H.Cenk Bayrakçı 19 Eylül Yazar Paylaş 19 Eylül Teşekkürler Coşku. Önceki araç da aynı motordu. Gerçi bu 130 beygir. Servisle konuşacağım bakalım. 2 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Mehmet Ozyurek yazdı: 2024 ten itibaren sistemde değişiklik yapılmış galiba.. Benim ustaya sormuştum.. öyle demişti.. Abi dediğin gibi 2023 sonundan itibaren kayışı değiştirmişler daha sağlam bir modele geçmişler. O yüzden uygun yağ bakımı olduğu sürece pek sıkıntı çıkarmıyormuş. Yeni modellerde de zincirli geliyormuş artık. 2 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Coşku Mert yazdı: hayirli olsun. acaba psa grubu musterilerinden bu araclarin motorunun boyle bir kayis sistemiyle calistigini bilen kisi sayisi % de kactir? veya bu durum bilinse bu araclar tercih edilir miydi hep merak etmişimdir Coşku Bey 2023 sonu itibariyle bu kayışı değiştirmişler. Daha sağlam ve erimeyen bir kayışla geliyor. Sistem gereği tabi ki zincir gibi olmuyor halen. 90 bine kadar sorun yaşamayan bir sürü kullanıcı var ama 60 bin civarı değiştirmek kafa rahat etmesi açısından iyi deniliyor. Yağ seçimi çok önemli. Özel spesifikasyonda olan 5 marka yağ var 1.2 puretech için. Bunlarla yapılan bakımlarda şikayeti olan yok ( PSA guruplarında aktif olduğum için diyorum ) Ama kaliteli marka ancak spesifikasyonu karşılamayan yağ ile sorun kesinlikle oluyor. Mesela daha iyi diye MOTUL kullanan bir arkadaşın başına gelmişti. Yeni 1.2 lerde zaten zincire geçilmiş Ne artısı var bilmiyorum bu sistemin. Motor sessiz çalışıyor hakikaten belki en büyük artısı budur. Şehir içi standart 1.4 gibi ama şehirler arası 110-120 civarı sakin kullanımda dizele yakın bir tüketimi var. 4.2 leri gördüm ben 408 de öyle diyeyim. 2 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Cem Dilmen yazdı: Coşku Bey 2023 sonu itibariyle bu kayışı değiştirmişler. Daha sağlam ve erimeyen bir kayışla geliyor. Sistem gereği tabi ki zincir gibi olmuyor halen. 90 bine kadar sorun yaşamayan bir sürü kullanıcı var ama 60 bin civarı değiştirmek kafa rahat etmesi açısından iyi deniliyor. Yağ seçimi çok önemli. Özel spesifikasyonda olan 5 marka yağ var 1.2 puretech için. Bunlarla yapılan bakımlarda şikayeti olan yok ( PSA guruplarında aktif olduğum için diyorum ) Ama kaliteli marka ancak spesifikasyonu karşılamayan yağ ile sorun kesinlikle oluyor. Mesela daha iyi diye MOTUL kullanan bir arkadaşın başına gelmişti. Yeni 1.2 lerde zaten zincire geçilmiş Ne artısı var bilmiyorum bu sistemin. Motor sessiz çalışıyor hakikaten belki en büyük artısı budur. Şehir içi standart 1.4 gibi ama şehirler arası 110-120 civarı sakin kullanımda dizele yakın bir tüketimi var. 4.2 leri gördüm ben 408 de öyle diyeyim. hocam illa ki zaman icinde iyilestirmeler yapilmistir fakat ne olursa olsun kayis ince ve yag icinde calistigi surece ne yapsalar boş. ki hatalarinin farkina zarip yeni 3008 ile birlikte zincirli sisteme gecmisler. bu motorun tamircileri, yedek parcacilari ve ozellikle sandik motor satanlari zengin ettigi asikar 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Bilmece: “yer altında yağlı kayış” Coşku Mert yazdı: hocam illa ki zaman icinde iyilestirmeler yapilmistir fakat ne olursa olsun kayis ince ve yag icinde calistigi surece ne yapsalar boş. ki hatalarinin farkina zarip yeni 3008 ile birlikte zincirli sisteme gecmisler. bu motorun tamircileri, yedek parcacilari ve ozellikle sandik motor satanlari zengin ettigi asikar Üretim planlama üst yönetim plaza bebeleri garanti periyodu sonunda aracı yok kabul eder. 3 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Sağlıklı, mutlu, cezasız, kazasız günlerde kullanın 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 20 Eylül Yazar Paylaş 20 Eylül Serkan Aktay yazdı: Sağlıklı, mutlu, cezasız, kazasız günlerde kullanın Çok teşekkür ederim/ 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Eylül Paylaş 20 Eylül H.Cenk Bayrakçı yazdı: Teşekkürler Coşku. Önceki araç da aynı motordu. Gerçi bu 130 beygir. Servisle konuşacağım bakalım. onda daha dikkatli ol, tam güçte o alet, filtrede tıkanma başlasın yağlama azalsın yandım der, kayışlı olansa tabii, zincire geçmişler ama takip etmedim, 130 lukta durum nedir bilmiyorum... 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Bence bu kayis konusu biraz abartiliyor. Bu arabayi Eylem hn (umarim dogru hatirliyorumdur) kullanacaksa o alet zaten her yil servise girecek demektir. Bak 15 bin bile degil, her yil. Garanti de varken yetkiliye gidecegine gore hicbir sey olmaz. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 20 Eylül Yazar Paylaş 20 Eylül Mertol Kip yazdı: Bence bu kayis konusu biraz abartiliyor. Bu arabayi Eylem hn (umarim dogru hatirliyorumdur) kullanacaksa o alet zaten her yil servise girecek demektir. Bak 15 bin bile degil, her yil. Garanti de varken yetkiliye gidecegine gore hicbir sey olmaz. Her aracımızda olduğu gibi yetkili servise gidecek doğru. Eylem ilçeye gittiği için yıllık 15.000’e yaklaşıyor. Arada elektrikli ile de gidiyor zaten.Bakalım göreceğiz. 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 22 Eylül Yazar Paylaş 22 Eylül Arabayı eşim beğendiği için aldım. Kayışı değiştirerek 2024 başında bu problemi çözdüklerini söyleseler de, yine problem çıkabilir. Corsa'nın motor beyninin bozulması, o arada başka araç almaya niyetimiz yokken, sıfır faizli iyi kredi denk gelmesi ve o an orada aracın olması, yeni arabayı nasip etti. Aracın sorunlu olabileceğinin farkındayım ama bu durum bizim araçta sorun olacağının ya da olmayacağının bir garantisi olduğu anlamına gelmez. Makine mühendisliği lisans eğitimim, turbo dizel motorlar üzerine yüksek lisans eğitimim ve ısı ve kütle transferi üzerine doktoram var. 30 yıllık mühendis, 28 yıllık akademisyenim. Buradaki birçok forumdaştan daha çok teknik bilgiye sahibim, ancak tamirci ya da motor ustası elbette değilim. Araçlarımı sürekli yetkili servise götürür ve bakımlarını aksatmam. Ne ben ne de eşim limitlerde ya da zorlayacak biçimde araç kullanmayız. Servisle de konuştum, 2024 öncesi araçlarda bu problemlerin daha çok görülebileceğini, kayış sisteminin değiştiğini söylediler. Sanki pert araç almışcasına "Geçmiş olsun, vah tüh tüh" gibi yorumlar üzüyor tabi. Kaldı ki araçların kazasını bile buraya yazıyorum ben, arızasını da yazarım. Saklayacak herhangi bir durum yok. Hatta aracın kaputu ve tavanı siyah olduğu için kronik boya yanması olduğunu da söyleyenler oldu. Bakalım göreceğiz. Hepinize kazasız belasız, sağlıklı günlerde sürüşler. 14 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 22 Eylül Paylaş 22 Eylül H.Cenk Bayrakçı yazdı: Arabayı eşim beğendiği için aldım. Kayışı değiştirerek 2024 başında bu problemi çözdüklerini söyleseler de, yine problem çıkabilir. Corsa'nın motor beyninin bozulması, o arada başka araç almaya niyetimiz yokken, sıfır faizli iyi kredi denk gelmesi ve o an orada aracın olması, yeni arabayı nasip etti. Aracın sorunlu olabileceğinin farkındayım ama bu durum bizim araçta sorun olacağının ya da olmayacağının bir garantisi olduğu anlamına gelmez. Makine mühendisliği lisans eğitimim, turbo dizel motorlar üzerine yüksek lisans eğitimim ve ısı ve kütle transferi üzerine doktoram var. 30 yıllık mühendis, 28 yıllık akademisyenim. Buradaki birçok forumdaştan daha çok teknik bilgiye sahibim, ancak tamirci ya da motor ustası elbette değilim. Araçlarımı sürekli yetkili servise götürür ve bakımlarını aksatmam. Ne ben ne de eşim limitlerde ya da zorlayacak biçimde araç kullanmayız. Servisle de konuştum, 2024 öncesi araçlarda bu problemlerin daha çok görülebileceğini, kayış sisteminin değiştiğini söylediler. Sanki pert araç almışcasına "Geçmiş olsun, vah tüh tüh" gibi yorumlar üzüyor tabi. Kaldı ki araçların kazasını bile buraya yazıyorum ben, arızasını da yazarım. Saklayacak herhangi bir durum yok. Hatta aracın kaputu ve tavanı siyah olduğu için kronik boya yanması olduğunu da söyleyenler oldu. Bakalım göreceğiz. Hepinize kazasız belasız, sağlıklı günlerde sürüşler. Hocam oyle olmeyiz. 235U ile birlikte 239Pu at Akademik espri 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Eylül Paylaş 22 Eylül H.Cenk Bayrakçı yazdı: kaputu ve tavanı siyah olduğu için tarcanlarda boyalı çıkabilir bunlar , bence pert yahu 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 22 Eylül Paylaş 22 Eylül H.Cenk Bayrakçı yazdı: Arabayı eşim beğendiği için aldım. Arkadaşlar bu cümleden sonrasını okumaya gerek yok. 1 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Eylül Paylaş 22 Eylül H.Cenk Bayrakçı yazdı: Makine mühendisliği lisans eğitimim, turbo dizel motorlar üzerine yüksek lisans eğitimim ve ısı ve kütle transferi üzerine doktoram var. 30 yıllık mühendis, 28 yıllık akademisyenim. Ali gelip iki grafikle olayı bitirir hocam Hep derim yine derim.. Ben aldığım bir ürünü asla araştırmam.. Aldıysam bitmiştir.. Başkasının aldığına da olumsuz yorum yapmam.. Neyine dikkat edeyim demediği sürece dikkat etmesi gerekenleri bile söylemem.. Bize düşen, hayırlı olsun demek, güzel temennilerde bulunmaktır.. Mokka bence çok güzel bir tercih. Corsadan daha geniş, donanımı daha iyi. Daha yeni.. Güle güle kullansın hocamız.. 5 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 Eylül Paylaş 22 Eylül Para var, hanım beğenmiş, kayışı ikinci el alacak düşünür 3,4 sene sonra takasa verir geçer. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Eylül Paylaş 22 Eylül İngiltereye gidip vauxhall etiketi yapışacak ona… 1 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce H.Cenk Bayrakçı yazdı: Arabayı eşim beğendiği için aldım. Kayışı değiştirerek 2024 başında bu problemi çözdüklerini söyleseler de, yine problem çıkabilir. Corsa'nın motor beyninin bozulması, o arada başka araç almaya niyetimiz yokken, sıfır faizli iyi kredi denk gelmesi ve o an orada aracın olması, yeni arabayı nasip etti. Aracın sorunlu olabileceğinin farkındayım ama bu durum bizim araçta sorun olacağının ya da olmayacağının bir garantisi olduğu anlamına gelmez. Makine mühendisliği lisans eğitimim, turbo dizel motorlar üzerine yüksek lisans eğitimim ve ısı ve kütle transferi üzerine doktoram var. 30 yıllık mühendis, 28 yıllık akademisyenim. Buradaki birçok forumdaştan daha çok teknik bilgiye sahibim, ancak tamirci ya da motor ustası elbette değilim. Araçlarımı sürekli yetkili servise götürür ve bakımlarını aksatmam. Ne ben ne de eşim limitlerde ya da zorlayacak biçimde araç kullanmayız. Servisle de konuştum, 2024 öncesi araçlarda bu problemlerin daha çok görülebileceğini, kayış sisteminin değiştiğini söylediler. Sanki pert araç almışcasına "Geçmiş olsun, vah tüh tüh" gibi yorumlar üzüyor tabi. Kaldı ki araçların kazasını bile buraya yazıyorum ben, arızasını da yazarım. Saklayacak herhangi bir durum yok. Hatta aracın kaputu ve tavanı siyah olduğu için kronik boya yanması olduğunu da söyleyenler oldu. Bakalım göreceğiz. Hepinize kazasız belasız, sağlıklı günlerde sürüşler. Güle güle kullanın Cenk, hiçbirşey olacağını düşünmüyorum. Esasen bu motor bana şu anda çok avantajlı geliyor. Haftasonu C4x sordum, ful 1650 gibi, çok güzel bir donanım listesi, 1,2 130hp düşük vergili güçlü motoru, eat8 tam otomatik şanzımanı ile bu paraya tercih edilir geldi bana. Benzer düşük hacimliler 1,0lt 90-100-115 hp, bu motor gerçekten performans olarak daha iyi. İş yerinde bir arkadaşımızda var, 4 5 yıldır kullanıyor, sorun yaşamadı. Sorsan bu mevzudan haberdar bile değil. Ben kendi perspektifimden 9,5 yaşındaki aracımın bakımları için bile halen servisi tercih ediyorum. Eğer kuşku oluyorsa garantisini 5 yıla çıkartırsınız olur biter. 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Saygın Can Oğuz yazdı: Güle güle kullanın Cenk, hiçbirşey olacağını düşünmüyorum. Esasen bu motor bana şu anda çok avantajlı geliyor. Haftasonu C4x sordum, ful 1650 gibi, çok güzel bir donanım listesi, 1,2 130hp düşük vergili güçlü motoru, eat8 tam otomatik şanzımanı ile bu paraya tercih edilir geldi bana. Benzer düşük hacimliler 1,0lt 90-100-115 hp, bu motor gerçekten performans olarak daha iyi. İş yerinde bir arkadaşımızda var, 4 5 yıldır kullanıyor, sorun yaşamadı. Sorsan bu mevzudan haberdar bile değil. Ben kendi perspektifimden 9,5 yaşındaki aracımın bakımları için bile halen servisi tercih ediyorum. Eğer kuşku oluyorsa garantisini 5 yıla çıkartırsınız olur biter. Teşekkür ederim Saygın. Şimdilik memnunuz. Km olarak 1000 olmak üzere. Dediğin gibi garanti uzatma ya da servise devam şeklinde ilerlenebilir. Ben de eski araçlarımı hep servise götürdüm zaten. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts