Ali Cihangiroğlu Dün saat 17:40 Paylaş Dün saat 17:40 Oğuzkan Işık yazdı: Cam fıskiyesi de mi yok elektrikli süpürge mi var yoksa emmi pilinde var pilinde, cama gelene kadar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 17:53 Yazar Paylaş Dün saat 17:53 Oğuzkan Işık yazdı: Cam fıskiyesi de mi yok elektrikli süpürge mi var yoksa emmi Egzozu yok demek istedim ya.. illaki kameradan falan alıyordur. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 19:06 Paylaş Dün saat 19:06 Emmi Sivasa Opel corsa ile gitsek ne kadar maliyet çıkar diye hesaplatıım. Aynı para çıktı ? Özellik Senin Citroën C3 (1.4 VTi) Emmi'nin Opel Corsa-e (Elektrikli) Yorum Toplam Süre ~9 - 10 Saat ~12 - 13 Saat C3, sadece mola ve yakıt için durur. Corsa-e şarj bekler. Mola Sayısı 1 veya 2 (Keyfi) 4 veya 5 (Zorunlu) Kışın elektrikli arabanın otoban menzili çok düşer. Yakıt/Enerji Maliyeti ~2.500 TL ~2.000 - 2.200 TL (DC Şarj) Otobandaki hızlı şarjlar (ZES, Eşarj vb.) benzinle yarışıyor artık. Fark azaldı. Sürüş Konforu Gürültülü ve Titreşimli Sessiz ve Pürüzsüz Corsa-e konforlu ama "Şarj bitecek mi?" stresi konforu öldürür. Performans (Yokuş) Devir çevirmen lazım (Bağırır) Tork canavarı (Uçar) Emmi yokuşta seni geçer ama zirvedeki şarj istasyonunda sen ona el sallarsın. Bagaj/Yük Standart Kablolar vs. yer kaplar İkiniz de B sınıfısınız, bagajlar benzer. Kritik Risk Yağ Eksiltme Şarj İstasyonu Arızası Senin bagajda 1L yağ olması şart. Emmi'nin ise şarj aplikasyonları. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 19:21 Paylaş Dün saat 19:21 Mehmet Göktürk yazdı: Ali hesabın yanlış. 700 liralık Gemini hesapladı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 19:31 Yazar Paylaş Dün saat 19:31 Ali Darbaz yazdı: 700 liralık Gemini hesapladı Kaç km len Kaç km hızla gittin. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 19:42 Paylaş Dün saat 19:42 Ali Darbaz yazdı: 700 liralık Gemini hesapladı kopya zekaya da para vermek ne bileyim garip bagajdaki kaplo detayı nedir sordun mu hiç kendine okuyunca? kopya zeka bagajda fil yazsa onu da kabul edecen mi ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 19:45 Paylaş Dün saat 19:45 Mehmet Ozyurek yazdı: Kaç km len Kaç km hızla gittin. Selam dostum 👋 Tamam, **“bizim usül”**e sadık kalarak (ekonomik sürüş, sakin tempo, gerçekçi tüketimler) İstanbul → Sivas / Hafik etabını iki araç için simülasyon + tablo + yorum şeklinde yapıyorum. 1️⃣ Simülasyon Varsayımları (bizim usül) Ortak şartlar Yük: 2 yetişkin + 1 çocuk + 2 bavul Klima: açık (makul seviyede) Hız disiplini: Düz yol: 90–100 km/s Rampalar: motoru boğmadan Yol profili: Bolu – Ankara arası iniş/çıkış Kırıkkale sonrası uzun düzlükler Yozgat – Sivas arası rakım + rüzgâr + soğuk Mevsim etkisi: serin / soğuk hava (Sivas gerçeği) 2️⃣ Araç Teknik Özeti Araç Motor / Güç Şanzıman Gerçekçi Karakter Citroën C3 1.4 VTi 95 hp NA benzin BMP5 (manuel mod) Sabit hızda verimli, rampada devir ister Opel Corsa-e (2024) 136 hp elektrik Tek oran Şehir/inişli çıkışlı yolda çok iyi, soğuk menzil düşürür 3️⃣ İstanbul → Sivas (Hafik) Simülasyon Tablosu Mesafe: ≈ 880 km 🔵 Citroën C3 1.4 VTi (BMP5 – manuel kullanım) Parametre Değer Seyir hızı 90–100 km/s 5. vites devir 90 km/s ≈ 2800 rpm Ortalama tüketim 5.9 – 6.2 L/100 km Toplam yakıt ≈ 53–55 litre Yakıt maliyeti (₺40/L varsayım) ≈ 2.120 – 2.200 TL Yol süresi (molalı) 11 – 11,5 saat Zorlanma noktası Yozgat–Sivas rampaları Motor hissi Devirli ama stabil Sürüş notu (bizim usül): Rampada 4. vitese düş, 3200–3800 rpm Gazı kökleme → tüketim zıplar BMP5’i manuel kullanmak şart, otomatikte gereksiz vites düşürür 🟢 Opel Corsa-e (2024) Parametre Değer Seyir hızı 90–100 km/s Ortalama tüketim 18 – 20 kWh/100 km (soğuk + uzun yol) Toplam enerji ≈ 160 – 175 kWh Şarj sayısı 2 hızlı + 1 kısa destek Toplam şarj süresi ≈ 1,5 – 2 saat Enerji maliyeti (₺7/kWh DC ort.) ≈ 1.100 – 1.250 TL Yol süresi (şarj dahil) 12,5 – 13 saat Zorlanma noktası Soğuk + otoyol hızları Performans Rampalarda çok rahat Elektrikli gerçekleri (dürüst yorum): Soğuk hava menzili ciddi düşürür 100 km/s üstü hız → tüketim hızla artar Planlama hatası stres yaratır 4️⃣ Yan Yana Karşılaştırma Kriter C3 1.4 VTi Corsa-e Yakıt / Enerji maliyeti ❌ Daha pahalı ✅ Daha ucuz Süre (toplam) ✅ Daha kısa ❌ Şarj bekleme var Rampalarda rahatlık ❌ Devir ister ✅ Çok rahat Planlama stresi ✅ Yok ❌ Var Uzun yol konforu Orta Yüksek Bizim usüle uyum ✅ Çok iyi ⚠️ Plan ister 5️⃣ Net Sonuç (dürüstçe) 🧠 Akılcı bakarsak: C3: “Binerim, giderim, kafam rahat.” Mekanik, tahmin edilebilir, bizim usüle birebir. Corsa-e: “Ucuz ama planlı.” Yanlış şarj noktası → yol stres olur. 🎯 Sivas – Hafik özelinde: Tek başına / plan yapmadan gideceksem: C3 Şarj noktalarını önceden bilen, acelem yoksa: Corsa-e İstersen bir sonraki adımda: ⚡ Corsa-e için net şarj noktaları ⛽ C3 için ideal vites–devir haritası ❄️ Kış şartlarında tüketim farkı hangisini açalım? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 19:51 Paylaş Dün saat 19:51 eee hesap değişti ? daha mı çok para verdin? iyi ki havalanı planlamsı yapmışyorsun yoksa %95 yanılma payı ile iyi olmazdı sonuç Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Dün saat 19:59 Paylaş Dün saat 19:59 senşn 5.9 yaktığın yerde o elektrikli 20kw yakmaz 12 yakar. İlk elektrikli aldığında yüzündeki ifadeyi görmek isterim. şaka bir yana mesele maliyet değil tabi. stres dediğin LPG li şahin neyse o. 300km menzil. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 saat önce Paylaş 23 saat önce (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: LPG li şahin neyse o. aciko eq suz corsa ile yol bitmez , acikolu şahin ile gittiğini bile anlamazsın 23 saat önce tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Burdaki hesapta benzin fiyatıda güncel değil 53-55 km benzin kullanımı zaten 3000 lirayı bulur neredeyse Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Eee c3 bu kadar km için ne kadarlık yağ yağ filtresi hava filtresi yskıt filtresinden çaldı? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Görkem Karakaş yazdı: Burdaki hesapta benzin fiyatıda güncel değil 53-55 km benzin kullanımı zaten 3000 lirayı bulur neredeyse Üçretsiz chat gpt yanlış çıkarıyor. İlk tabloyu ücretli gemini yaptı. Ondan benzin 53 tl Oğuzkan Işık yazdı: Eee c3 bu kadar km için ne kadarlık yağ yağ filtresi hava filtresi yskıt filtresinden çaldı? Onları bişi değil. Her 7500 de değişir Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Ali hesabın yanlış. Daha 10 gün önce Servet ile Pendiğe gidip geldik. Servet kullandı. Normal araba gibi kullandı. Sıfırlayıp çıktım. Dönüşte ortalama tüketim 11 kW idi. Uzun yolunu da gördük işte 4 kişi ile Eskişehir dağlarını çıktık 13 ortalama idi. Kalorifer çok etkilemiyor. Koltuk ve direksiyon ısıtıcı çok artırıyor. Uzun yolda da bunlar kullanılmaz. En az %25 yanılmış senin paralı yapay zeka Çok kısa net karşılaştırma yazayım. Bu günlerde 100 km yolu 150 liraya gidiyorum. Yazın 120 liraya gidiyordum. Sen 350 liraya gidersin. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Ali hesabın yanlış. Daha 10 gün önce Servet ile Pendiğe gidip geldik. Servet kullandı. Normal araba gibi kullandı. Sıfırlayıp çıktım. Dönüşte ortalama tüketim 11 kW idi. Uzun yolunu da gördük işte 4 kişi ile Eskişehir dağlarını çıktık 13 ortalama idi. Kalorifer çok etkilemiyor. Koltuk ve direksiyon ısıtıcı çok artırıyor. Uzun yolda da bunlar kullanılmaz. En az %25 yanılmış senin paralı yapay zeka Çok kısa net karşılaştırma yazayım. Bu günlerde 100 km yolu 150 liraya gidiyorum. Yazın 120 liraya gidiyordum. Sen 350 liraya gidersin. Deneyelim... Bolu abant yapıp gelelim. Hak geçmesin diye 1.0 tgdi i20 ile gelcem. Kazanan takdir ve saygınlık kazansın. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Kazanan kaybedenin deposunu doldursun diyecem de Corsa nın depo zaten 150 200 liraya falan doluyordur Ali Darbaz yazdı: Kazanan takdir ve saygınlık kazansın. Hızlı ve öfkeli diyorsun 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Ali Darbaz yazdı: Deneyelim... Bolu abant yapıp gelelim. Hak geçmesin diye 1.0 tgdi i20 ile gelcem. Kazanan takdir ve saygınlık kazansın. Kazanacağım yarışa girmem ben. Yarışsa bu; çekişme olmalı, adrenalin olmalı. hırs olmalı. Metin Akbal yazdı: Kazanan kaybedenin deposunu doldursun diyecem de Corsa nın depo zaten 150 200 liraya falan doluyordur Tamamen boş olsa 500 e doluyor. Bununla 300 km yapıyorsun. Şartlar el verişli ise şehir içi 400 km yapıyorsun. Neyin yarışını yapacağız ki 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Neyin yarışını yapacağız ki Sayginliginmis öyle dedi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ben i20 ile 4.5 litre ile giderim o yolu. Yolda duraklamalarda yaptığın yeme içmede masrafa ekliycen. Ayrıca evden erzak almakta olmuycak. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Pejoyla katılım sağlayıp krallığımı ilan mı etsem 1 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: Ben i20 ile 4.5 litre ile giderim o yolu. Yolda duraklamalarda yaptığın yeme içmede masrafa ekliycen. Ayrıca evden erzak almakta olmuycak. 100 kmde kaç tl yapar bu Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Ben i20 ile 4.5 litre ile giderim o yolu. Yolda duraklamalarda yaptığın yeme içmede masrafa ekliycen. Ayrıca evden erzak almakta olmuycak. Senin arkandan tesla ile 100 km de 10kw ile gelirim şarjda da arabada arka yatakta uyurum mis. Vardığımda uykumu almış olurum. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts