İçeriğe Yönlendir

2024 Opel Corsa-e

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

..

Sen 70 le falan mı gidiyorsun yola.. 

Hipermil nasıl oluyor sanıyorsun? 50 ile gider elektrikli olsa. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

breh breh ne aletmiş arkadaş, valla bende pilli pejosunu kullanıyorum, sessizlikte corsadan iyi clio dan kötü, sessiz derken uçuyorsunuz sanki, pillide lastik sesi yokmu emmi, havadamı gidiyor bu alet? asfalt sesi herşeyi baskılıyor zaten... 

Ali ben hiç lastik sesine vurgu yapmış mıyım.. :)

Ki lastik sesi de az. arabanın yalıtımı iyi. 

Tam gaz rampa da çıksak sonuçta altta böğüren bir şey yok.. Ben buna vurgu yaptım.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

50kwh pilin böyle görece ufak bir araçta çok mantıklı bir kullanımı olmuş. Fiyat da çok cazip daha ne olsun. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ali ben hiç lastik sesine vurgu yapmış mıyım.. :)

Ki lastik sesi de az. arabanın yalıtımı iyi. 

Tam gaz rampa da çıksak sonuçta altta böğüren bir şey yok.. Ben buna vurgu yaptım.. 

iyide vurgu yaptığın sessizliği lastik sesinden farkedemezsinki, anca 90 a kadar hadi olur diyim o zamanda zaten neredeyse hepsi sessiz arabaların, benim takıldığım nokta direk çok sessiz demen!

tam gazda rampa çıksan tabii böğürürde onuda neden yapalım, örnekler yanlış :tongue: lastik sesi ve yalıtımı yeterli evet, kafa şişirmiyor ama kastettiğin elektrikten kaynaklı sessizlik yok, normal araba kadar ses var, başka boyuta geçirmeyin şu arabaları arkadaş, elektrikli olunca başkalaşıyormu bu aletler...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu farkı anlamak alışmak değişik bir duygu mantıkla açıklamak çok kolay olmuyor. Araç değişeceksen elektrik artık. Değişmeyeceksen sorun yok. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Bu farkı anlamak alışmak değişik bir duygu mantıkla açıklamak çok kolay olmuyor. Araç değişeceksen elektrik artık. Değişmeyeceksen sorun yok. 

yönlendirilmiş duyguysa evet haklısın, algıda seçicilikte devreye giriyor uçan halı sanıyoruz :)  araç değişeceksem ben hala kararsızım, net elektirkli diyemiyorum ama mecbur kalsam bende pilli alırdım, ufak birşey tabii... hele şu 2026 gelsin, alacak hal kalırsa memlekette o zaman bakarız, ihtiyaçtan değil ama tamamen keyfi, yol yaptığım yok araba yatıyor...

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Dönüşte Emini aldık, onu da yarı yolda aktardık.. 

Evden Eskişehir'e 4 vesait ile gittim :D

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sessiz derken uçuyorsunuz sanki, pillide lastik sesi yokmu emmi, havadamı gidiyor bu alet? asfalt sesi herşeyi baskılıyor zaten... 

İzle bakalım.. Bu videoda cam açık, klima kapalı idi. Neyi baskılamış lastik sesi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

İzle bakalım.. Bu videoda cam açık, klima kapalı idi. Neyi baskılamış lastik sesi. 

aha sessiz kısmı varmış videonun daha doğrusu müziksiz, evet dinledim, benden seslisin üzgünüm ki hızında 90 gibi sanırım, hızını arttır hiç şansın yok :kihkih: net kıyasalmayı daha iyi yalıtımı olan 208 le denediydim, net daha sessizim, ama seninkide güzel tabii...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

aha sessiz kısmı varmış videonun daha doğrusu müziksiz, evet dinledim, benden seslisin üzgünüm ki hızında 90 gibi sanırım, hızını arttır hiç şansın yok :kihkih: net kıyasalmayı daha iyi yalıtımı olan 208 le denediydim, net daha sessizim, ama seninkide güzel tabii...

Asfalt sesi her şeyi baskılıyor dediğin için bu videoyu seçtim.. 

Neyden sesliyim. cliodan mı? Neyle kıyaslıyorsun.. 

Normal sürüşte Qashqai de çok sessiz.. Bahsettiğim şey motor sesinin olmaması idi.. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

tam gazda rampa çıksan tabii böğürürde onuda neden yapalım, örnekler yanlış :tongue: lastik sesi ve yalıtımı yeterli evet, kafa şişirmiyor ama kastettiğin elektrikten kaynaklı sessizlik yok, normal araba kadar ses var, başka boyuta geçirmeyin şu arabaları arkadaş, elektrikli olunca başkalaşıyormu bu aletler...

Ali.  :)

Motor yok, şanzıman yok, egzoz yok. Emem manifoltu, hava filtresi yok. Bunları olanla kıyaslıyorum ben baştan beri. Alırken de bunların olduğu araçlar ile kıyasladım. Kullanırken de bunların olduğu araçlar ile kıyaslıyorum.. Bunlar ile kıyaslatınca evet çok sessiz. 

Seni Ali Elöver'e havale ediyorum.. Tartışmayacağım :)

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emin Önal yazdı:

Evden Eskişehir'e 4 vesait ile gittim :D

Oysa ki biz çok sevmiştik seni. :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Oysa ki biz çok sevmiştik seni. :)

Bende sizi :)

Sevenim çok, çok şükür :tongue:

Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)

Forumumuz baya

IMG_0663.jpeg

Dolmuş. 😄

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ali Cihangiroğlu yazdı:

iyide vurgu yaptığın sessizliği lastik sesinden farkedemezsinki, anca 90 a kadar hadi olur diyim o zamanda zaten neredeyse hepsi sessiz arabaların, benim takıldığım nokta direk çok sessiz demen!

Aliye katılıyorum. Benim 1.6 dizel arabam da sessiz, 90 km civarına kadar içerde motor sesi duyamazsın, ama lastik ve yol sesi gayet duyulur. Bütün arabalar sessiz. As 900 mü kullanıyoruz motör sesi gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ses demek yanlış oldu başka bişey var. değişik bir titreşim eksikliği. corsayı gıskanmayalım lütfen. rengi de pek güzel. 

konu kasıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

110 la giderken 6.vitesi kullandığım için bende motor sesi duymuyorum. 2 de yüze çıkarsam evet duyuluyor.

2000 devir çeviriyor zaten 6.vites 110 da aşağı yukarı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

Aliye katılıyorum. Benim 1.6 dizel arabam da sessiz, 90 km civarına kadar içerde motor sesi duyamazsın, ama lastik ve yol sesi gayet duyulur. Bütün arabalar sessiz. As 900 mü kullanıyoruz motör sesi gelsin.

Mesajım şu 

"Ve "0" gürültü.. yazıyla sıfır..  Gaza yüklenince kendini 6500 devire dayayıp, garip sesler çıkaran şeyler yok altta."

Dikkat ederseniz ses demiyorum, gürültü diyorum.. 

Gaza yüklenince kendini 6500 devire dayayanlar diyorum.. 

Biriniz gelip clio daha sessiz diyorsunuz.. Diğeriniz gelip Elantra da sessiz diyorsunuz.. 

Yol sesi lastik sesi diyorsunuz.. 

Allah okuduğunu anlama kabiliyeti versin size.. İdrak yollarınız açılsın. Daha başka bir şey demiyorum.. 

Dizel Elantra ile elektrikli corsa arasında gürültü sidiği yarıştırıyorsunuz.. 

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Allah okuduğunu anlama kabiliyeti versin size.. İdrak yollarınız açılsın. Daha başka bir şey demiyorum.. 

Dizel Elantra ile elektrikli corsa arasında gürültü sidiği yarıştırıyorsunuz.. 

Ne alaksı var ya, bi sen mi anlıyorsun okuduğunu. Onunla onu kıyaslamıyorum, o da sessiz, tümü sessiz diyorum. Sen beni neyle kıyaslıyorsun ne hakla kıyaslıyorsun. 

Susalım ağzımızı açmayalım mı, her denene kafa mı sallayalım? 

O hızlarda (devirde) arabalar sessiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Ses demek yanlış oldu başka bişey var. değişik bir titreşim eksikliği. corsayı gıskanmayalım lütfen. rengi de pek güzel. 

konu kasıyor. 

ya hep bir bahane, tireşimde yok arkadaş, çift vuruntu sensörlü motorda bardağı koy sıfır gıpraşım var :p

İlkay Başaran yazdı:

110 la giderken 6.vitesi kullandığım için bende motor sesi duymuyorum. 2 de yüze çıkarsam evet duyuluyor.

2000 devir çeviriyor zaten 6.vites 110 da aşağı yukarı.

ben 7 ye atıyorum sen düşün artık :tongue:

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Sessizlik tabirinin karşılığı için bahsi geçen araç sahiplerinin, elektrikli arabada uzun yol yapmalarını tavsiye ediyorum. Denilmek istenileni daha rahat anlarlar.

Clio veya elentra, corolladan sessiz olabilir ama elektrikli bir arabadan sessiz olamaz. Bu tartışılacak bir konu değil :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

gaza basınca ses olmaması imkansız, sende viuvuuvuvuvuciyaaaaa diye bir ses var, oy oy tam beyin kemirmelik, Allahım sana geliyorum sesi :kihkih:

ki ses var, senin kulaklar yaşlanmış :tongue: lastik seside cayır cayır üstelik bu tesla camda kapalı sanki...

Mehmet Göktürk yazdı:

rengi de pek güzel. 

konu kasıyor. 

kırmızı candır :spiteful:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Emin Önal yazdı:

Sessizlik tabirinin karşılığı için bahsi geçen araç sahiplerinin, elektrikli arabada uzun yol yapmalarını tavsiye ediyorum. Denilmek istenileni daha rahat anlarlar.

Clio veya elentra, corolladan sessiz olabilir ama elektrikli bir arabadan sessiz olamaz. Bu tartışılacak bir konu değil :)

yaptıkki, asfalt-rüzgar sesinden başka duyulan şey yok, bunları eliyormu pilli olması, hem tartışılacak bir konu çünki arabaların motorları zaten sessiz, bunları baskılayan ses lastik yuvarlanma sesi, rüzgar sesi, buda aracın sınıfına göre değişir, bunlar varken motorun sesine sıra bile gelmez...

Corsa Clio 208 örneğinden devam edeyim, Clio derim,  net fark var, bende var diye demiyorum, yemişim Cliosunu ama durumda bu, nasılmı test ettim? E208 var bizde aha sana test ve Corsadan daha iyi yalıtımı varki bunuda test ettim ediyorum, bu bile daha fazla ses alıyor Clio dan, motora gelince, 7 viteste 110 giderken devir zaten komedi gibi, hangi motor sesinden bahsediyoruz, yokki ses, 140 ta bile yok hatta duyamıyorsun, üstelik Emmi cam açık demiş, camı açtınmı zaten ohoo, 90-110 la aç bakayım camı nerede kaldı sessizlik.....  

elektrikli arabadan sessizi bal gibi olur, zira konu motorun sessizliği değil, genel olarak bak araba bu, Emmi ise sessizliği elektrikli olmasına bağlıyor, bizde diyoruzki ses kaynağı motor değil, o hızlarda zaten motor sesideyok titreşimde yok, ha sen sıfır asfalt ve rüzgar sesi alan pilli var diyorsan o zaman başka, öylemi peki?  S500 bile ses alırken biraz zor işi ama olsun :)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Neyin tatavasını yapıyorsunuz? Nereye varacak? Adam sessiz diyorsa sessizdir. Binmediğiniz kullanmadığınız uzun yola çıkmadığınız bir arabanın sesli mi sessiz mi olduğuna karar verebileceğinizi nereden çıkarttınız? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

gaza basınca ses olmaması imkansız, sende viuvuuvuvuvuciyaaaaa diye bir ses var, oy oy tam beyin kemirmelik, Allahım sana geliyorum sesi :kihkih:

ki ses var, senin kulaklar yaşlanmış :tongue: lastik seside cayır cayır üstelik tesla...

kırmızı candır :spiteful:

Var evet invertör sesi. herkes duymaz ama. güzel oluyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   4 kullanıcı

• Mehmet Yeter
    • Emin Önal
    • Saygın Can Oğuz
    • Mehmet Taner Kadak
  • Yeni Oluştur...