İçeriğe Yönlendir

2024 Opel Corsa-e

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Önder Özcan
Emin Önal yazdı:

Sessizlik tabirinin karşılığı için bahsi geçen araç sahiplerinin, elektrikli arabada uzun yol yapmalarını tavsiye ediyorum. Denilmek istenileni daha rahat anlarlar.

Clio veya elentra, corolladan sessiz olabilir ama elektrikli bir arabadan sessiz olamaz. Bu tartışılacak bir konu değil :)

Ya Emin, ben zaten Elantra daha sessiz demedim, kıyas yapmadım. Her araba sessiz derken örnek verdim, benim dizel de sessiz diye. Konuyu başka yöne çekmeyin

Mertol Kip yazdı:

Neyin tatavasını yapıyorsunuz? Nereye varacak? Adam sessiz diyorsa sessizdir. Binmediğiniz kullanmadığınız uzun yola çıkmadığınız bir arabanın sesli mi sessiz mi olduğuna karar verebileceğinizi nereden çıkarttınız? 

Sesli demiyoruz kardeşim, normal diyoruz. Arabasını kötülemiyoruz banane. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Önder bey sizi tanımam etmem sizi düşünerek de bir şey yazmadım gereksiz alınganlık göstermeyin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Var evet invertör sesi. herkes duymaz ama. güzel oluyor. 

ses var, sesiz olmaz, ha bende seviyorum o sesi buda ayrı konu, viuuvvv güzel bence, olsun ses, bence pilli araba zaten ruhsuz birde bu ses olmasa çekilmez valla, çarpışan araba gibi, bu ne arkadaş, hele tam otonom araç, hiç alma daha iyi :tongue:

Mertol Kip yazdı:

Neyin tatavasını yapıyorsunuz? Nereye varacak? Adam sessiz diyorsa sessizdir. Binmediğiniz kullanmadığınız uzun yola çıkmadığınız bir arabanın sesli mi sessiz mi olduğuna karar verebileceğinizi nereden çıkarttınız? 

bırak masalı Mayk kardeş, klasik sosyal medya lafı bunlar sen deme bari, neymiş binmediğiniz kullanmadığınız...  Bugattimi Lambo bu kolayca deneyeyimleyemeylim, bizde ikiside var ve durum böyle diyorum varmı itirazın :tongue: adam sessiz diyorsa bende o kadar değil diyorum, karar verdim çünki test ettim, buradan çıkarttım...

Emmi sende alınma sakın, iş geyiğe sardı gidiyoruz işte, sessiz geliyorsa sana sessizdir diyip konuyu bağlıyorum :flowers:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Ali abi hangi arabadan almışsa hep en ıyi araba o, Ali abinin mesajlardan hep bunu anlıyorum, arabayı satıp clio alasım geliyor :p

Sonra... V6 V8 sesi hojdur ya... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Furkan Avcı yazdı:

Ali abi hangi arabadan almışsa hep en ıyi araba o, Ali abinin mesajlardan hep bunu anlıyorum, arabayı satıp clio alasım geliyor :p

değil, en iyi olayı alabiliceğimin ve o an işime gelenin en iyisiyle sınırlı,  sen yanlış anlamışsın kardeş :) bundada birkaç gıcık olduğum şeyi sayabilirim, sonuçta kul yapısı, kusursuzluk olamaz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

abi abrp 14:55 saat diyo. Ben 15 saat gitsem yolda bir öğün yemek daha yemek zırunda kalırdım. 

kullanıcı hatası sil o uygulamayı

Emin Önal yazdı:

Evden Eskişehir'e 4 vesait ile gittim :D

5le de döndün galiba

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ben 7 ye atıyorum sen düşün artık :tongue:

Sayı önemli değil 7 de 2000 devir kaç km hız yapıyor onu alalım?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Önder Özcan yazdı:

Ya Emin, ben zaten Elantra daha sessiz demedim, kıyas yapmadım. Her araba sessiz derken örnek verdim, benim dizel de sessiz diye. Konuyu başka yöne çekmeyin

Sesli demiyoruz kardeşim, normal diyoruz. Arabasını kötülemiyoruz banane. 

kötü ama ya tavanı cam açılmaz, şarja gitsen kablosu yok takılmaz 

İlkay Başaran yazdı:

90 bendeki

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

1850 110 :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

1850 110 :)

Yalaan, yalan söylüyorsun. İncitirler seni.

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Yalaan, yalan söylüyorsun. İncitirler seni.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

90 bendeki

Saat 7 de değil vites 7 de olacak

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Saat 7 de değil vites 7 de olacak

tamam 7 de 90 işte.. ama 0-100 nü sormadın :f1: 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

tamam 7 de 90 işte.. ama 0-100 nü sormadın :f1: 

O belli o zaman en fazla 7

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

O belli o zaman en fazla 7

ne ısmarliim lokum var güllü 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mesajım şu …

Neyse, sevmücem seni.

:onder2:

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

neymiş binmediğiniz kullanmadığınız...  Bugattimi Lambo bu kolayca deneyeyimleyemeylim, 

Bi clio 1.3 tce degil tabi de neden eziklendin ki lambo mambo falan. Binmemişsin işte ne tatava yapiyorsun?

Pis fakir son cumlesinde de yazdigimin aynisini yazmis. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Ali Cihangiroğlu yazdı:

değil, en iyi olayı alabiliceğimin ve o an işime gelenin en iyisiyle sınırlı,  sen yanlış anlamışsın kardeş :) bundada birkaç gıcık olduğum şeyi sayabilirim, sonuçta kul yapısı, kusursuzluk olamaz.

Yok abi sen beni yanlış anlama lütfen, olay kesinlikle Clio vs değil, İnşallah hani keşke paramız olsa sen Rolls Royce alsan biz Bugatti, onuda gömersin demek istedim :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Furkan Avcı yazdı:

Yok abi sen beni yanlış anlama lütfen, olay kesinlikle Clio vs değil, İnşallah hani keşke paramız olsa sen Rolls Royce alsan biz Bugatti, onuda gömersin demek istedim :D

Biz paramız olunca Mercedes alırız diyoruz genelde, şöyle S filan. 😀

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Selim Bilgin yazdı:

Biz paramız olunca Mercedes alırız diyoruz genelde, şöyle S filan. 😀

Senin Model Y alır bi S işte benimkinden :p 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Furkan Avcı yazdı:

Mersonun Airmatiği etmez Clio. Konuyu Renault fanboyları basmış renaultfanclub.com da bu denli sitayişle lanse edilmiyor 😂

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bugün 

4 yetişkin ile (bayaa yetişkin) , 50 kw batarya; % 79 şarj ile gebzeden çıktık, sakarya üstünden devam ederek % 5 şarj ile Bozüyük Sarar Avm'ye ulaştık, ortalama tüketim 13 kw görünüyordu.  32 dakikada 36 kw elektrik aldık. Buna karşılık 480 lira ödeyerek. 200 metre rakımdan, 1220 metre rakımdaki toplantı yerine ulaşmış olduk. 

Dönüşte yarı yola kadar 3 yetişkin, devamında Çağlar ve ben olmak üzere yola çıktık, aynı lokasyonda Sarar tesislerinin karşısında 25 dakikada 19 kw elektrik aldık. % 87 ye kadar şarj ettik. Buna karşılık 257 lira ödedik. Eve ulaştığımızda kalan enerjimiz % 44 ve ortalama tüketimimiz 10.3 görünüyordu. 

Toplam yolumuz 290+290= 580 km 

Yolculuk için söylemek istediğim şu; benzinli yada dizel ile de gitsek, o rotada o kadar molayı zaten verirdik. Elektrikli olmasının tek olumsuz yanı, uygulamaların doğru veri sağlamamasından kaynaklanıyor. Örnek, bir petrolde Zes istasyon görünüyor. ona göre plan yaptık, ancak vardığımda sadece istasyonda alt yapının hazırlanmış olduğunu şarj cihazlarının olmadığını gördük. 

Daha kısa söylemek istediğim ise şu; Ben bu araba ile her yere giderim :) 

Bu da elektrikli emmi peşine gidince benim kameralara yansıyanlar

Rüzgar tünelindeki biz

rybdcam.jpeg

Bı an depoya benzin mi doluyor acaba derken benim menzil 

g9i2h15.jpeg

Hiç görmedim sürüş değerlendirmesi

4ahpvya.jpeg

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Furkan Avcı yazdı:

Bugatti

ya onun jant göbeee sabit dönmüyor

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Hiç görmedim sürüş değerlendirmesi

rekorlar kırmışsın :nazar: 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bı ara Çağlar abi rampa yukarı fren lambası yakınca  şaşırdım.

Meğer kaçırdığımiz şarj istasyonu sonrası %5 e düşen şarj seviyesi nedeniyle rejenerasyon mu ne yapıyormuş şarj düşmesin diye ondanmış. O şaşkınlikla foto çekmeyi unutmuşum.

:)

Ama maşallah Corsa e yolda kalmadan  istasyona vardı :)

Aynı rota da klima full açık 6 litre civarında yaktık.

1.7 ton ben dahil tonaj aynı rakımlara çıktık bir iki sarj istasyon giriş çıkışı ile ortalama hızım düşse de :/

Çağlar Bayur yazdı:

ya onun jant göbeee sabit dönmüyor

rekorlar kırmışsın :nazar: 

Gazsız sürüş hiç o seviyeye gelmemişti :) yarıya anca belki 

Rampa inislerinde sizi geçmemek için harcadıgim fren balatası yarım depo benzin aldırirdi :P

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

LPG'li 2.0 Focus ile km bazında maliyetle akülü Corsayı geride bırakırdım gibi gördüm . Tamam benzinli merso dan  km krs performansı iyi :P

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   5 kullanıcı

• Ali Darbaz
    • Mehmet Yeter
    • Emin Önal
    • Saygın Can Oğuz
    • Mehmet Taner Kadak
  • Yeni Oluştur...