz. 

Gittiğiniz tamirci evraklar ile dosya açacak

Eksper gelecek,

Tamirci parça ve işçilik listesi çıkaracak

Eksper onaylayacak ve parça tedariği gerekecek ise parça tedarik etmeye çalışacak.

İşler yolunda giderse parçalarınız gelir tamiriniz yapılır

Anlaşmaşı yere giderseniz sigorta ödemeyi tamirciye yapar. 

Anlaşmasız yere giderseniz para size gelir tamirciye ödemeyi siz yaparsınız. .

Cevap için teşekkür ederim iyi akşamlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...