Deniz Kom 10 Ocak Paylaş 10 Ocak (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar, Şu sıralarda aracımla alakalı bazı problemler yaşıyorum. Sanayide baktırmak istemiyorum ancak hava şartları nedeniyle de eğer gitmeye gerek yoksa gereksiz yere git gel 3 saat buz üzerinde servis yolu yapasım da yok. Yozgat'a taşınmadan önce Kasım sonunda araca serviste bakım yapıldı. 70000 km bakımında rutin bakıma ilave olarak 2. defa şanzuman yağı değişti. Antifrizi ve ölçtürdüm, -35 derece olduğu rapor edildikten sonra aracı teslim aldım. 3-5 gün sorunsuz kullandıktan sonra zaten Yozgat'a geldim. Toplamda yol (650 km) ve şu anki günlük kullanımlar dahil 2000 km oldu. Sorunlar Yozgat'da belirgin hale geldi ve 1 aydır devam ediyor. Gebze Lukoil'den her zaman sorunsuz yakıt aldım. Yine sorunsuz devam ederken yakıtımın azalmasıyla Gerede'de depoyu doldurdum. Aracın çekişi ciddi şekilde düştü, bu sırada araç çok yüklü olduğundan ben olayı yüke vurdum. Sonra Kırıkkale girişi Opet'te 2. defa depoyu fulleyip Yozgat'a vardım ama çekiş hala düşüktü. 6.8 / 100 ortalamayla geldim ki normalde ben Hatay'a dip gaz gittiğimde dolu araçla ortalamam 6'yı geçmiyor. Yakıt yarım depoya düştükten sonra Yozgat'da ilk yakıtımı yolumun üzerinde olan Shell'den aldım ve burada dertler iyice belirginleşmeye başladı. Tam geldiğimin 2. günü soğuklar ve kar başladı. Aracın geç ısınması zaten normal ancak araçta ciddi çekiş düşüklüğü ve titreşimli ve yüksek sesli çalışma başladı. İstanbul - Gebze tüketim ortalamam kış lastikleriyle 6lt /100 iken Yozgat ortalamam 10.5 oldu. 10-15 litre yakıt tükettikten sonra üzerine Opet'ten aldım, sarsıntılar azaldı, çekiş bir miktar arttı ancak ortalama 9'un altına düşmedi ve araç 90'ın üzerine çıkarken zorlanmaya devam ediyor. İlk yakıtım ciddi şekilde solvent kokuyordu, şehirde insanlarla tanıştıktan sonra birkaç kişinin daha o istastondan aldıktan sonra sorun yaşadığını öğrendim. Ancak bu sorunları eşimin turbo 1.2 aracıyla bu kadar sert hissetmiyorum. Onda da yakıt tüketimi bir miktar yükseldi fakat turbo, çekiş kaybını tolare ediyor. Hala sorunu yakıtta arıyorum, acaba haklı mıyım? Yoksa bu araba soğuk iklim sevmiyor mu? Gözü karartıp servis yoluna düşmeli miyim? 10 Ocak tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Yakıt donuyor veya benzim pompası gidici olabilir. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Koray Demir yazdı: Yakıt donuyor veya benzim pompası gidici olabilir. Benzinli araç donmaz -60 ları filan görmesi lazım. Donuyorsa o benzin değildir. Deniz Kom yazdı: Hala sorunu yakıtta arıyorum Depodaki yakıtı bitirin servise gidin, yakıt filtresini kontrol ettirin. Etrafınızda Po istasyonu varsa oradan 10 - 15 lt kadar yakıt alıp deneyin. Bazı yakıt filtrelerinin çalışma basıncı olur, servis değişmiş ise bile yanlış filtre kullanmış olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 10 Ocak Yazar Paylaş 10 Ocak Koray Demir yazdı: Yakıt donuyor veya benzim pompası gidici olabilir. Benzinin donma sıcaklığına düşmedi henüz. Şu ana kadar en düşük -22 gördüm. Hasan Karabekiroglu yazdı: Benzinli araç donmaz -60 ları filan görmesi lazım. Donuyorsa o benzin değildir. Depodaki yakıtı bitirin servise gidin, yakıt filtresini kontrol ettirin. Etrafınızda Po istasyonu varsa oradan 10 - 15 lt kadar yakıt alıp deneyin. Bazı yakıt filtrelerinin çalışma basıncı olur, servis değişmiş ise bile yanlış filtre kullanmış olabilir. Depodaki yakıtı bitirmeye çalışıyorum ben de. Yakıt filtresi henüz değişmedi, onun değişimine henüz 30000 var ve ölçümlerde sorun yok demişti servis. Sırayla bütün istasyonları deneyeceğiz artık Ciddi ciddi yakıttan şüpheleniyorum, özellikle sabahları çiğ benzin attığında araç çok ciddi solvent kokusu geliyor. Buradaki istasyonlardan çare bulamazsam en son bir de Sorgun'a gidip yakıt alıp deneyeceğim. En son çare Kayseri ya da Çorum' a servise zaten. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Deniz Kom yazdı: Benzinin donma sıcaklığına düşmedi henüz. Şu ana kadar en düşük -22 gördüm. Depodaki yakıtı bitirmeye çalışıyorum ben de. Yakıt filtresi henüz değişmedi, onun değişimine henüz 30000 var ve ölçümlerde sorun yok demişti servis. Sırayla bütün istasyonları deneyeceğiz artık Ciddi ciddi yakıttan şüpheleniyorum, özellikle sabahları çiğ benzin attığında araç çok ciddi solvent kokusu geliyor. Buradaki istasyonlardan çare bulamazsam en son bir de Sorgun'a gidip yakıt alıp deneyeceğim. En son çare Kayseri ya da Çorum' a servise zaten. Bu yakıtı bitirme sürecinde bence bir katkı koyun ve mümkün oldukça üstünü tamamlayın. En azından seyreltik hale gelsin. Enjektörlere de zarar verir zorlanırsa. Biraz devirli kullanın yine bu iş netleşene kadar. Başka yerlerden yakıt alınmasa numune aldırıp başvurun derdim ama o aşamayı geçmişiz. Yorum bağlantısı
Deniz Kom Cumartesi 18:35 Yazar Paylaş Cumartesi 18:35 Ü.Emre Kartal yazdı: Bu yakıtı bitirme sürecinde bence bir katkı koyun ve mümkün oldukça üstünü tamamlayın. En azından seyreltik hale gelsin. Enjektörlere de zarar verir zorlanırsa. Biraz devirli kullanın yine bu iş netleşene kadar. Başka yerlerden yakıt alınmasa numune aldırıp başvurun derdim ama o aşamayı geçmişiz. Bugün iğne olmaya giderken yolumu değiştirdim, petrol ofisinden 18 litre benzin aldım. Araba bir kendine geldi. Hala içeride eski yakıt var ancak şu anda daha rahat gidiyor. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Cumartesi 18:55 Paylaş Cumartesi 18:55 Deniz Kom yazdı: Bugün iğne olmaya giderken yolumu değiştirdim, petrol ofisinden 18 litre benzin aldım. Araba bir kendine geldi. Hala içeride eski yakıt var ancak şu anda daha rahat gidiyor. Bilindik bir markanın enjektör ve yakıt sistemi temizleyicisini öneririm. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer Cumartesi 19:30 Paylaş Cumartesi 19:30 Gebze'ye göre Yozgat'ın rakım yüksekliği ve soğuk hava bariz şekilde yakıt tüketimini artırır ancak çekiş düşüklüğü yine yakıttan dolayıdır diye düşünüyorum. Yıllar önce Ardahan'a tayin olup gittiğimde yakıt tüketimi o kadar artmıştı ki istasyonlardan kaynaklı olduğunu düşünüp istasyonları şikayet etmeyi bile düşünmüştüm. Bir süre sonra rakım yüksekliği ve soğuk hava nedeniyle bu artışın normal olduğunu öğrendim. İlk izine gittiğimde tüketim değerleri normale dönmüştü. Ayrıca kalitesiz yakıtla aynı performansı vermeye çalışan motor hem fazla yakar hem de aynı performansı veremez. Umarım sorun yakıttandır, Honda'nın bu şekilde başka bir parçadan kaynaklı böyle bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Ramazan Turan Cumartesi 19:31 Paylaş Cumartesi 19:31 Hocam yıllarca Yozgat'taki o Shell istasyonundan hem LPG hem Dizel yakıt aldım hiç sorun yaşamadım. Bende 2011 FD6 Civic varken, Kış aylarının hissedildiği zamanlarda benzinde 13-15 litreye kadar çıkabiliyordu. Dizel Superb ise 9-10 litre tüketiyordu. Havalar ısınında yüzde 25 kadar azalma oluyordu. LPG filtresini kontrol ettirin, yetkili servis zorunluluğunuz yoksa Çorum'da Alternatif Toyota/Honda var, Hasan usta işinde çok iyidir, yetkili servis baş ustasıydı, LPG için ise BRC servisi Özençler var, Mehmet usta mükemmel bir insandır, çok profesyoneldir. Motorun çok sesli, titreşimli çalışması mevzusu ısınınca gidiyorsa, soğuk etkisidir. Bir diğer etken ise Yozgat'ta rakım 1250 den başlıyor, forumda bu konuda usta olanlar daha iyi bilgi verecektir, oksijen düşüklüğü gibi etkenler de olabilir. Soğuk motor, önce yaşadığınız ile göre çok yüksek rakımlı şehir merkezi gibi değişkenler var... 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer Cumartesi 19:35 Paylaş Cumartesi 19:35 Ramazan Turan yazdı: Hocam yıllarca Yozgat'taki o Shell istasyonundan hem LPG hem Dizel yakıt aldım hiç sorun yaşamadım. Bende 2011 FD6 Civic varken, Kış aylarının hissedildiği zamanlarda benzinde 13-15 litreye kadar çıkabiliyordu. Dizel Superb ise 9-10 litre tüketiyordu. Havalar ısınında yüzde 25 kadar azalma oluyordu. LPG filtresini kontrol ettirin, yetkili servis zorunluluğunuz yoksa Çorum'da Alternatif Toyota/Honda var, Hasan usta işinde çok iyidir, yetkili servis baş ustasıydı, LPG için ise BRC servisi Özençler var, Mehmet usta mükemmel bir insandır, çok profesyoneldir. Motorun çok sesli, titreşimli çalışması mevzusu ısınınca gidiyorsa, soğuk etkisidir. Bir diğer etken ise Yozgat'ta rakım 1250 den başlıyor, forumda bu konuda usta olanlar daha iyi bilgi verecektir, oksijen düşüklüğü gibi etkenler de olabilir. Soğuk motor, önce yaşadığınız ile göre çok yüksek rakımlı şehir merkezi gibi değişkenler var... Aracı lpg'siz benzinli olarak düşünmüştüm. Lpg'li ise zaten soğuk yerde benzinden lpgye geçme ısısını bir kaç derece daha yükselttirin. Lpg sıcak motoru sever. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom Pazar 04:40 Yazar Paylaş Pazar 04:40 Araç lpg ile tanışmadı hiç, o istasyonla ilgili birkaç arkadaş daha şikayet etti. Evet soğuk iklim ve 1300 km rakımdayız, tüketimin artmasını beklerim ama arabanın çekmeyip anırması bambaşka bir sorundu. Araç rakım ile alakalı ayarları kendi yapabilecek mi? Yoksa servisler bu ayarı yapıyor mu? Sanki arabanın daha fazl oksijene ihtiyacı var gibi hissettiriyor. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek Pazar 05:53 Paylaş Pazar 05:53 Aracın deposunda su bile olabilir. Yakıta karışan her ne ise o filtreyi tıkamış olabilir. 1300 m rakımda tamam oksijen miktarı biraz azalıyordur ama bu kadar da zorlamaması lazım. Araç yakıtı tam olarak yakabiliyor mu yoksa çiğ mi atıyor bir görmek lazım, buna bakıp anlayabilecek iyi bir usta olsa iyi olurdu. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Pazar 07:53 Paylaş Pazar 07:53 Gebze ile yozgat arasındaki rakım farkından dolayı çekişte düşmeyi Gebze'den Yozgata gittiğin an fark edersin. Ancak Yozgatta kullanırken geçen hafta iyi iken bu hafta kötü ise sorun yakıt veya muhtemel başka sebeplerdir. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom Pazar 16:31 Yazar Paylaş Pazar 16:31 Mehmet Ozyurek yazdı: Gebze ile yozgat arasındaki rakım farkından dolayı çekişte düşmeyi Gebze'den Yozgata gittiğin an fark edersin. Ancak Yozgatta kullanırken geçen hafta iyi iken bu hafta kötü ise sorun yakıt veya muhtemel başka sebeplerdir. Yozgat'da çekiş düşüklüğünü ilk günden fark ettim. Ancak olay 40'lık depoya 36 litre benzini aldığım anda patladı iyice. Aracın çekişi iyice düştü, bağırmaya, titremeye başladı. Evde bir yerlerde OBD okuyucum var, onu bulsam araca takacam da hala açılmayan koliler biraz zora sokuyor işimi. Sanki yakıttan olması gerektiği gibi faydalanamıyor. Hava filtresi tıkalı desem değil, daha yeni değişti. Bir yer bulup yakıt filtresini değiştirmeyi denesem içindeki yakıt zaten yine tıkayacak. önce yakıtı değiştirip sonra da filtreyi değiştirmek lazım sanırım. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Pazartesi 06:15 Paylaş Pazartesi 06:15 Deniz Kom yazdı: Lukoil'den Arkadaşım buradan benzin aldıktan sonra aynı sorunları yaşadı. İğrenç bir koku vardı benzinde ve egsozdan da dayanılmayan bir koku geliyordu. Depoyu bitirip yeni yakıt alınca düzeldi. Muhtemelen yakıtın içerisinde birşey var. Yorum bağlantısı
Deniz Kom Pazartesi 06:45 Yazar Paylaş Pazartesi 06:45 Oğuzkan Işık yazdı: Arkadaşım buradan benzin aldıktan sonra aynı sorunları yaşadı. İğrenç bir koku vardı benzinde ve egsozdan da dayanılmayan bir koku geliyordu. Depoyu bitirip yeni yakıt alınca düzeldi. Muhtemelen yakıtın içerisinde birşey var. Ben Lukoil'i sadece Gebze'de, Gebze Centre önündeki şubesinden kullanıyordum. Ana firmaya bağlı bayi olduğu için aldığım yakıt her zaman çok temiz ve kaliteliydi. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Pazartesi 07:47 Paylaş Pazartesi 07:47 Deniz Kom yazdı: Ben Lukoil'i sadece Gebze'de, Gebze Centre önündeki şubesinden kullanıyordum. Ana firmaya bağlı bayi olduğu için aldığım yakıt her zaman çok temiz ve kaliteliydi. İstasyon işletmesine bağlı değişiklikler oluyor mutlaka 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazartesi 08:12 Paylaş Pazartesi 08:12 Su olabilir mi yakıtta? Ya da depodan yoğuşmayla? Yorum bağlantısı
Deniz Kom Pazartesi 16:14 Yazar Paylaş Pazartesi 16:14 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Su olabilir mi yakıtta? Ya da depodan yoğuşmayla? Ben de yakıtta su ya da başka bir kirlilik olabileceğini düşünüyorum. Yozgat merkezdeki istasyonların yeterince denetlenmediği fikrine kapıldım yoksa ana firmalar ilk fırsatta o istasyonların hepsini kapatır. Rezalet tuvaletler, rezalet kantin. Yarın Honda'dan fiyat isteyeceğim, bir de buralarda bir Honda ustası varmış. Yakıt filtresi değiştirmeye ne istiyorlar onu öğrenmem lazım. Arabanın tüm belirtilerini yapay zekaya girdim, yakıt filtresi kirliliği dedi sadece. Pazartesi 16:15 tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Pazartesi 17:16 Paylaş Pazartesi 17:16 Deniz Kom yazdı: Ben de yakıtta su ya da başka bir kirlilik olabileceğini düşünüyorum. Yozgat merkezdeki istasyonların yeterince denetlenmediği fikrine kapıldım yoksa ana firmalar ilk fırsatta o istasyonların hepsini kapatır. Rezalet tuvaletler, rezalet kantin. Yarın Honda'dan fiyat isteyeceğim, bir de buralarda bir Honda ustası varmış. Yakıt filtresi değiştirmeye ne istiyorlar onu öğrenmem lazım. Arabanın tüm belirtilerini yapay zekaya girdim, yakıt filtresi kirliliği dedi sadece. Tuvaletler öyle evet. Bir yeri teftiş edeceksen tuvaletlere bakacaksın zaten. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Berk Pazartesi 19:38 Paylaş Pazartesi 19:38 Deniz Kom yazdı: Ben de yakıtta su ya da başka bir kirlilik olabileceğini düşünüyorum. Yozgat merkezdeki istasyonların yeterince denetlenmediği fikrine kapıldım yoksa ana firmalar ilk fırsatta o istasyonların hepsini kapatır. Rezalet tuvaletler, rezalet kantin. Yarın Honda'dan fiyat isteyeceğim, bir de buralarda bir Honda ustası varmış. Yakıt filtresi değiştirmeye ne istiyorlar onu öğrenmem lazım. Arabanın tüm belirtilerini yapay zekaya girdim, yakıt filtresi kirliliği dedi sadece. sanki bunu yazınca büyük firmalar daha sıkı denetime tabi tutuyor diye yine bizim forumda okumuştum Yorum bağlantısı
Deniz Kom Salı 15:49 Yazar Paylaş Salı 15:49 Hakan Berk yazdı: sanki bunu yazınca büyük firmalar daha sıkı denetime tabi tutuyor diye yine bizim forumda okumuştum Depodan o anda örnek alınması lazım. Pek bir şey çıkmıyor. Depom şu anda yolculuk yüzünden çorba gibi, 4-5 farklı istasyondan fullenen yakıtlar var. Her istasyonun kendi markörü vardır ancak kirliliğin kaynağını bilemeyiz. Muhtemelen adamların yakıt deposunda sızıntı var ya da kasten kirli yakıt da satıyor olabilirler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts