İçeriğe Yönlendir

2024 Opel Corsa-e

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Oğuzkan Işık
Ali Cihangiroğlu yazdı:

250 binden aşşağı zor bende

Bu kadar kmyi kaç senede yapacaksınız peki fren balatasıyla? O kadar senede balata diskten sert olur. Bana bu hikaye geliyor biraz.

210bin civarında 207nin arka kampana balatalarını değiştirdim. Fabrikanın taktığı vardı üstünde. Kemik gibi olmuştu kampanayı zor çıkardık balata erimemiş kampana erimişti.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Dün akşam E5 ten Ataşehir’e gidip geldim. Sıfırlayıp çıkmıştım. 13,5 kW ortalama yaktım. 

Elektriği hala 10 liradan alıyorum. 

Bu corsa nın pil kw düşük diye mi az yakıyor Emmi ? Kaç kw kaç menzil veriyordu bu ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emin Önal yazdı:

Bu corsa nın pil kw düşük diye mi az yakıyor Emmi ? Kaç kw kaç menzil veriyordu bu ?

Batarya 50 kw

%100 hiç doldurmuyorum. Sadece yarım saat içinde yola çıkacaksam % 95 falan yapıyorum

Genelde % 20-80 arası dolduruyorum. Onunla da bu günlerde 180-200 km falan yapıyorum. Yazın 250 km yapıyordum. 

100'den sıfıra zaten kullanılmaz kullanılırsa uzun yolda 300 km yapar, Şehir içi zorlarsan yazın 380-400 km yapar.

Bataryanın düşüklüğünün etkisi ancak ağırlık ile olabilir. 

Ancak Mertol'un arba mesela, 80 küsür kw bataryası var. Koca araba o da benimle aynı yakıyor.

Az yakmasının ana sebebi bence ısıtma ve soğutma sisteminde. 

Isı pompalı bu, ısı pompası az yakıyor, Togg larda vs galiba PTC ile ısıtıyor. PTC'nin çok ciddi tükettiğini düşünüyorum. 

Tabi kullanmanın da çok etkisi var, ne kullandığını bilerek amacına uygun kullanılırsa az yakıyor, Biz genelde şehir içi kullanıyoruz. Uzun yola çıkar yardırır gidersem 20-25 kw yakar diye düşünüyorum. Denemedim, düşünüyorum sadece. 

Uzun yol verimiz Eskişehir yolu var, Çağlar kullanmıştı, 100-110 aralığında gitmişti. küçüçük arabada 4 kişi ile 13.5 falan yakmıştı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Ozyurek yazdı:

Isı pompalı bu, ısı pompası az yakıyor, Togg larda vs galiba PTC ile ısıtıyor. PTC'nin çok ciddi tükettiğini düşünüyorum. 

Tabi kullanmanın da çok etkisi var, ne kullandığını bilerek amacına uygun kullanılırsa az yakıyor, Biz genelde şehir içi kullanıyoruz. Uzun yola çıkar yardırır gidersem 20-25 kw yakar diye düşünüyorum. Denemedim, düşünüyorum sadece. 

Togg T10X: PTC ısıtıcı kullanıyor. Verimsiz olduğu için menzil kışın %30-40 azalabiliyor. 

Hyundai IONIQ 5: Isı Pompası + PTC hibrit sistemiyle konfor ve verimliliği dengeliyor. 

Tesla Model Y: Isı pompasına ek olarak atık ısıyı da kullanıyor. Kışın en yüksek verimlilik onda.

Isı pompası, kış aylarında menzil kaygısını bitiren en kritik teknoloji.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Koray Demir yazdı:

Tesla Model Y: Isı pompasına ek olarak atık ısıyı da kullanıyor. Kışın en yüksek verimlilik onda.

Teknik olarak tek beğenmediğim yönü, radar yerine kamera kullanıyor olması. 

Bunun dışında her şeyiyle mükemmel buluyorum. Ha biraz da kaba, daha kibar olabilirdi :) Bu da amerikan kabalığından geliyordur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Püf noktalarında biri.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Uzun yol verimiz Eskişehir yolu var, Çağlar kullanmıştı, 100-110 aralığında gitmişti. küçüçük arabada 4 kişi ile 13.5 falan yakmıştı. 

Yolun yarısında biri de bendim ya arabadakilerin :D

Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu da amerikan kabalığından geliyordur. 

Koray Demir yazdı:

Hyundai IONIQ 5

İçlerinde en ilgimi çeken bu. Çok füturistik. Şarj hızı da en yüksek olan sanırım içlerinde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay

Mehmet abi evden mi sarj ediyorsun genelde yoksa disaridan mi ? Aklimi cok kurcaliyor bu model. Evde sarj imkanida var.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emin Önal yazdı:

Püf noktalarında biri.

ne çok püfü varmış, pilli kulanma okulu açılsa da gitsek diploma almadan biinilmez bunlara

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

ne çok püfü varmış, pilli kulanma okulu açılsa da gitsek diploma almadan biinilmez bunlara

Battaniye polar…

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Oğuzkan Işık yazdı:

Bu kadar kmyi kaç senede yapacaksınız peki fren balatasıyla? O kadar senede balata diskten sert olur. Bana bu hikaye geliyor biraz.

210bin civarında 207nin arka kampana balatalarını değiştirdim. Fabrikanın taktığı vardı üstünde. Kemik gibi olmuştu kampanayı zor çıkardık balata erimemiş kampana erimişti.

valla 210 binde sattım Fiestayı, ne fren ne disk nede debriyaj balatası değişti, aşınma çok azdı, şimdiki araçtada aynısı, hiçbirşey olmaz, anca disklerde hava kanallarında paslanma olur, hikaye kullanmayı bilmiyorsan olur kardeş, ben freni sert kullanacak şekilde sürmem, böylece aşınma minimumda kalır, sertleşmeye birşey demem ama kesin konuşmamak lazım....  Kaç senede yapacağıma gelince, 10 senede, bu süre zarfındada sadece yağ ve filtre v kayış değişirim, sıfır araba yılda çok km yapmıyorsan çoook rahat 10 sene sorunsuz gider, o şekilde yapılmıştır gitmiyorsa ya doğuştan hatalıdır ya kullanım şartları ağırdır yada kullanıcı kullanmayı bilmiyordur, bende bu üç durumda olmayınca 10 senenin lafı bile olmaz, şimdiki 2020 model, 2030 da bakarız duruma, az kaldı :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Battaniye polar…

stoklayalım, milli polar pek kalmadı,ama  mısır üretimi bol eski pet şişelerden devşirme iplik ile 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Çağlar Bayur yazdı:

çokta şey yapmamak lazım ya. Tak fişi bitir işi :D

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

valla 210 binde sattım Fiestayı, ne fren ne disk nede debriyaj balatası değişti, aşınma çok azdı, şimdiki araçtada aynısı, hiçbirşey olmaz, anca disklerde hava kanallarında paslanma olur, hikaye kullanmayı bilmiyorsan olur kardeş, ben freni sert kullanacak şekilde sürmem, böylece aşınma minimumda kalır, sertleşmeye birşey demem ama kesin konuşmamak lazım....  Kaç senede yapacağıma gelince, 10 senede, bu süre zarfındada sadece yağ ve filtre v kayış değişirim, sıfır araba yılda çok km yapmıyorsan çoook rahat 10 sene sorunsuz gider, o şekilde yapılmıştır gitmiyorsa ya doğuştan hatalıdır ya kullanım şartları ağırdır yada kullanıcı kullanmayı bilmiyordur, bende bu üç durumda olmayınca 10 senenin lafı bile olmaz, şimdiki 2020 model, 2030 da bakarız duruma, az kaldı :)

Fusionu 340 binde sattık orjinal balata

Emin Önal yazdı:

çokta şey yapmamak lazım ya. Tak fişi bitir işi :D

Aydemir akbaş

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Ali Cihangiroğlu yazdı:

hikaye kullanmayı bilmiyorsan olur kardeş

Forumda 1 2 kişi biliyor araba kullanmayı :)

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Oğuzkan Işık yazdı:

Forumda 1 2 kişi biliyor araba kullanmayı :)

yoo, tam tersi bilen çok ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Mehmet abi evden mi sarj ediyorsun genelde yoksa disaridan mi ? Aklimi cok kurcaliyor bu model. Evde sarj imkanida var.

Evde imkanım yok 

Ancak evin önünde sokak arasında 3 araçlık istasyon var. 
Şarj yönünden çok rahatım 

Şarj imkanın varsa hiç durma 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

Eve şarj cihazı kurdurma fiyatları ne düzeyde

dedemin evde sanayi elektriği var 380v 

oraya hızlı şarj cihazı kursak kaç saatte şarj eder 

Uygun fiyatlı bide elektrikli alsam 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gök yazdı:

Evde hızlı şarj olmaz. 380 ile 5-6 saatte şarj oluyor. Taksicilik mi yapıyoruz çabuk dolmadı gerekmiyor 

Ali Gök yazdı:

Seyyar cihaz 15 bin. Kablo kutu priz bi 15 bin daha

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Evde hızlı şarj olmaz. 380 ile 5-6 saatte şarj oluyor. Taksicilik mi yapıyoruz çabuk dolmadı gerekmiyor 

Seyyar cihaz 15 bin. Kablo kutu priz bi 15 bin daha

380 v elektrik olan yerde bu paralı şarj yerleri gibi 40 dk vs şarj edecek sistem kurulamazmı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gök yazdı:

380 v elektrik olan yerde bu paralı şarj yerleri gibi 40 dk fon şarj edecek sistem kurulamazmı ?

1 milyon tl. Tabi kurulur.

Cevap alamadım niye hızlı istiyorsun?

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

1 milyon tl. Tabi kurulur.

Cevap alamadım niye hızlı istiyorsun?

Evim Orda değil  yürüme mesafeside değil arabayı şarja bırakıp otobüse binip eve gidip geri otobüsle dönüp arabayı almam lazım mantığı kalmaz yani işin

bide araba lazım olsa evin önünde araba olmayacak

günde sabit 90 100 km yol yapıyor bizm araba 2 güne bir şarja takmak gerekecek 

mevcut evimde site sakinleri yangın çıkar site havaya uçar endişesiyle panodan kendi prizimden elektrik kullandırmıyorlar

Mehmet Göktürk yazdı:
Ali Gök yazdı:

1 milyon tl. T

Tamam bu olmuyor o zaman 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

sizin durumda gerekli değil görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Bize uymadı 380v görünce acabamı dedim bi an da neyse

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gök yazdı:

Bize uymadı 380v görünce acabamı dedim bi an da neyse

Sami'nin dükkan uzak mı? 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay

Bu corsa ev elektriğine bağlasak 220 v standart elektrik ile şarj oluyor mu ?Olur ise %20 den %80 e kaç saatte gelir ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...