İçeriğe Yönlendir

Ehliyetler Hakkında Önemli Bilgilendirme

Çözüme git Emre Şimşek tarafından,

Recommended Posts

Serhan Gürbüzol

Güzel ve dikkat etmemiz gereken bir konuyu hatırlattığın için teşekkürler Mehmet ÖZYÜREK, bende baktım şimdi hiç bir ibare olmadığına göre 09,2026'ya kadar devam sonra ehliyet yenileme :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mehmet Ozyurek yazdı:

Göz muayenesi yetmez. 

Ehliyet için geçerli rapor alman lazım. 

Değil. ama rapor süreli ise raporu yenilemen gerekiyor ve raporu yanında taşıman gerekiyor. 

Öyle saçma iş mi olur ya Emmi? Benim raporun süresi dolmuş mesela. Trafik durdurunca rapor mu soracak? Gözlük kullandığımız belli, her 2 senede bir muayene oluyoruz göz kontrolü için.Mesela sen raporunu yeniliyor musun gözlük için?  

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Öyle saçma iş mi olur ya Emmi? Benim raporun süresi dolmuş mesela. Trafik durdurunca rapor mu soracak? Gözlük kullandığımız belli, her 2 senede bir muayene oluyoruz göz kontrolü için.Mesela sen raporunu yeniliyor musun gözlük için?  

Geçen yaz trafik polisinin biri Akseki civarında sormuştu bana da gözlükte antifar vardı gece, onu çıkarıp gösterdim ama teşekkür edip bırakmıştı, bişeyde demediler

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bende de 01.01 var ama e devlette gözlük ile ilgili bir rapor falan çıkmıyor, kontrol ya da muayene için de bir periyot falan yazmamış. 

O zaman her gözlük kullanan 2 yılda bir göz için sağlık raporu yeniletmesi lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bende önceden gözlük yazıyordu şimdi hiç bir şey yazmıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Selçuk Bakış yazdı:

Geçen yaz trafik polisinin biri Akseki civarında sormuştu bana da gözlükte antifar vardı gece, onu çıkarıp gösterdim ama teşekkür edip bırakmıştı, bişeyde demediler

Ya ben de güneş gözlüğü ile kullanırken sormuşlardı, numaralı olduğunu söyledim çıkardım verdim, memur baktı tamam dedi. Ama herkese rapor sorarlarsa zor. Milyon tane kişi var gözlük takan.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Şimdi gözlük için her 2 yılda bir mi gitmek gerekiyor her yıl mı? Yoksa raporda yazan öı geçerli

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

S" sınıfı.

Ehliyet şöyle bir şey mi hocam? :D image.png.801df59a9ec5127b6a36e5ef51d36378.png

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Bende 01.01 yazıyor ve ehliyetim Mayıs/2026 yılında doluyor yeniden gözlük raporu almam lazım sanırım değilmi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Gözlükle kullanılır, derken gözlüksüz kazaya yada polise takılırsan sorun yaşayabilirsin. 

Dediğim linkten raporuna bak, raporunda süre yoksa, sorun yok. Süre varsa raporu yenilemen lazım. 

Bende iki ayrı kod var, bu sebeple benim raporum emsal teşkil etmiyor. :) Ben her halukarda yenileyeceğim, yeni raporda da gözlük harici kodları sildireceğim. 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Gözlükle kullanılır, derken gözlüksüz kazaya yada polise takılırsan sorun yaşayabilirsin. 

Dediğim linkten raporuna bak, raporunda süre yoksa, sorun yok. Süre varsa raporu yenilemen lazım. 

Bende iki ayrı kod var, bu sebeple benim raporum emsal teşkil etmiyor. :) Ben her halukarda yenileyeceğim, yeni raporda da gözlük harici kodları sildireceğim. 

Bende gözlük için hiç rapor vs çıkmıyor. O zaman gözlükle araç kullandığım sürece sorun yok diyebilir miyiz. 

Uyku apnesi için rapor var ve her yıl kontrol demiş. Ona gideceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Oğuzkan Işık yazdı:

Şimdi gözlük için her 2 yılda bir mi gitmek gerekiyor her yıl mı? Yoksa raporda yazan öı geçerli

Bendeki raporda, düzenlenme tarihi itibariyle 2 yıl diyor.

resim.png.3b6b37f6640d46a086e3b4c7fc91ef95.png

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Beni görünce ehliyet sormuyorlar, direkt yaşadığıma dair rapor soruyorlar.:yildizlar:

• Beğen 1
  • Mutlu 16
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Benim ehlilyette yazmıyor ama sağlık belgesinde gözlük yazıyor.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Herkes cüzdanından ehliyetine bakıyor şimdi.

:D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

ben de yeni değiştirdim ehliyeti. Bir harf için 22k gitti.

1976963758_WhatsAppImage2026-01-19at17_32_39.jpeg.bc7661ee390c4ba8eeaf2862ca3538c6.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Hasan Karabekiroglu yazdı:

İş çıkaracak durduk yere :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bende hiç birşey yok. ehliyet olmadığı için mi acaba...

Hasan Karabekiroglu yazdı:

aha cüzdan da yok!

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mehmet Ozyurek yazdı:

ve raporu yanında taşıman gerekiyor. 

e-rapor alınmayınca gereklidir sanırım, eraporlar edevletten görülüyor, yanımızda taşımaya gerek olmaz sanırım

Yorum bağlantısı
Ali Gök

bende 01.01 var gözlük veya lens

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mahmut Yıldız yazdı:

Bende gözlük için hiç rapor vs çıkmıyor. O zaman gözlükle araç kullandığım sürece sorun yok diyebilir miyiz. 

Valla o kadarını bilmem.. Senlik sorun yok ama benzer durumda olanlar araştırsın bu konuyu. 

Murat Sürmeli yazdı:

e-rapor alınmayınca gereklidir sanırım, eraporlar edevletten görülüyor, yanımızda taşımaya gerek olmaz sanırım

Kaza durumunda sigorta şirketi istiyor. 

Süresi geçmiş ise yenisini alınca ehliyeti değiştirmediysen yanında taşıman gerekiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Teşekkurler @Mehmet Ozyurek tanıdıklarla paylaştım.

Benim ehliyette yok Hanımda 01.01 kodu var oda gözlükmüş.E Devlettem Baktık 2 yıl ibaresi var 2023 Temmuzda rapor almış.Tekrar yenilenecek görünüyor.

Yine iş çıkardılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gözlük kodunu araştırın arkadaşlar 

Gözlük kodunda gözlükle kullanılır diyor 

Ancak 103.04 te Süre bitiminde rapor yenilenmelidir diyor. 
Gözlük için rapor yenileme gerekmeyebilir. 

@Mahmut Yıldızsen kesin ve acilen yeni rapor al. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Mehmet Ozyurek yazdı:

Gözlük kodunu araştırın arkadaşlar 

Gözlük kodunda gözlükle kullanılır diyor 

Ancak 103.04 te Süre bitiminde rapor yenilenmelidir diyor. 
Gözlük için rapor yenileme gerekmeyebilir. 

@Mahmut Yıldızsen kesin ve acilen yeni rapor al. 

Babamla anlaşamadık yarın seni arar muhtemelen emmi :biggrin:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oğuzkan Işık yazdı:

Babamla anlaşamadık yarın seni arar muhtemelen emmi :biggrin:

Edevletten raporunu indir de. ona göre yorumlayalım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...