İçeriğe Yönlendir

2024 Opel Corsa-e

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Saim Ulaş Yılmaz
Servet Aydın yazdı:

Valla Emmi en doğru hamlen oldu bunca yıllık taşıt alımında. Bunun yerine aynı paraya mg4 alsan misal söverdim sana. Ya corolla hibrit yada bu olacaktı. Ha tek araç olsaydı hibrit mecburdu lakin kapında fosil yakıtlı var. Kapımda emrine hazır iki tane daha. Doğru zamanda aldın. Ciddi ekonomik olacak. Kazasız belasız tükkanımdaki prizden uzak kullan🍆

MG4 benim listemde merak ettim ne gibi eksiği var Servet Abi ? Senin gözlemlerin benim için değerli. 

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Emmi allah kaza bela vermesin pilini bitirip yolda bırakmasın. Güzel günler de şarj et. :nazar:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Saim Ulaş Yılmaz yazdı:

MG4 benim listemde merak ettim ne gibi eksiği var Servet Abi ? Senin gözlemlerin benim için değerli. 

Kurban tavan lambası yok, donanım yok, bu çok mu önemli için değil eksiklik fazla, kişiye göre görece arkası çok çirkin, arka koruma kiem örnmli husus zayıf. Ha bendeçok baktım. Alacak yüm şartlara rağmen pilli araç sunumu hariç hiçbirşeyi yok fiye vazgeçtim. Xpower'dı birde

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Göktürk yazdı:

İki ayda yüzde 10 düştü ama kapalı garajdaydı.

Normal abi, 5-6kw bir sey harcamis iste. Ayda 3kw olsa gunde 100w yemiş. Isı sorunu da olmaz kapali garajda, pompa calismamistir. Ayrica %20 dusse ne olacak ki. %20 de birakma yeter. Deepcycle testine gerek yok :)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Servet Aydın yazdı:

Sınırlıyor bro. Igbt modülleri filan inceledik içini. Gövde ne verirsen elinle o gelir seninle diyen salak bişey

Çay simit başka bişe yok 🍆

Dandik alet. :p

bendeki monofazi kurcalamadim ama 3faz olan tam olarak anlattigim gibi. Kontaktor var, bir de kontaktorleri kontrol eden bi devre. Rs485 takmis, bms ile konusuyor, alet sarji kestim haberin olsun diye mesaj atinca kontaktorden elektrigi kapatiyor. Sniff ettim bu ne halta yariyor diye de :)

Bendeki schneider akimi bagli olan pinleri degistirerek kontrol ediyor. Tum type2 lerde ayni pinler dolu degil. 3 faz desteklemeyen citroenlerde falan bazi pinler eksik mesela. Bu alette ayni mantik yurumus. Eger rs485 ten ben 3 faz desteklemiyorum bana 3 ya da 7kw gonderebilirsin mesaji gelirse o zaman pinleri degistirip akimi ilgili pinlere yonlendiriyor. Bir de soketin kilidini acip kapatiyor. 

Hı hı, cay simit. Tmm cnm

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hayırlı olsun Emmi (de ja vu oldum ya, kırmızı pilli konusunda demiştik zaten )

Servis müdürünün olmayan bir araba görmedik zaten, servislerin sattığı arabalar içinde.

Şimdi ecorsa teknik özellikleri konusuna gidip hayırlı olsun diyeceğim, oradan da elektrikli araç nasıl şarj edilire uğrayıp görevimi yerine getireceğim

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Hayırlı olsun Mehmet abi, güzel günlerde kullanılsın :flowers:

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ağırlık ve fazla iç hacim herkesin işine gelir. Ayrıca rakiple aynı ağırlıkta menzil artışı yapılabilir ağırlık dağılımı ve rijitlik daha iyidir. Tek kötü yanı tamiri. Daha masraflı. 

Neredeyse hepsinin bataryasi zaten zeminde, ne gibi bir ekstra hacimden bahsediyoruz? LPG tupu mu bagajdan hacim calsin? Ayni agirlikta nasil menzil arttiracaksin cok merak ettim :) aerodinami falan desen neyse de agirlik bu Tansu?

Sen dogustan elektrikli diye adlandirdigin arabada nasil bir rijitlik farki olustugunu iddia ediyorsun? 

Önder Özcan yazdı:

Servis müdürünün olmayan bir araba görmedik zaten, servislerin sattığı arabalar içinde.

O firma her sene satiyor boyle. Servis mudurunun degil, ayni gruba bagli sirketlerdeki insanlarin kullandigi arabalar bunlar. Ben crossland i onlardan almistim, muhasebe md kadinin kullandigi arabaydi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mertol Kip yazdı:

Dandik alet. :p

bendeki monofazi kurcalamadim ama 3faz olan tam olarak anlattigim gibi. Kontaktor var, bir de kontaktorleri kontrol eden bi devre. Rs485 takmis, bms ile konusuyor, alet sarji kestim haberin olsun diye mesaj atinca kontaktorden elektrigi kapatiyor. Sniff ettim bu ne halta yariyor diye de :)

Bendeki schneider akimi bagli olan pinleri degistirerek kontrol ediyor. Tum type2 lerde ayni pinler dolu degil. 3 faz desteklemeyen citroenlerde falan bazi pinler eksik mesela. Bu alette ayni mantik yurumus. Eger rs485 ten ben 3 faz desteklemiyorum bana 3 ya da 7kw gonderebilirsin mesaji gelirse o zaman pinleri degistirip akimi ilgili pinlere yonlendiriyor. Bir de soketin kilidini acip kapatiyor. 

Hı hı, cay simit. Tmm cnm

Üç faz değil konumuz şekerim 🥃🥃

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Servet Aydın yazdı:

Üç faz değil konumuz şekerim 🥃🥃

Sende 3 faz yok mu? yazıııık

Monofaz da bassan pin mevzusu aynı. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hayırlı olsun Emmi, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mertol Kip yazdı:

Youw dostum youw kurtulamazsın öyle. Istanbul'a dönünce şarja ben de sana geleceğim.

Ben de, ben de.. 

Dün denedim. evden çıkarken sıfırladım, 0/100 tüketim ile vardım dükkana  (sürekli iniş) .. gelirken eğimi az yollardan eko modla gelirim. Gelirken 15-16 yaksam ortalama 8'e gelir. o da o da dükkan hesabı ile 2.5 liraya falan gelir.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Uzunoğlu yazdı:

Hayırlı olsun, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Tecrübelerini bekliyorum. 

Sağol hocam.. frenine alışmak gerekiyor. Fren çok ani tepki veriyor. Dozajına alışmak gerek. Bazen kuru zeminde bile kızaklıyor. Tabi bunda dandik mişlenlerin de rolu çok büyük.

Bunun dışında Eco modda ekonominin dibi, sport modda şımarıklığın her türlüsü mümkün :)

Arka koltuklar yeterli ama arka kapılar çok güçük. Daha doğrusu alıştığım bildiğim her arabadan küçük. Arkaya inip binmekte zorlanıyorum.  

Sonuç.. acayip memnunum.. Yine olsa yine alırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mertol Kip yazdı:

O firma her sene satiyor boyle. Servis mudurunun degil, ayni gruba bagli sirketlerdeki insanlarin kullandigi arabalar bunlar. Ben crossland i onlardan almistim, muhasebe md kadinin kullandigi arabaydi.

Yok, Emmininki Gn. müdürün kullandığı. Ordakiler çok mütevazi insanlar. Müdürler, başkanlar falan hep corsaya biniyor.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

Yok, Emmininki Gn. müdürün kullandığı. Ordakiler çok mütevazi insanlar. Müdürler, başkanlar falan hep corsaya biniyor.

Ben öyle bir şey demedim. 
Mütevazi de demedim. 
Ruhsat sahibi kendileri idi, ilk tescil idi. 
Test aracımı dedim. Hayır bizim müdürlerden biri kullanıyordu dedi.  
Buna da inanıp aldım. İnandığım şeyi de size yazdım. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben öyle bir şey demedim. 
Mütevazi de demedim. 

Ruhsat sahibi kendileri idi, ilk tescil idi. 
Test aracımı dedim. Hayır bizim müdürlerden biri kullanıyordu dedi.  
Buna da inanıp aldım. İnandığım şeyi de size yazdım. 

E biliyoruz, ben dedim. Sen dedin demedim ki.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Önder Özcan yazdı:

Diyecektin ama :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Mehmet Ozyurek yazdı:

şımarıklığın her türlüsü mümkün :)

Boşuna dememişler kendine aldı diye.

Ben de kıskanç forum üyelerine şöyle bakıyordum :onder:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

Şahsıma yönelim imaları bazen abartıyorsunuz. Daha ben yazmadan başladınız, emmi almışsa en iyisi odur, ondan iyisi yoktur.. vs vs.. 

Araba güzel, aksi iddia eden, alternatif sunsun.. Ben bunu söyleyince hemen alaya almaya başlıyorsunuz. 1075 e benzeri varken gittim ben bunu aldım. Bunu yazınca da dalga geçiyorsunuz. 

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Şahsıma yönelim imaları bazen abartıyorsunuz. Daha ben yazmadan başladınız, emmi almışsa en iyisi odur, ondan iyisi yoktur.. vs vs.. 

Araba güzel, aksi iddia eden, alternatif sunsun.. Ben bunu söyleyince hemen alaya almaya başlıyorsunuz. 1075 e benzeri varken gittim ben bunu aldım. Bunu yazınca da dalga geçiyorsunuz. 

İçine sinmiş, geresi önemsiz :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Tekrar hayırlı olsun opelciden alman iyi olmuş  😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arka koltuklar yeterli ama arka kapılar çok güçük. Daha doğrusu alıştığım bildiğim her arabadan küçük. Arkaya inip binmekte zorlanıyorum.  

Ayıp ayıp

• Beğenme 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

anektar kimde o önemli

Biri Arda'da.. 

Esas kıyamet okullar açılınca kopacak.. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben de, ben de.. 

Dün denedim. evden çıkarken sıfırladım, 0/100 tüketim ile vardım dükkana  (sürekli iniş) .. gelirken eğimi az yollardan eko modla gelirim. Gelirken 15-16 yaksam ortalama 8'e gelir.  o da dükkan hesabı ile 2.5 liraya falan gelir.. 

Ama bu pintilik falan degil artik :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...