İçeriğe Yönlendir

Ehliyetler Hakkında Önemli Bilgilendirme (Güncellendi)

Çözüme git Emre Şimşek tarafından,

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Bönö döğrölömöş :onder2:

İçimize korkuyu salan Yalova Kaymakamıydı zaten

Vali olmuş diyorlar

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Bu günlerde süresinde yenilenmeyen ehliyetler ile ilgili sorunlar yaşandığını gözlemliyorum. 

Genelde ilk değişimde ehliyetler için 10 yıl süre ile geçerlilik veriliyor. Bu süreler dolmaya başladı.

Süresi dolan ehliyet, tamamen geçersiz hükümdedir. Polis tespit ederse ceza yersiniz, ehliyetsiz araç kullanıyor hükmünde olursunuz. 

Kaza yaparsanız hasarınız ödenmez. 

Ehliyet geçerlilik süreleri kontrol edilmeli, süresi dolan yada yaklaşan ehliyetler acil olarak yenilenmelidir.  

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

peki ya araç ehliyetimiz var ama ceza ehliyetimizi yoksa? asasdadasd konu kilit.

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

peki ya araç ehliyetimiz var ama ceza ehliyetimizi yoksa? asasdadasd konu kilit.

Bu durumda olanlara her şey serbest :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu günlerde süresinde yenilenmeyen ehliyetler ile ilgili sorunlar yaşandığını gözlemliyorum. 

Genelde ilk değişimde ehliyetler için 10 yıl süre ile geçerlilik veriliyor. Bu süreler dolmaya başladı.

Süresi dolan ehliyet, tamamen geçersiz hükümdedir. Polis tespit ederse ceza yersiniz, ehliyetsiz araç kullanıyor hükmünde olursunuz. 

Ehliyet geçerlilik süreleri kontrol edilmeli, süresi dolan yada yaklaşan ehliyetler acil olarak yenilenmelidir.  

Arkadaşım ceza yedi bu sebepten 4.700 tl gibi bir şey. Eşi yanında olmasa arabayı da bağlayacaklarmış.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kaza vs durumunda ehliyeti yokmuş gibi işlem yapiliyor. 

Ceza ise süresi dolmuş diye 4.700 civari ceza yaziyorlar. 

İnsan unutabilir en azindan bilgilendirme mesaji atilabilir.

İşin garibi yenilemek icinde 3 bin tl civari masraf ediyorsun, sağlık raporu resim ve ehliyet yenileme ücreti. 

Birde anlamadigim konu. Ehliyette kimlikte ayni kart(hatta kimlikte chip var maliyeti daha fazla) ama ehliyetin yenileme ücreti 2115 tl kimlik 220 tl. 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Doğan Arşiray yazdı:

If we are forty-sixers mi diyosun yani? 46 kere :nazar: 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Uğur Kamil yazdı:

İnsan unutabilir en azindan bilgilendirme mesaji atilabilir.

Emniyet veya nüfus sms ile bilgilendirme yapmalı. 

Süresi 10 yıl olan bir şeyin yenileme tarihini takip etmek kimsenin aklına gelmez. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Çağlar Bayur yazdı:

2029 muş not aldım

Çağlar abi minibus tarihine baktınmı? 

Transporter veya benzeri bazi araclar minibüs ruhsatli oluyor o sekilde ceza yiyen 3 5 kisi oldu çevremde 😀

Bende gecen ay minibüs kullanım sürem dolmuş diye ceza yedim şirketin araciyla 😀

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...