Mahmut Yıldız 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Köksal Yılmaz yazdı: Elektriklide kısa-uzun mesafe tüketimde fark ediyor mu? Soğuk motor durumu mu var? İnverter tıkanıyormuş kısa mesafede 4 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Mahmut Yıldız yazdı: İnverter tıkanıyormuş kısa mesafede Rn17e yağınıda unutmayın lütfen. 2 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Köksal Yılmaz yazdı: Elektriklide kısa-uzun mesafe tüketimde fark ediyor mu? Soğuk motor durumu mu var? Kısa uzun mesafe var ama tersine çalışıyor. Şehir içi çok daha az tüketirken şehirler arası ve hız arttıkça tüketimde doğru oranda artıyor. Soğuk motor durumundan ziyade soğuk hava şartları var. Hava soğudukça verim düşüyor. Bunun yanında elektriklilerde ısıtma enstrumanları doğrudan bataryadan çekildiği için menzili ciddi azaltıyor. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak Mahmut Yıldız yazdı: İnverter tıkanıyormuş kısa mesafede Duman atarsa dizel gibi olmaz ama.. Bırakır kaçarız. 5 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Perşembe 16:03 Paylaş Perşembe 16:03 @Ali Cihangiroğlu hoşuna gidecek bir haber var belki düşünürsün. https://x.com/i/status/2014322279467889034 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Perşembe 21:18 Yazar Paylaş Perşembe 21:18 Metin Uzunoğlu yazdı: @Ali Cihangiroğlu hoşuna gidecek bir haber var belki düşünürsün. https://x.com/i/status/2014322279467889034 Vaay değerlere bak. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Perşembe 21:46 Paylaş Perşembe 21:46 (düzenlendi) Metin Uzunoğlu yazdı: @Ali Cihangiroğlu hoşuna gidecek bir haber var belki düşünürsün. https://x.com/i/status/2014322279467889034 hah şimdi oluyor bak, ama hala düşünmüyorum, hatta araba almayı bırak, değişmeyi bile düşünmüyorum, eveeet gelelim konuya, eski pillileriniz ucuza alınır bile diyemiyoruz, derhal elden çıkarın henüz vaktiniz varken, zaten aldın 3 sene içinde elden çıkar kuralıda var, zaman aleyhinize işliyor demedi demeyin Mevcuta dönersek içten yanmalıların bittiğini hiçbirimiz büyük ihtimal göremeyeceği için geride kalmaya mahkum pillilere pek bakmıyorum artık, bugün aracımın bakımı gelmişti 4000 tl ye hallettim, hiç uğraşamam piliydi şarjıydı yazıydı kışıydı, keyfimi bozamam valla, pillisi olan düşünsün Perşembe 22:10 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Cuma 04:30 Paylaş Cuma 04:30 Ali Cihangiroğlu yazdı: hah şimdi oluyor bak, ama hala düşünmüyorum, hatta araba almayı bırak, değişmeyi bile düşünmüyorum, eveeet gelelim konuya, eski pillileriniz ucuza alınır bile diyemiyoruz, derhal elden çıkarın henüz vaktiniz varken, zaten aldın 3 sene içinde elden çıkar kuralıda var, zaman aleyhinize işliyor demedi demeyin Mevcuta dönersek içten yanmalıların bittiğini hiçbirimiz büyük ihtimal göremeyeceği için geride kalmaya mahkum pillilere pek bakmıyorum artık, bugün aracımın bakımı gelmişti 4000 tl ye hallettim, hiç uğraşamam piliydi şarjıydı yazıydı kışıydı, keyfimi bozamam valla, pillisi olan düşünsün 4000 tlye ne bakımı bu ya silecek lastiği 2000 tl zaten. Komple herşey çakma sanırım işçilik sahil Yetkili yüzü görmemiş merdiven altı malzeme ile kaldırımda bakımlı cliolarınız ölü fiyatına alınır 1 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Cuma 07:41 Paylaş Cuma 07:41 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: 4000 tlye ne bakımı bu ya silecek lastiği 2000 tl zaten. Komple herşey çakma sanırım işçilik sahil Yetkili yüzü görmemiş merdiven altı malzeme ile kaldırımda bakımlı cliolarınız ölü fiyatına alınır motor yağı ve filtreler 4000 tl gibi kardeş (Lique Moly Top Tec 4410 Rn17 orcinale, daha iyisi varsa alalım) servis kim rn720 ayçicek yağı kıvamında yağla olmaz o iş yağ filtre mais daha ne, hava filtre ne bulursam, arada bir hava kutusunu açıp filtreyi söker parmakla içeriyi toz kontrolü yaparım, en ufak tozlanma görmedim henüz, zaten filtreye baktımmı anlarım dandikmi değilmi), polen temiz arada bakarım bunlar mesele değil, işçlik yok başka şeyde değişmedi, ne masraf olacak başka... Balata ve disklerin daha 200.000 km si var, zaman içinde bakarız, km artar-azalır, 3 sene sonra şanzıman yağı ve bujiler değişecek, geçen sene değiştiydim, buji tane 480 tl orjinal teyitli NGK, mais markalı ngk almam öpülmem, bujileri 4 yılda bir değiş km yapmadıysan bile, yoksa bobinlere zarar vermeye başlar farkında olmazsın haberin olsun, bobin pahalı aman, şanzıman yağ lt 500-600 tl renonun yağından daha iyi Motul ki zaten ben değişiyorum, ne masrafı, antifiriz dersen o her sene yenileniyor zaten, şanzıman kavramalarının en az 350.000 km si var dahada birşey yok ha kayış var onun zamanı geldi değişeceğim, hadi atraksiyon olsun serviste değişeyim onuda, değişirken devirdaimi kontrol ederim, bunu bozan asıl sebeb kayış aslında, değişmezsen kayış sertleşir, gergi rulmanı yok bilirsin, esnek kayış bu, sertleşirse krank yada alternatörü bozamaz zayıf halka devirdaim kasnağına yük bindirir bozar, helede agresif kullanırsan, devirdami bozan 2 sebeb var zaten, kayış ve bozuk yanlış antifiriz, yoksa devirdaim 120.000 km de kayışla beraber değişir, ama kayışta 5 yıl/120.000 km olayı var, zaman doldu, ben biraz zorladım kayışı ama değişeceğim Silecek lastikleri bana 4-5 sene gider normalde, yenileyici spreyle tabii, ama uğraşmıyorum artık, yırtıldımı yada sertleşirse falan çöpe, halen geçen kış taktıklarım duruyor, sorunu yok, piyasa malı silecek, değişirsem kış başında değişim, markette bile var neredeyse yahu silecek lastiği 2000 tl mi ne yaptın kardeş, 300 tl falan, servistenmi alıyorsun ne yapıyorsun... yetkili servis bendeki malzeme kalitesine anca yaklaşır, yağdan zaten kaybetti duman oldu, geriye ne kaldı, yağ filtrem mais, hava filtresindenmi geçecek beni, işçilikte zaten döverim, alet edevatta var, hem servis kitabı ne diyorsa o... Yalnız lastikler yaşını doldurdu, bu sene değişirim artık... Cuma 08:20 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Cuma 09:59 Paylaş Cuma 09:59 Bujiler 29000 de değişmiş benim servis kayıtlarında var. Continental asc2 taktım lastikleri geçen eksi 7 de balıkesire gidip geldim çok güzel lastik tavsiye ederim. 1. vites tamgaz yoktu bende antipatinaj açıyordu sürekli şimdi açmıyor mesela. Biraz gürültü yapar dedi bayi takarken ben rahatsız olmadım. Birde yakıtı arttırabilir demişti o önemli değil tutsun yeterki. Beklediğim o zaten lastikten. Ali Cihangiroğlu yazdı: 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Cuma 10:17 Paylaş Cuma 10:17 İlkay Başaran yazdı: Bujiler 29000 de değişmiş benim servis kayıtlarında var. Continental asc2 taktım lastikleri geçen eksi 7 de balıkesire gidip geldim çok güzel lastik tavsiye ederim. 1. vites tamgaz yoktu bende antipatinaj açıyordu sürekli şimdi açmıyor mesela. Biraz gürültü yapar dedi bayi takarken ben rahatsız olmadım. Birde yakıtı arttırabilir demişti o önemli değil tutsun yeterki. Beklediğim o zaten lastikten. değişirken konuşalım senle, bende ultra ve premium contact 7 lere bakıyordum, 4 mevsim gerekmez buralarda aslında, bu arada lafı geçince gidip baktım, v kayışı dikkatlice inceledim, dişlerinde çatlak yok, kayış yumuşak, kaçak göçekte yok, dursun bakalım hele, yazın değişirim artık, yada havalar düzelsin, hava bozukken bakım havamda olamıyorumda 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cuma 11:23 Yazar Paylaş Cuma 11:23 Ali Cihangiroğlu yazdı: motor yağı ve filtreler Ne yağı, ne filtresi.. Bu arabada yok öyle bir şey 1 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı Cuma 12:45 Paylaş Cuma 12:45 Mehmet Göktürk yazdı: 13-14kw lardayım. İyi rakam hocam, bizim buralar soğuk, 18'e indik ancak... Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Cuma 12:50 Paylaş Cuma 12:50 H.Cenk Bayrakçı yazdı: İyi rakam hocam, bizim buralar soğuk, 18'e indik ancak... Benzinli kadar yakıyormu hocam şuan? Ali Cihangiroğlu yazdı: Balata ve disklerin daha 200.000 Bu nasıl disk ve balata tam olarak? Veya bu kadar yolu çekici üstünde mi yapıyorsunuzda disk balata aşınmıyor? 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı Cuma 12:58 Paylaş Cuma 12:58 Oğuzkan Işık yazdı: Benzinli kadar yakıyormu hocam şuan? Yok, o kadar değil. Benzinli soğuk havalarda 10 litre yaksa 100 km'de 500 küsür tl eder. Dizel de 7 litre yaksa 420 TL olur. Elektrik sadece DC olsa 270 tl olur 100 km'de(kw'ı 15 TL gibi), sadece AC 162 TL(kW'ı 9 TL gibi), evden 54 TL'ye (kw'ı 3 lira) malolur. (son elektrik istasyonu zamlarından sonra) 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Cuma 13:22 Paylaş Cuma 13:22 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Yok, o kadar değil. Benzinli soğuk havalarda 10 litre yaksa 100 km'de 500 küsür tl eder. Dizel de 7 litre yaksa 420 TL olur. Elektrik sadece DC olsa 270 tl olur 100 km'de(kw'ı 15 TL gibi), sadece AC 162 TL(kW'ı 9 TL gibi), evden 54 TL'ye (kw'ı 3 lira) malolur. (son elektrik istasyonu zamlarından sonra) Gayet iyi hocam şu zamanda. Teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Cuma 14:50 Paylaş Cuma 14:50 Oğuzkan Işık yazdı: Benzinli kadar yakıyormu hocam şuan? Bu nasıl disk ve balata tam olarak? Veya bu kadar yolu çekici üstünde mi yapıyorsunuzda disk balata aşınmıyor? Cinnah yokuşunu 3-5 defa tırmanıp inince bütün istatistik değişir 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Cuma 16:41 Paylaş Cuma 16:41 (düzenlendi) Selçuk Bakış yazdı: Cinnah yokuşunu 3-5 defa tırmanıp inince bütün istatistik değişir kompresyon+frene azıcık dokunuş yeter, çok indik çıktık cinnahı, bizim şirket Atakulenin karşısındaydı, sadece ve güçlü fren kullanana acemi derler bizim alemde Oğuzkan Işık yazdı: Benzinli kadar yakıyormu hocam şuan? Bu nasıl disk ve balata tam olarak? Veya bu kadar yolu çekici üstünde mi yapıyorsunuzda disk balata aşınmıyor? 250 binden aşşağı zor bende, yolu okuyarak süreceksin, gaz pedalının altında yımırta varmış gibi gazlayacaksınki dururken hızın aşırı olmasın, motor frenini kullanacaksın çoğunlukla, fren kullanıyorum elbet ama balatayı aşındıracak baskı olmadan, frene hafif temas azıcık dokunuş yeter bana Cuma 16:50 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Cuma 16:51 Paylaş Cuma 16:51 Mehmet Göktürk yazdı: Frene basmıyoruz doğru bende pek kullanmam Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Cuma 16:59 Paylaş Cuma 16:59 Ali Cihangiroğlu yazdı: kompresyon+frene azıcık dokunuş yeter, çok indik çıktık cinnahı, bizim şirket Atakulenin karşısındaydı, sadece ve güçlü fren kullanana acemi derler bizim alemde 250 binden aşşağı zor bende, yolu okuyarak süreceksin, gaz pedalının altında yımırta varmış gibi gazlayacaksınki dururken hızın aşırı olmasın, motor frenini kullanacaksın çoğunlukla, fren kullanıyorum elbet ama balatayı aşındıracak baskı olmadan, frene hafif temas azıcık dokunuş yeter bana Yaşlanınca bizde öyle sürelim bari 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cuma 17:03 Yazar Paylaş Cuma 17:03 Mehmet Göktürk yazdı: 13-14kw lardayım. Dün akşam E5 ten Ataşehir’e gidip geldim. Sıfırlayıp çıkmıştım. 13,5 kW ortalama yaktım. Elektriği hala 10 liradan alıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cuma 17:16 Paylaş Cuma 17:16 Ali Cihangiroğlu yazdı: doğru bende pek kullanmam bizimkiler öyle değil. eskiden ben de kullanmazdım ama şimdi gerçekten kullanmıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts