İçeriğe Yönlendir

Formula 1 - 2026 Sezonu ve Haberler

Sani Gerşon

Recommended Posts

Çağlar Bayur

bu kadar pit strateji hatası bu kadar majör asfalt hatası bu kadar pilot hatası, bu kadar şanlı bir hadjar,

aynı takımdan birisi birinci diğeri sonuncu, birisi 5 mt gidemedi diğeri üçüncü oldu, hem de en sıkıcı monaco da.... oldu bunlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emir Kemal Korkmaz

FIA pit hızını gps ölçüyormuş. Pitte yaptıkları hıza bakmıyormuş. Pit girişinde soldaki çizgiyi keserek giren herkese limiti 0.1 aştıklarından ceza çıkmış aynı ceza antrenmanlarda Hamilton'a da çıkmıştı orada para cezası kesilmişti. Mercedes pit ekibi bunu fark etmiş Bono Antonelli'ye pite girerken ve çıkarken çizgileri kesmemesini ağır olmasını söylemiş. Sanırım bu olayı bu sene görmemizin sebebi de Cadillac'ın gelerek Monaco'daki garaj sayısının artması o yüzden pit yolunun çizgilerinin değişmesi.

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emir Kemal Korkmaz yazdı:

Pitte yaptıkları hıza bakmıyormuş.

büyük boşluk olur bu? 80 le girer 90 a çıkar sonra , yarım saniyeler dünya değerinde 

Yorum bağlantısı
Emir Kemal Korkmaz
Çağlar Bayur yazdı:

büyük boşluk olur bu? 80 le girer 90 a çıkar sonra , yarım saniyeler dünya değerinde 

Valla abi bende tam anlamadım garip bi sistem sanırım gps üzerinden zaman tutarak hesaplıyorlar sanırım. Anladığıma göre pit yolunu uzunluğu ile o yolda kaç saniye gittiğine bakılıyor ordan hesap yapıldığında 60 çıkması gerekirken giriş ve çıkıştaki çizgi kesip zaman kazandıklarından 60.1 çıkıyor sanırım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Çağlar Bayur yazdı:

Pit yolunda belli yerlerde transponderlar ile ölçüm yapılıyor ve ortalama hıza bakılıyor. Birinden kaçarsa diğerine yakalanır. Monaco'daki sıkıntı box bölgesine girişte ve çıkışta yaşanmış zaten. Hamilton her zaman ki gibi çizgiyi hafif keserek pite girip çıktım ve hızım da 60 km/sa diyor. Monaco'da pit hızı 60. Lakin bu sene Cadillac'ın dahil olmasıyla, pit garajlarının en sonundaki yol çizgisinde biraz değişiklik olmuş ve burayı alışıldık şekilde kesen pilotların ortalama hızları 60 km/sa üstünde çıkmış hep.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Valla abi bende tam anlamadım garip bi sistem sanırım gps üzerinden zaman tutarak hesaplıyorlar sanırım. Anladığıma göre pit yolunu uzunluğu ile o yolda kaç saniye gittiğine bakılıyor ordan hesap yapıldığında 60 çıkması gerekirken giriş ve çıkıştaki çizgi kesip zaman kazandıklarından 60.1 çıkıyor sanırım.

Aynen de böyle.

Çizgiyi kestiğin an ortalama hızın artmış oluyor.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Önder Özcan yazdı:

Aynen de böyle.

Çizgiyi kestiğin an ortalama hızın artmış oluyor.

Takımın biri pit hız sınırlayıcısını 59.5 km/sa ayarlamış garanti olsun hız limiti aşılmasın diye ama ona rağmen limiti aşmışlar :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Geçen gün bi yerde mi okudum yoksa videoda mı dinledim hatırlamıyorum.. Pilotlar başka pistlerde pite girerken yüksek süratten düşük sürate düşüyorken, Monaco'da tam tersi bir durum varmış. Yani pit yoluna giriyorken zaten limitli olan hızın (60 km/sa) altında bir hızla giriyorlar sonra limitleyici açıp işte 60 km/sa hıza çıkıyorlarmış. Değişik bir durum. Bu da pilotların hata yapmasında etkili olmuş olabilirmiş.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yurdaer Elay yazdı:

Geçen gün bi yerde mi okudum yoksa videoda mı dinledim hatırlamıyorum.. Pilotlar başka pistlerde pite girerken yüksek süratten düşük sürate düşüyorken, Monaco'da tam tersi bir durum varmış. Yani pit yoluna giriyorken zaten limitli olan hızın (60 km/sa) altında bir hızla giriyorlar sonra limitleyici açıp işte 60 km/sa hıza çıkıyorlarmış. Değişik bir durum. Bu da pilotların hata yapmasında etkili olmuş olabilirmiş.

Monaco sırf gelenek diye yarıştırılan bir pist. Güncel araçlara hiç bir şekilde uymuyor. Pist çok yavaş. Bence takvimde bile olmaması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Sani Gerşon yazdı:

Monaco sırf gelenek diye yarıştırılan bir pist. Güncel araçlara hiç bir şekilde uymuyor. Pist çok yavaş. Bence takvimde bile olmaması lazım.

Bence gelenek de değil, Monaco zenginler için vergi cenneti. 

F1 sürücülerinin neredeyse tamamı varlıklarını orada tutuyor. Kendi evlerinde yarışmış oluyorlar yani :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

prestij pisti , kazanan akşamına da kralla birlikte yemek yiyor davet var yani

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Sani Gerşon yazdı:

Gelenek diye de ısrar ediyor olabilirler.. ama maddi getirisi tartışılmaz.

Çağlar Bayur yazdı:

prestij pisti , kazanan akşamına da kralla birlikte yemek yiyor davet var yani

Yarış kazandı mı hatırlamıyorum ama kaçamak yapıp sabahın köründe yattan saçı başı dağınık çıkan vardı :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Motor Sporlarının zirvesi Triple Crown İndiana 500 , Monaco ve Lemans 24 olarak nitelendiriliyor.Buna sadece Takvimde bir etap olarak bakmıyorlar.Birazda Gelenek olarak bakmak lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...