İçeriğe Yönlendir

2024 Opel Corsa-e

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Enerji ekranı bunu çok güzel gösteriyor.. Gazla ayarlayıp tam sıfır pozisyonunda tutup salabiliyoruz.. Bu da çok zor olmuyor. Öyle sürekli oraya bakmamıza gerek kalmıyor. Aracın ne yaptığını ekranlara bakmadan anlıyor ve alışıyoruz zaten.. 

Bunu benzinli de kompresyon yapıyor diyen Ali'ye yazdım :)

Yapmıyor len işte. 

Dün ilk defa Qashqaiyi kullandım. araba akıp gidiyor.. Yani elektrikli ile hiiç alakası yok. 3 vites düşürdüm ancak yavaşlama moduna geçebildi. 

aynını kaşkaydada gazla yaparsın, gaza az dokundun rejen sıfır tam beleş, süzülme maks oluyor değilmi, kaşkaydada aynısı olur, tam beleş süzülme maks, tam çekersen iki araçta frenleme yapar (regen açıksa B modu), dediğim sadece bu frenleme etkisi kısmı, yanlışmıyım? dallandırıp başka yere çeken Mertolu boşver...

sen ayağını gazdan çektiğinde rejen kapalıysa araba tam boşta gibi süzülür akar

ben çektiğimde istersem kompreysona girer yada aynı sende olduğu gibi tam beleş süzülme olur, bana kalmış, buda aynı, tek farkımız sende kompresyon gibi rejen yaparken şarj etmesi ki ben bu kısmını anlatmıyordum, bende ise yakıt sarfiyatının sıfır olması, birde benzin üretse işte o zaman duman oldunuzda simya sistemi o kadar gelişmemiş benim arabada, tıpkı sizin piller gibi ilkel kalmış bu yönden :D 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

masalı bırakalım, işin özeti şu, ayağımızı gazdan çektiğimizde fren etkisi oluyormu oluyor, bitti gitti, dediğim sadece bu etki, bende bu etki hep olur duruma görede araba kendisi ben istersen sıfırlar yada maks vaziyette uygular, sendede aynı ama pilin doluysa balatını tüketirsin çünki haybeye taşıdığın yük sadece frenlerine biner, bende olmaz bu işler :tongue: 

100 km yüzde yüz şarjla mı geziyor sanıyorsun abi arabayı?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ayağını gazdan çektiğinde rejen kapalıysa araba tam boşta gibi süzülür akar

aynen öyle akıyor corsa

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Biz anlamadık. Fren hiç basmıyor muyuz elektrikli araçta fren bitmiyor bu net. Yüzdesini bilmem. Benzinli 1 motor freni gücü varsa pilli 50.. ha evet ikisi de yapıyor buna göre.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

aynen öyle akıyor corsa

bendede aynı oluyor, rejeni açarsan fren oluyor bendede kompresyon olursa fren oluyor, sadece bu yönden benzer diyorum zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bendede aynı oluyor, rejeni açarsan fren oluyor bendede kompresyon olursa fren oluyor, sadece bu yönden benzer diyorum zaten.

Hiçbir benzerlik yok 

• Beğenme 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

ha evet ikisi de yapıyor buna göre.

hah işte bu yahu,  rejenin frenlemede etkisi-kompresyonun frenlemede etkisi, ikisinin sadece bu açıdan benzerliği, dediğim sadece bu kısmı, başka yerlere neden giriyorsunuz arkadaş :)

Mehmet Göktürk yazdı:

Hiçbir benzerlik yok 

pes be arkadaş sen deme bari, rejen frenlemede fayda sağlıyormu? kompresyonda aynını yapmıyormu? nasıl yok benzerlik, ha senin rejen frenlemen daha kuvvetli oluyor bendeki daha zayıf, ama bu değil konu....  

kopresyonda benzin üretip depoya katsa o zaman duman olduydunuz işte, ne yazıkki o kadar gelişmedi simya :D

frene basıyorsun elbet ama az, neden çünki rejen zımbırtısı fren görevide görüyor o yüzden balatan bitmiyor, rejen olmasa balata dayanmaz sizin ağırlara, bendede bitmiyor ne tesadüf, sende pil bile biter ama bende balata bitmez, sen değişsirsin balatanı ben değişmem gerek olmaz :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Tamam dediğin gibi olsun seni mi kırcam. Reno 9 dan sonra 2001 de bora alınca oha bunun motor bitik mi demiştim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Tamam dediğin gibi olsun seni mi kırcam. Reno 9 dan sonra 2001 de bora alınca oha bunun motor bitik mi demiştim

dediğim gibi olmasın ille ben haklıyım demiyorum, dediğim doğrumu değilmi ona cevap verin? ikisinin sadece frenlemeye etkisi benzer diyorum o kadar, rejenin (rejeneratif frenleme, adı üstünde) en büyük faydası frenlemeye olan etkisi, buna hayır yoktur diyen çıksın değil desinde görelim, gayet basit bir benzerlik var dedik uzadı gitti, ne cahilliğimiz kaldı ne prostatımız, ne bu arkadaş :angry: 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Abi 60000 km yola 122000 tl yakıt ödemişim. Aynı mesafe elektriklide evden şajla kaç para olurdu. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Km de 50 kuruş evden %10 dışarda 60 kuruş de 36000

Hipermille bunu düşürürsün tabi

Teras varsa panel ve inverter

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Km de 50 kuruş evden %10 dışarda 60 kuruş de 36000

Hipermille bunu düşürürsün tabi

Teras varsa panel ve inverter

120.000 km de  +8 periyodik yağ bakımı +1 ağır bakım özel serviste minimum 60-70 bin TL yetkili de 150-200 bin TL den de kurtarır...

Ali Darbaz yazdı:

Abi 60000 km yola 122000 tl yakıt ödemişim. Aynı mesafe elektriklide evden şajla kaç para olurdu. 

Bu arada bu 122.000 TL hesabında litresi 20 liradan alınan mazotta mı var?

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Abdussamed Acar yazdı:

120.000 km de  +8 periyodik yağ bakımı +1 ağır bakım özel serviste minimum 60-70 bin TL yetkili de 150-200 bin TL den de kurtarır...

Bu arada bu 122.000 TL hesabında litresi 20 liradan alınan mazotta mı var?

Son 21 ayda aldığım yakıt. İlk pompamda mazot litresi 41 lira imiş

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ali Darbaz yazdı:

Chat gpt’ye sor, çok güzel hesaplıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

aynını kaşkaydada gazla yaparsın, gaza az dokundun rejen sıfır tam beleş, süzülme maks oluyor değilmi, kaşkaydada aynısı olur, tam beleş süzülme maks, tam çekersen iki araçta frenleme yapar (regen açıksa B modu), dediğim sadece bu frenleme etkisi kısmı, yanlışmıyım? dallandırıp başka yere çeken Mertolu boşver...

sen ayağını gazdan çektiğinde rejen kapalıysa araba tam boşta gibi süzülür akar

ben çektiğimde istersem kompreysona girer yada aynı sende olduğu gibi tam beleş süzülme olur, bana kalmış, buda aynı, tek farkımız sende kompresyon gibi rejen yaparken şarj etmesi ki ben bu kısmını anlatmıyordum, bende ise yakıt sarfiyatının sıfır olması, birde benzin üretse işte o zaman duman oldunuzda simya sistemi o kadar gelişmemiş benim arabada, tıpkı sizin piller gibi ilkel kalmış bu yönden :D 

Aslında doğru anlatıyorsun da. Tecrüben yetersiz gibi geliyor bana. 

Ali B mod yada Mertolun 3 kademe rejeni, bildiğin yarım doz fren. Fren lambası yakıyor araba. 

Benzinli motorun kompresyonu ile hiç alakası yok.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Ya diğer tum safsataları geçtim de benim arabayı abarttığımı nerenden uydurdun be birader. Beni tanıyan bilir zaten, camı çatladı diye, rengi uymadı diye araba satan, sıfır arabaya kafa göz dalan bi adamım ben. Ne abartması, bozulmasın yeter, bozulursa tamir ettirip satarım zaten :)

Mehmet Göktürk yazdı:

Hiçbir benzerlik yok 

Uğraşma menapoza girdi bu anlamıyor. 

Ali Darbaz yazdı:

Buna ben cevap vermeyeyim :):

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hadi bakalım kırsal kesimde oturan opelciler:

image.png.a43d7dbcda8f39283525a030b98e4b5b.png

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

308 Biraz daha farklı, B modu kapalı iken gazdan ayağını çektiğinde 10-15% gibi rejen yapıyor tamamen sıfırlamıyor, Golf ün kompresyona bırakılmasına benziyor çok azda olsa, B modu açtığında yaklaşık 80% gibi rejen yapıyor ayağını gaz pedalından tam çektiğinde bildiğin resmen fren yapar gibi, o sırada fren pedalına hafif dokunursan rejen 100% e çıkıyor. Bu seviyeler aracın hızına ve rampa iniş veya çıkış yapmasına göre küçük yüzdelerle değişkenlik gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Aslında doğru anlatıyorsun da. Tecrüben yetersiz gibi geliyor bana. 

Ali B mod yada Mertolun 3 kademe rejeni, bildiğin yarım doz fren. Fren lambası yakıyor araba. 

Benzinli motorun kompresyonu ile hiç alakası yok.. 

Sadece  doğru anlatıyorsun dediğin kısmı diyorum zaten, sadece burası, bu kadar basit.  sadece bu yönden aynı işi yapıyor diyorum itiraz ediyorsunuz, neden bu itiraz, rejenatif frenleme, adıda bu üstelik, fren kısmındayım ben, kompresyonda düşük seviyede frenleme değilmidir, bu yönden benzer değillermi? bitti gitti dediğim bu kısmı sadece.... 

Tecrübemde var ayrıca ama konu bu değil, tecrübe dediğin şeyi edinmekte iş değil azıcık kullan yeter, uçakmı bu yada motorsikletmi yıllarca saatlerce yada km lerce kullanıp deneyim edinmek gereksin, araba yahu ne tecrübesi, bin alışırsın, sen kaç günde alıştın?

Al dahada karıştırayım, hem kopmresyon hemde vites düşürdüm, al sana kademeli rejenin sadece fren etkisi, oldumu sana daha üst kademe fren, arabayı yavaşlattımı yavaşlattı, demekki neymiş fren görevi görürmüş...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Tecrübemde var ayrıca ama konu bu değil, tecrübe dediğin şeyi edinmekte iş değil azıcık kullan yeter, uçakmı bu yada motorsikletmi yıllarca saatlerce yada km lerce kullanıp deneyim edinmek gereksin, araba yahu ne tecrübesi, bein alışırsın, sen kaç günde alıştın?

Kullandığın elektriklide rejen ne seviyede bilmiyorum ki. Sürekli itiraz edince demekki yeterince deneyimlememiş dedim Ali. 

Her aracın dinamiği farklı sonuçta.

Ben teslayı biliyorum, opelleri biliyorum.. pejoyu bilmiyorum.. zoe ne yapıyor bilmiyorum. Bunlar seçimlik mi bilmiyorum.. 

Bu sebeple deneyimlemek lazım. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kullandığın elektriklide rejen ne seviyede bilmiyorum ki. Sürekli itiraz edince demekki yeterince deneyimlememiş dedim Ali. 

Her aracın dinamiği farklı sonuçta.

Ben teslayı biliyorum, opelleri biliyorum.. pejoyu bilmiyorum.. zoe ne yapıyor bilmiyorum. Bunlar seçimlik mi bilmiyorum.. 

Bu sebeple deneyimlemek lazım. 

ya Emmi amacın beni sinir etmekmi, başardın bak, yazdıklarına bir bak, neden yazdın bunları,  banane seviyesinden şundan bundan deneyiminden, sürekli itiraz ediyorsun dediğin yer neresi, nesine itiraz ediyorum yazsana bir.

Onuda yazayım, itiraz ettiğim işin detayına girmeniz, girmeyin arkadaş orası tabiki farklı, ben o kısmına olmaz yanlışmı diyorum, sadece fren etkisi konumuz, bu ikisindede aynı etkiyi yapıyormu, yani aracı yavaşlatıyormu, bitti işte burada dursanıza, gerisinin ne alakası var, konu onlar değilki. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Sakin..

rıfkıda ne motor freni vardı breh..

Hele low'a atınca tadından yenmez. 

ikisinde de aynı etkiyi yapmıyor Ali Hocam.  Biri 1 ise diğeri 50. evet ikisi de doğal pozitif sayı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ya Emmi amacın beni sinir etmekmi, başardın bak,

Oh nihayet.. :p

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Sakin..

rıfkıda ne motor freni vardı breh..

Hele low'a atınca tadından yenmez. 

:yildizlar: başım ağrıdı, diyorumki  rejende kompresyonda frenleme açısından aynı etkiyi yapıyor, bitti, konu bu, yoksa yaptırmıyormu? etkiyi sen rejen seviyesiyle arttırırsın bende vites düşerek arttırırım bir noktaya kadar, hatta elektrikli araçta bu etki çok daha güçlü olabiliyorda, siz işin kimyasına neden giriyorsunuz arkadaş? ben hatalı birşeymi söyledim?

kapat rejeni, tek pedalıda kapat, sal aracı, evet buyur, neyle duracak o araç, bende boşa attım saldım evet, neye basacağız durmak için?  sırf gıcıklığınamı yapıyorsunuz arkadaş.... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şaka bir yana.. yok tabi ki öyle bir niyetim.. Sonuç, rejen vardır.. Elektrikliler sessizdir. Manyak gibi de torkumuz var.. 

Ha sabah Sani söyledi. 30 km hıza kadar yapay motor sesimiz varmış.. Duyduğumuz ses, 30 km den sonra kesiliyormuş.. 

Hani bi video atmıştın bana ve bak bakiim sessiz mi diyordun ya.. O ses yapay ve yaya güvenliği için yapılmış.. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

ben hatalı birşeymi söyledim?

Yoo.. hatalı demedin ki, tastik ettim ya :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Osman Ünal
  • Yeni Oluştur...