İçeriğe Yönlendir

2024 Opel Corsa-e

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Olumsuzu yazayım. 

Araç frenlemesi alışkanlık gerektiriyor. Hele ki B mod aktif ise az bi şiddet uygulamada daha çok basmış hissi veriyor.. Şehir içinde falan ani duruşlarda Abs erken devreye giriyor.

Bu yüzden aklında bulunsun, sonraki aracn pilli olursa B modu olmasın, kademe ayarı olsun, R5 i eleme sebeblerimden biride buydu...

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Eyvah eyvah.. 

Şimdi Ali ve Önder gelirler.. Bittin sen.. 

Dün akşam evdeki pilli oyuncakları çöpe attım, kumadanın pilini söktüm. 

• Mutlu 11
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Bu yüzden aklında bulunsun, sonraki aracn pilli olursa B modu olmasın, kademe ayarı olsun, R5 i eleme sebeblerimden biride buydu...

Onun için iki corsa parası vermek gerekiyordu Ali. 

Borçla 2008 audiden bu araca çıktık.. Bütçe meselesi.. Bütçe olsa astra da alabilirdim.. 

Hem teslada hiç yok len.. bunda yine açıp kapatabliyorsun :) 

Ha kapatınca da yapıyor işini. ama şiddedi düşük.. 

Önder Özcan yazdı:

Dün akşam evdeki pilli oyuncakları çöpe attım, kumadanın pilini söktüm. 

Mekanik çalışan kıvırmalı çevirmeli patlamalı bişeyler koy yerine.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Eyvah eyvah.. 

Afagsgagag :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Eyvah eyvah.. 

basınca biranda 130-135-140 yapıyormuş arayı göremiyormuş bah bah uçak mübarek

hız sınırı içinde seste yohmuş bak seen, camda açıkken dimi :kihkih:

çok sessizmiş evet, çıt yohh, 110 dan sonra 1.2 puretech gibi hızlanıyor ama idare et artık, harbiden atlaya atlaya hızlanıyormuş yalnız  :crazy::selo:

Mehmet Ozyurek yazdı:

Onun için iki corsa parası vermek gerekiyordu Ali. 

Borçla 2008 audiden bu araca çıktık.. Bütçe meselesi.. Bütçe olsa astra da alabilirdim.. 

Hem teslada hiç yok len.. bunda yine açıp kapatabliyorsun :) 

Ha kapatınca da yapıyor işini. ama şiddedi düşük.. 

bundan sonraki aracında dedimya zaten, daha iyisini alacaksın, bunda alıştırma yapmış say :)

teslayı boşver, bozdu işi, arabada cam falan çatlayıp duruyor, otonom sürüş için tonla abonelik parası veriyorsun kafasına göre bariyere falan giriyor, mındar :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

basınca biranda 130-135-140 yapıyormuş arayı göremiyormuş bah bah uçak mübarek

hız sınırı içinde seste yohmuş bak seen, camda açıkken dimi :kihkih:

çok sessizmiş evet, çıt yohh, 110 dan sonra 1.2 puretech gibi hızlanıyor ama idare et artık, harbiden atlaya atlaya hızlanıyormuş yalnız  :crazy::selo:

Çağlar Bey, danışmaya lütfen.. 

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

alıntıyı yanlış kişiye yapmışım tühh, neyse sen iletirsin :tongue:

şundan alalımda test edelim :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bah bah uçak mübarek

acemi için çok kısa süre üstelik hissetirmeden ekranda tek bir rakam ile, mesela cuprada hiç değilse hisiedilir jorr zorrr motor var devir saati gidip geliyor veites atyor. 2-3 saniye daha yavaş sadece ama acemi için risk var. aynen uçak. her an 250 tork pedalda hıza bağlı değil, anlatılmaz yaşanır. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

soy ağacında karagümrük te var , gagıla sor bak neler diyecek

Ali Cihangiroğlu yazdı:

R5 i eleme s

bası arabalar insta güzelidir, yolda görene kadar. leş gibi olmuış tasarım orantıları

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kömür düşünüyorum. Kok.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Önder Özcan yazdı:

Kömür düşünüyorum. Kok.

muz?

51-2MJCIr8L._UF1000,1000_QL80_.jpg

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

muz?

O yemek için yha.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Sırf bunun için elediysen hata yapmışsın. Gaz pedalından regen i zaten kontrol edebiliyorsun. Benim araba hep en son kademede mesela. 

Çağlar Bayur yazdı:

her an 250 tork pedalda hıza bağlı değil, anlatılmaz yaşanır. 

Bunlaaaağr basarlar ama anlamazlaaaaar

Servet Aydın yazdı:

Anca taşır 0.12ton insanı

Yatıyo aşağıda. Elektrik bedavayken benzine para vermem. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Şarj olurken ısıtma-soğutma çalışıyor mu?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Sırf bunun için elediysen hata yapmışsın. Gaz pedalından regen i zaten kontrol edebiliyorsun. Benim araba hep en son kademede mesela. 

sebeblerden biri demişim dikkat.. pedalla regeni bende yapıyorum say, normal arabadada aynı mantıktırya zaten, gazı öyle bir verirsinki araba süzülür-komresyona girer vs. sana kalmış...

Biraz önce motorun karbüratörü ayarladım mesela, yolda gazı kesince öne yığılma yapıyordu hafiften, rolanti benzin ayarı az kısık kalmış (benzin hava karışım ayarı tamam fakat miktar genel olarak az geliyormuş), çalışmada sorun yok, karışım ayarı tam, gaz verince tepki falan süper, buji kiremit rengi vs. ama süzülmede hoş değildi, ince ayar çektim şimdi, bir nevi regen ayarı say, benizi arttırmıyor ama olsun :) gazı kesince süzülme süper oldu, gaz verince mini bir gecikme vardı onuda düzeltmiş oldum, ulen alacam şu CB  yi haa, otur ayarla ne güzel, 4 silindir 4 karbüratör, senkron ayarı yok sibob ayarı vs. tam benlik :) yada gidip royal enfiled classic 650 falan alıp az yenimi takılsam acep...

neyse, arabada regen ayarı olmasınıda isterim ama, madem var böyle özellik, aracımdada olmalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Köksal Yılmaz yazdı:

Şarj olurken ısıtma-soğutma çalışıyor mu?

Üzgünüm.. olumlu cevap vereceğim.. Evet çalışıyor.. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

sebeblerden biri demişim dikkat.. pedalla regeni bende yapıyorum say, normal arabadada aynı mantıktırya zaten, gazı öyle bir verirsinki araba süzülür-komresyona girer vs.

Öyle olmuyor işte :) 

Elektriklide boyut çok farklı. 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Öyle olmuyor işte :) 

Elektriklide boyut çok farklı. 

biliyorum canım, boşta gazı bıraknıca süzülme olayını ayarlama açısından benzerlikler var, hani regeni gaz pedalına basarak ayarlıyprum diyorya, bu açıdan benzer, bende süzülmeyi gaza basarak ayarlayabiliyorum, sende regen bende kompresyona binme gibi benzerlik açısından yani...

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

@Mehmet Ozyurekabi benim c4x le senin arabanın sistem aynı. Valla ben B modsuz kullanmıyorum çok yardımcı oluyor fakat hiç abs devreye girmedi. Senin lastikler ile ilgili bi sıkıntı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Üzgünüm..

Allah başka dert vermesin abi :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sebeblerden biri demişim dikkat.. pedalla regeni bende yapıyorum say, normal arabadada aynı mantıktırya zaten, gazı öyle bir verirsinki araba süzülür-komresyona girer vs. sana kalmış...

Biraz önce motorun karbüratörü ayarladım mesela, yolda gazı kesince öne yığılma yapıyordu hafiften, rolanti benzin ayarı az kısık kalmış (benzin hava karışım ayarı tamam fakat miktar genel olarak az geliyormuş), çalışmada sorun yok, karışım ayarı tam, gaz verince tepki falan süper, buji kiremit rengi vs. ama süzülmede hoş değildi, ince ayar çektim şimdi, bir nevi regen ayarı say, benizi arttırmıyor ama olsun :) gazı kesince süzülme süper oldu, gaz verince mini bir gecikme vardı onuda düzeltmiş oldum, ulen alacam şu CB  yi haa, otur ayarla ne güzel, 4 silindir 4 karbüratör, senkron ayarı yok sibob ayarı vs. tam benlik :) yada gidip royal enfiled classic 650 falan alıp az yenimi takılsam acep...

neyse, arabada regen ayarı olmasınıda isterim ama, madem var böyle özellik, aracımdada olmalı.

Karbüratörün ayarı tektir abi. Ya ayarlıdır ya değil. Bak kendin demişsin öncesinde gaz verdiğinde ilk etapta yemiyormuş.. süzülmeyi nasıl arttırıyorsun onu anlamadım..

Sen yokuş aşağı komtağı kapat, gazı yasla sonra gazı kes kontağı aç. Kahvelerin yanında yap iyi oluyor

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hakan Gürsu yazdı:

@Mehmet Ozyurekabi benim c4x le senin arabanın sistem aynı. Valla ben B modsuz kullanmıyorum çok yardımcı oluyor fakat hiç abs devreye girmedi. Senin lastikler ile ilgili bi sıkıntı olabilir mi?

İlk aldığımda çok kötüydü. etikette lastik havaları için 36 diyordu ama lastiklerde 30 ps varmış.. 

Şimdi idare eder duruma geldi. Ancak yine de memnun olduğum söylenemez.. Sevmiyorum ben michelin'i. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

yokuş aşağı komtağı kapat, gazı yasla sonra gazı kes kontağı aç.

çok demode, şahanda kokpitte boş düğme yuvasına rezistans düğmesi takılır o da acc ye bağlanır, kontakla uğraşılmaz oradan kesilirdi elenktrik hem de gizli kontak olur arabayı çalamazlardı.. gagılda yazmaz bu, rus vk sitelerinde bile yazmaz, gerçi sscb vk ya girince 30 saniye sonra başka mecralar tıklanıyor 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Karbüratörün ayarı tektir abi. Ya ayarlıdır ya değil. Bak kendin demişsin öncesinde gaz verdiğinde ilk etapta yemiyormuş.. süzülmeyi nasıl arttırıyorsun onu anlamadım..

Sen yokuş aşağı komtağı kapat, gazı yasla sonra gazı kes kontağı aç. Kahvelerin yanında yap iyi oluyor

bunun karbüratör biraz antikadır, yağını az fazla koymuştum sanırım ondan oldu, mini bir ayarla düzelttim, sen binsen birşey yok bu motorda dersin, sürekli kullanınca en ufak değişimi hissediyorsun ya o durum işte, bende herşey milimetrik olmalı :)

Renk testi basit, bastın gidiyorsun, bir anda debriyaj yap, kontak kapa ve dur, hemen bujiyi sök bak, renk kontrol işi böyle, normal durupta yaparsın ama daha hassas olan aniden yapıtığın...

Süzülme olayı şöyle, yolda gidiyorsun gazı kestin, rolantide verdiği yakıtı veriyorya o zaman, o az olunca motor nasıl diyim stop edecekmiş gibi oluyor, silkeleme yapar, sanki habire gaz verip kesiyormuşsun gibi, yakıt az geliyor motor ateşleme kesip tekrar düzelirmiş gibi oluyor, o sırada zincirde işe karışıp geril bırak yapıyor sallanıyor alet, kompresyona biniyorya 2T motor bu, bu tip mini ayarsızlığı anında belli ediyor, devirde yüksek 4 zamanlıya göre, çok daha belli eder birde küçük hacim motor bu,  gaz ayarını düzgün yapınca kesintisiz bir şekilde sallanmadan yavaşlıyor alet, süzülmeden kasıt bu, ayar bozuksa gazı tekrar verdiğindede geç alma olur, birden gaz yer motor, rolantide verdiği yakıt ayarı önemli bu alette, aslında sistem çok basitte ayarlama düzgün olacak, mobilet gibi paldır küldür çalışamıyor bu alet, gerçi çok birşey değildi ama saat gibi çalışması lazım hastalığı olunca duramam, hemen ayar çekmem lazım, o yüzden 4 silindir CB olsa bende sen düşün ayarı, tam benlik, uğraşmalık alet :) gerekli alet listesini bile yaptım, neyse karar veremedim henüz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yeni araçlarda 2000 lerden sonra doğru dürüst kompresyon yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

yeni araçlarda 2000 lerden sonra doğru dürüst kompresyon yok. 

doğru,  benim motorda mesela sibobları açıyor alet, süzüldükçe süzülüyor kompresyon sıfır oluyor sanki, senin davranışına göre tabii, frene dokunursan kompresyon başlıyor, sadece gazdan yavaşça çekersen ayağını süzülme modu, sanki boşta gibi oluyor...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

çok demode, şahanda kokpitte boş düğme yuvasına rezistans düğmesi takılır o da acc ye bağlanır, kontakla uğraşılmaz oradan kesilirdi elenktrik hem de gizli kontak olur arabayı çalamazlardı.. gagılda yazmaz bu, rus vk sitelerinde bile yazmaz, gerçi sscb vk ya girince 30 saniye sonra başka mecralar tıklanıyor 

Distribütörden koltuk altına kablo çeker miydiniz? Marşa basanı izlemesi çok keyifli oluyor hahahabab

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Fatih Uzun
    • Saygın Can Oğuz
  • Yeni Oluştur...