İçeriğe Yönlendir

2025 Opel Mokka 1.2 GS Bold Pack

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı

Teşekkürler Coşku. Önceki araç da aynı motordu. Gerçi bu 130 beygir.  Servisle konuşacağım bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ah şu satıcılar, eşlerin zayıf noktalarını bilip hocamı 700 bin tl lik yapmışlar. Eski araban yeniydi, bir miktar hacim ve bir kaç süslü aksesuar ile Togg t10f alacak kadar meblaya fosil yakıtlı ve yağlı kayışlı mokko satışını başarmışlar. Bununla geçmiş olsun abi

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Mehmet Ozyurek yazdı:

2024 ten itibaren sistemde değişiklik yapılmış galiba.. Benim ustaya sormuştum.. öyle demişti.. 

Abi dediğin gibi 2023 sonundan itibaren kayışı değiştirmişler daha sağlam bir modele geçmişler. O yüzden uygun yağ bakımı olduğu sürece pek sıkıntı çıkarmıyormuş. Yeni modellerde de zincirli geliyormuş artık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Coşku Mert yazdı:

hayirli olsun. acaba psa grubu musterilerinden bu araclarin motorunun boyle bir kayis sistemiyle calistigini bilen kisi sayisi % de kactir? veya bu durum bilinse bu araclar tercih edilir miydi hep merak etmişimdir 

peugeot-kronik-sorunlu-12-puretech-motor-magduriyeti-1.jpg.212c5c1c41d407887b5487f9604e11e9.jpg

hq720.jpg.2f13350cb9eaffaf1022fe8c78b0379d.jpg

Coşku Bey 2023 sonu itibariyle bu kayışı değiştirmişler. Daha sağlam ve erimeyen bir kayışla geliyor. Sistem gereği tabi ki zincir gibi olmuyor halen. 90 bine kadar sorun yaşamayan bir sürü kullanıcı var ama 60 bin civarı değiştirmek kafa rahat etmesi açısından iyi deniliyor. Yağ seçimi çok önemli. Özel spesifikasyonda olan 5 marka yağ var 1.2 puretech için. Bunlarla yapılan bakımlarda şikayeti olan yok ( PSA guruplarında aktif olduğum için diyorum ) Ama kaliteli marka ancak spesifikasyonu karşılamayan yağ ile sorun kesinlikle oluyor. Mesela daha iyi diye MOTUL kullanan bir arkadaşın başına gelmişti. 

Yeni 1.2 lerde zaten zincire geçilmiş :) 

Ne artısı var bilmiyorum bu sistemin. Motor sessiz çalışıyor hakikaten belki en büyük artısı budur.  Şehir içi standart 1.4 gibi ama şehirler arası 110-120 civarı sakin kullanımda dizele yakın bir tüketimi var. 4.2 leri gördüm ben 408 de öyle diyeyim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Cem Dilmen yazdı:

Coşku Bey 2023 sonu itibariyle bu kayışı değiştirmişler. Daha sağlam ve erimeyen bir kayışla geliyor. Sistem gereği tabi ki zincir gibi olmuyor halen. 90 bine kadar sorun yaşamayan bir sürü kullanıcı var ama 60 bin civarı değiştirmek kafa rahat etmesi açısından iyi deniliyor. Yağ seçimi çok önemli. Özel spesifikasyonda olan 5 marka yağ var 1.2 puretech için. Bunlarla yapılan bakımlarda şikayeti olan yok ( PSA guruplarında aktif olduğum için diyorum ) Ama kaliteli marka ancak spesifikasyonu karşılamayan yağ ile sorun kesinlikle oluyor. Mesela daha iyi diye MOTUL kullanan bir arkadaşın başına gelmişti. 

Yeni 1.2 lerde zaten zincire geçilmiş :) 

Ne artısı var bilmiyorum bu sistemin. Motor sessiz çalışıyor hakikaten belki en büyük artısı budur.  Şehir içi standart 1.4 gibi ama şehirler arası 110-120 civarı sakin kullanımda dizele yakın bir tüketimi var. 4.2 leri gördüm ben 408 de öyle diyeyim. 

hocam illa ki zaman icinde iyilestirmeler yapilmistir fakat ne olursa olsun kayis ince ve yag icinde calistigi surece ne yapsalar boş. ki hatalarinin farkina zarip yeni 3008 ile birlikte zincirli sisteme gecmisler. bu motorun tamircileri, yedek parcacilari ve ozellikle sandik motor satanlari zengin ettigi asikar

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bilmece: “yer altında yağlı kayış”

Coşku Mert yazdı:

hocam illa ki zaman icinde iyilestirmeler yapilmistir fakat ne olursa olsun kayis ince ve yag icinde calistigi surece ne yapsalar boş. ki hatalarinin farkina zarip yeni 3008 ile birlikte zincirli sisteme gecmisler. bu motorun tamircileri, yedek parcacilari ve ozellikle sandik motor satanlari zengin ettigi asikar

Üretim planlama üst yönetim plaza bebeleri garanti periyodu sonunda aracı yok kabul eder.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Sağlıklı, mutlu, cezasız, kazasız günlerde kullanın :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Serkan Aktay yazdı:

Sağlıklı, mutlu, cezasız, kazasız günlerde kullanın :nazar:

Çok teşekkür ederim/ :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı