İçeriğe Yönlendir

50 cc Altındaki Motorsiklet (Motorlu Bisiklet) İçin Trafik Sigortası

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Arkadaşlar

Sosyal medyaya çok dolaşan, haberlere bile çıkan 50 cc altındaki motorlar için trafik sigortası zorunluluğu 1 ekimde başladı haberi YANLIŞ'tır.

Henüz böyle bir yükümlülük yoktur.. 

Poliçe yapan olsa bile yaptırmayın, çünkü mevcut yasalara göre poliçe yapılsa bile gerektiğinde ödeme yapmaz. Trafik sigortası genel şartlarında Motorlu bisiklet hasarları teminatı dışıdır diye açıkça yazar..

Bilginize. 

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arkadaşlar

Sosyal medyaya çok dolaşan, haberlere bile çıkan 50 cc altındaki motorlar için trafik sigortası zorunluluğu 1 ekimde başladı haberi YANLIŞ'tır.

Poliçe yapan olsa bile yaptırmayın, çünkü mevcut yasalara göre poliçe yapılsa bile gerektiğinde ödeme yapmaz. Trafik sigortası genel şartlarında Motorlu bisiklet hasarları teminatı dışıdır diye açıkça yazar..

Bilginize. 

abi 50 likte olsa trafiğe çıkmıyorlar mı? 

Kazaya karışınca ne yapıyorlar. Motoru bırakıp kaçıyorlar mı?
Adamın altında 30 bin liralık motor, milyonluk hasar veriyor diyelim.

Süreç nasıl? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Kasko yoksa zaten milyonluk zararda geçmiş olsun. Ev araba yoksa üzerine canımı mı alacan birader modu : on

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

50 lik 50 kg motor milyonluk hasarı nasıl verir lem , şeriye falan çarpamdıkça 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdoğan Temur yazdı:

abi 50 likte olsa trafiğe çıkmıyorlar mı? 

Kazaya karışınca ne yapıyorlar. Motoru bırakıp kaçıyorlar mı?
Adamın altında 30 bin liralık motor, milyonluk hasar veriyor diyelim.

Süreç nasıl? 

Kusurlu ise Genelde kaçıyorlar.

Kaçmaz ise kaza tutanağını polis tutmak zorunda. 

Karşının kaskosu varsa kaskodan yapılır araç.. Motor sahibine ve sürücüye rücu edilir. 

Zarar gören tarafın kaskosu yoksa, motorcu cebinden ödemek zorunda.

Çağlar Bayur yazdı:

Çok basit, önüne atlar. hafif çarpar veya çarpmaz, yoldan çıkıp direğe çarpmasına sebep olur.. Al sana birkaç on milyonluk pert.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

Piyasadakilerin hiçbiri50 cc değil ki abi ve 50-55 km hız yapabiliyorlar. Düşünsene 100 kg motor, 100 kg üzerinde ilave ağırlık etti 200 50 ile sana kafadan vuruyor. Far tampon panel 3 radyatör 2 havayastığı. Araba audi a6

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Çağlar Bayur yazdı:

ne bileyim abi. bu arkadaşlar sinirli oluyor. gelir yanına airbag sensörüne tekme atar perte çıkarır arabayı :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdoğan Temur yazdı:

ne bileyim abi. bu arkadaşlar sinirli oluyor. gelir yanına airbag sensörüne tekme atar perte çıkarır arabayı :) 

yok öle bir tekmelik sensörle açılma :rofl: 

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çok basit, önüne atlar. hafif çarpar veya çarpmaz, yoldan çıkıp direğe çarpmasına sebep olur.. Al sana birkaç on milyonluk pert.. 

Verdiğiniz örnek başı boş hayvan çıkınca da başa gelebilir, yaya çıkınca da başa gelebilir. Yayalar da sigorta yaptırsın o zaman :) 

Zorunlu trafik sigortası ve kasko olayını mevcut saçma çalışma sisteminden çıkarıp adam akıllı hale getirseler böyle bir dert kalmaz.

Zorunlu trafik sigortasını ve kasko ayrımı kaldırılıp, sürücünün ehliyetine tek zorunlu bir sigorta yapılmalı.

tarihinde Bahadır TÜFEKCİ tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

yoldan çıkıp direğe çarpmasına sebep olur.

o kullanıcı hatası 50 likle nereye atlıon lem 

İlkay Başaran yazdı:

audi a6

ayudi kağıttan mı dion yani 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Verdiğiniz örnek başı boş hayvan çıkınca da başa gelebilir, yaya çıkınca da başa gelebilir. Yayalar da sigorta yaptırsın o zaman :) 

Zorunlu trafik sigortası ve kasko olayını mevcut saçma çalışma sisteminden çıkarıp adam akıllı hale getirseler böyle bir dert kalmaz.

Zorunlu trafik sigortasını ve kasko ayrımı kaldırılıp, sürücünün ehliyetine tek zorunlu bir sigorta yapılmalı.

bence harika bir yeni vergi önerisi. yaya vergisi olmalı. her kişi bir tsigorta havuzuna makul bir para ateşlemeli. böylece kimse madur olmaz. şaka bir tarafa ehliyeti olan ve sigortalı çalışan olan herkesin ödeyeceği makul bir sigorta primi toplamda kaskoların daha ucuz olmasını sağlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

ayudi kağıttan mı dion yani 

Ncapa giden sac eklenmişlerden denk gelirse senaryo farklı olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Bu soruyu, dün özelden sormuştum Mehmet abiye, konu açılması iyi olmuş.

Mayıs ayında almıştım 50' lik motoru ama şimdi kafamı kurcalıyor.

Sigorta yaptırmak istedim olmuyormuş, kendimi nasıl güvene alacağım ben şimdi? :unsure2: 

Kullanmayarak mı! :exc1:

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arkadaşlar

Bilginize. 

bunu onbinlerce takipcisi olan sosyal medyamda (insta yol.sakini) yayınlayayım abi. Burada kıt çevrede kalmasın :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İsa Acar yazdı:

Bu soruyu, dün özelden sormuştum Mehmet abiye, konu açılması iyi olmuş.

Mayıs ayında almıştım 50' lik motoru ama şimdi kafamı kurcalıyor.

Sigorta yaptırmak istedim olmuyormuş, kendimi nasıl güvene alacağım ben şimdi? :unsure2: 

Kullanmayarak mı! :exc1:

50cc zengin işidir, riski seven borsaya falan giren adamın motorudur, güvencemi, gerek yok :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

50cc zengin işidir, riski seven borsaya falan giren adamın motorudur, güvencemi, gerek yok :D

Sendeki kaç cc abi?

Sigorta yapılıyor mu?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Çevremde "ben kaza yapmam, kaskoya ne gerek var" diyen adam dolu, ben 50' lik motora zorla sigorta kasko yaptırmaya çalışıyorum :bambam:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
İsa Acar yazdı:

Çevremde "ben kaza yapmam, kaskoya ne gerek var" diyen adam dolu, ben 50' lik motora zorla sigorta kasko yaptırmaya çalışıyorum :bambam:

Zorla yaptırmaya çalıştığına göre bedelsiz mi yaptırmak istiyorsun :crazy: Emmiyi hiç zorlamam gerekmedi mesela ev ve araba kaskosu için. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

havuz

havuz denmiş bildirim geldi şortum hazır 

İlkay Başaran yazdı:

Ncapa giden sac eklenmişlerden denk gelirse senaryo farklı olur.

öyle değil, neresinden kaç Nm enerji ile çarplılacağını bilirsem tofaşı fabrika üretiminde 3 günde 5 yıldızlık yaparım. ama gerçek hayataa darbenin yeri belirsiz 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

öyle değil, neresinden kaç Nm enerji ile çarplılacağını bilirsem tofaşı fabrika üretiminde 3 günde 5 yıldızlık yaparım. ama gerçek hayataa darbenin yeri belirsiz 

E tamam işte. Ncap zaten önden ve yandan deniyor. Genelde olan kaza tipleri. Ihs daha gaddar deniyor decra da öyle. Zaten ncaptan 5 i alan ister istemez arabayı daha güvenli yapmış oluyor. Olmuyor mu?

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

yazlıkta komşu da var 50 diye aldık 125 lik çıktı al kullan diyor kasko olmadan olmaz diyorum kafa kaldıra kaldıra gidiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)

Trafiğe dahil oluyorsa ki oluyor, kesinlikle yapılmalı. 50 cc diyoruz, teker yaparak geziyorlar. Adamlar motoru almadan hangisinin hacminin daha kolay/ucuz artırılabileceğini araştırıyor. Çevremde çok var. 50 cc diye alınanların büyük çoğunluğu 50cc değil artık :) 

70-80 le giden bir motor üzerindeki sürücü ile birlikte ciddi hasara sebep olabilir ama sadece araca vereceği hasar olarak bakılmamalı, bir yayaya çarpması ve yaralanmasına sebep olması durumunda hastane masrafları? 

Çağlar Bayur yazdı:

Abi yan yana seyir halinde üzerime gelen aracın şoför camı patlamış, kapısı ezilmiş ve delinmiş, ön çamurluğu yine ezilmiş, aynası kırılmıştı. Hızımızda çok düşüktü. 125 cc motor ile verdim bu kadar hasarı. Ben ayaklığı açıp motordan indim ve araç ile motor arasın da sıkışan bacağımdaki hafif yumuşak doku zedelenmesini saymazsak hiç bir şeyim de yoktu. Bilemedim yani :) Doğru yerden doğru bir kazada işler çok değişebilir.

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Bu konuya farklı yerden de bakmak lazım. Bence çıkarsa faydalı olur gibime geliyor.
Bir bakıma iyi olur. Buyuksehir ler için özellikle. B ehliyeti ile 50lik motor kullanan çok tecrübesizler vardı. Belki biraz temizlenir. Yada yenilerin önüne geçilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Ali Cihangiroğlu
    • Murat Sahın
  • Yeni Oluştur...