Yusuf Berke Salı 17:26 Paylaş Salı 17:26 (düzenlendi) Merhaba, 2010 model dijital çift bölge klimalı Megane 3 iki taraf da HI sıcaklık değerinde ve otomatikte olmasına rağmen sürücü ve orta sol menfezden ılık, orta sağ ve yolcu menfezinden dışarıdaki hava sıcaklığında bir hava üflüyor. Kalorifer peteğinin tıkanmış olacağı ihtimalindeyim, ama sol taraf kısık fan devrinde 22-23 dereceye ayarlı kıvamda bir ılık sıcaklıkla üflüyor, sağ taraf buz gibi. İki tarafı da LO konumuna getirince sol taraflar klima soğukluğunda ve sağdan bir tık daha soğuk, ardından HI konumuna alınca sol ısınıyor, sağ hafif kırgın bir ılıklığa dönüşüyor. Sebebi ve çözümleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Salı 17:28 tarihinde Yusuf Berke tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Berke Salı 18:28 Yazar Paylaş Salı 18:28 Köksal Yılmaz yazdı: Petek tıkanması ilk aklıma gelen. Petek tıkansa bütün kanallarda hava ılık olması gerekmez mi? Sağ ve sol bölgeler arasında bu kadar ısı farkı yaratır mı petek tıkanıklığı? Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör Salı 18:49 Paylaş Salı 18:49 Sağ karışım klapesi ya takılı kalmış ya mekaniği arızalı yada kalibrasyon bozulmuş 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 19:27 Paylaş Salı 19:27 ayak bölgesine yönlendirip iç çevrime alınca denediniz mi? Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Salı 19:40 Paylaş Salı 19:40 Aynısı arkadaşımın başına geldi aynı araçta. Nokta atışı kalorifer motoru bozuk. Motor değişecek. Göğüs sökülmeden değişmiyor Yorum bağlantısı
Yusuf Berke Salı 20:19 Yazar Paylaş Salı 20:19 Çağlar Bayur yazdı: ayak bölgesine yönlendirip iç çevrime alınca denediniz mi? Ayak bölgesine aldığımda da sonuç aynı. Sol taraf sıcak, sağ soğuk. Sol tarafta kalorifer motoruna doğru olan kısımlardan bir sıcaklık hissediliyor. Lakin iç çevrimde ayak kısmını denemedim, yüze doğru yönlendirerek iç çevrimde çalıştırmak ısıda çok bir değişim sağlamadı. Oğuzkan Işık yazdı: Aynısı arkadaşımın başına geldi aynı araçta. Nokta atışı kalorifer motoru bozuk. Motor değişecek. Göğüs sökülmeden değişmiyor Fan hızında veya çalışmasında bir sorun yoktu aslında. Eğer kalorifer motoruysa forumda değiştiren bir kişinin konusunu buldum, o konudan yön alacağım. Acaba kalorifer motoruna entegre mi ısı klapesi, havayı üfleyen motor ve paller dışında bir şey olmamalı üstünde. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Salı 21:17 Paylaş Salı 21:17 Yusuf Berke yazdı: Petek tıkansa bütün kanallarda hava ılık olması gerekmez mi? Sağ ve sol bölgeler arasında bu kadar ısı farkı yaratır mı petek tıkanıklığı? Son birkaç aydır gruplarda ve çevremde çokça gördüğüm bir sorun, ilk şüpheli halen petek. Petek tıkanması 0-1 gibi net olmuyor gördüğüm kadarıyla. 1 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Salı 21:18 Paylaş Salı 21:18 Yusuf Berke yazdı: Ayak bölgesine aldığımda da sonuç aynı. Sol taraf sıcak, sağ soğuk. Sol tarafta kalorifer motoruna doğru olan kısımlardan bir sıcaklık hissediliyor. Lakin iç çevrimde ayak kısmını denemedim, yüze doğru yönlendirerek iç çevrimde çalıştırmak ısıda çok bir değişim sağlamadı. Fan hızında veya çalışmasında bir sorun yoktu aslında. Eğer kalorifer motoruysa forumda değiştiren bir kişinin konusunu buldum, o konudan yön alacağım. Acaba kalorifer motoruna entegre mi ısı klapesi, havayı üfleyen motor ve paller dışında bir şey olmamalı üstünde. Kalorifer motoru sadece pervane şeklinde. Yine de bi elektrikciye gösterin siz 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Çarşamba 11:32 Paylaş Çarşamba 11:32 (düzenlendi) reno clip, pyren, pyclip tarzı tam uyumlu bir programla klima beynine bağlanıp hata veren donanımı tespit edebilirsiniz. petek harici ne sorun varsa ancak bu şekilde anlaşılır Çarşamba 11:32 tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Çarşamba 12:05 Paylaş Çarşamba 12:05 Dış hava girişi klapeleri veya onları hareket ettiren motor bozuk. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu Çarşamba 19:52 Paylaş Çarşamba 19:52 Otomatikten çıkarıp sıcak ve soğuğu ayrı ayrı denerseniz daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Yusuf Berke Çarşamba 20:39 Yazar Paylaş Çarşamba 20:39 (düzenlendi) Coşku Mert yazdı: reno clip, pyren, pyclip tarzı tam uyumlu bir programla klima beynine bağlanıp hata veren donanımı tespit edebilirsiniz. petek harici ne sorun varsa ancak bu şekilde anlaşılır Pyren’i bilgisayara kurup bakabilirim, ancak hangi aparatla bağlanabilirim araca? Hex-V2 var elimde Volkswagen’lerim için, herhalde bunlara farklı mikroçipli bir şey lazım. Düz ELM327 ile bağlanabilir miyim? Nihat Palolu yazdı: Otomatikten çıkarıp sıcak ve soğuğu ayrı ayrı denerseniz daha iyi olur. Bütün denemeleri manuel modda yaptım. Bugün tekrar denedik, motor soğukken ilk çalıştırmadan sonra 3-4 dakika bekleyip en yüksek sıcaklıkta A/C OFF modunda başlattım. Sıcaklık farkı hayli daralmış vaziyetteydi ancak ılıktı. Araç ısınsa da ılıklık biraz ısındı ve öylece devam etti. Yani sadece bir tarafın soğukluğundan ziyade ısı problemimiz de var. Bunlarda peteği göğüs sökmeden değişen birkaç kişiye denk geldim ama yapacak usta bulmayı garanti edemiyorum, kalorifer peteği temizliğinden ne kadar randıman alınabilir? Caravelle için yaptırdığımda %30 falan iyileşmişti. Çarşamba 20:41 tarihinde Yusuf Berke tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Coşku Mert Dün saat 03:53 Paylaş Dün saat 03:53 Yusuf Berke yazdı: Pyren’i bilgisayara kurup bakabilirim, ancak hangi aparatla bağlanabilirim araca? Hex-V2 var elimde Volkswagen’lerim için, herhalde bunlara farklı mikroçipli bir şey lazım. Düz ELM327 ile bağlanabilir miyim? içinde pic18f25k80 çipi olan aparat lazim. başka aparatlar olmaz 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Yusuf Berke yazdı: Pyren’i bilgisayara kurup bakabilirim, ancak hangi aparatla bağlanabilirim araca? Hex-V2 var elimde Volkswagen’lerim için, herhalde bunlara farklı mikroçipli bir şey lazım. Düz ELM327 ile bağlanabilir miyim? Bütün denemeleri manuel modda yaptım. Bugün tekrar denedik, motor soğukken ilk çalıştırmadan sonra 3-4 dakika bekleyip en yüksek sıcaklıkta A/C OFF modunda başlattım. Sıcaklık farkı hayli daralmış vaziyetteydi ancak ılıktı. Araç ısınsa da ılıklık biraz ısındı ve öylece devam etti. Yani sadece bir tarafın soğukluğundan ziyade ısı problemimiz de var. Bunlarda peteği göğüs sökmeden değişen birkaç kişiye denk geldim ama yapacak usta bulmayı garanti edemiyorum, kalorifer peteği temizliğinden ne kadar randıman alınabilir? Caravelle için yaptırdığımda %30 falan iyileşmişti. Bence peteğin giriş çıkış ısısını ölçmeden elletmeyin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts