Servet Aydın 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Bende F99 yazıyor. İyi bişe bence galiba herhalde. Ne? Kim dedi? Yooo alakası yok! Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Selçuk Bakış yazdı: Eski ehliyet iken alıp kurtuluyorduk, şimdi yok ehliyeti yenile, yok raporu yenile uğraşacağız gibi duruyor. En azından normal muayeneyi kabul etseler hep bill gates'in windowsundan öğrendiler lisans yenileme. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ocak Yazar Paylaş 20 Ocak Hamit inan yazdı: Şimdi benim anladığım en basit hali ile 01.01 yani gözlük ibaresi var. Kaza yaptınız gözlükle ilgili bir raporunuz yoksa yani gözlük almamış iseniz trafik poliçesi ödeme yapmayabiliyor mu ? Adam bana kırmızıda yapıştırdı 8 de 8 .... Sonra sigorta geldi baktı bana aha dedi açığını buldum gözlük ibaresi var ama göz raporu gözlüğü falan yok. Ödemem sana birşey. Böylemi? Yok öyle değil Kusurun yoksa, ehliyetin hiç olmasa da alkollü olsan da karşı senin hasarını öder. ve tekrar ediyorum. Ortada bir yaşanmışlık var. Bunu da yukarda açıkladım, Axa sigorta sağlık raporu olmadığı için hasarı red etti. Raporu temin edip axa gönderdim. rücuyu kaldırttım. Raporunuzda neyin ne olacağı yazıyor, Ehliyetin arkasında not olanlar raporuna ulaşsın ve rapor ne diyorsa onu yapsın. H.Cenk Bayrakçı yazdı: İşte raporun nasıl yenileneceği net değil. Aile hekimine gitmeden ücret mi ödenecek ne olacak? Ki ben sadece göz muayenesi yaptıracağım. Sadece gözlükle kullanır notu varsa, senden bir şey istenmeyebilir. Önce bunun cevabına ulaş hocam. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Benim e devlette herhangi bir sağlık raporu yok Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ocak Paylaş 20 Ocak aecnta dedğin böyle olacak işte rücu bile kaldırtır 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Köksal Yılmaz yazdı: Benim e devlette herhangi bir sağlık raporu yok bende hemen baktım Allahtan yokmuş. Bir konu açtı ortalık toz duman oldu, çevirmelerde bundan sonra raporda kontrol ederlerse Emminin durumunu düşünemiyorum Allah muhafaza.... 1 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: raporuna ulaşsın ve rapor ne diyorsa onu yapsın. Aile hekimi göze sevk etti. Sağ göz ciddi bozuk sol tam sağlam. Doktor " biz bunu kurcalamayalim sen uğraşma çok imzaladım devam et " dedi 😁 ehliyete yazan 01.01 . Bakayım ben rapora 1 Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Benim ehliyette kod yok ama yeni tip ehliyeti alırken aldığım rapor e-İmzalı Sürücü Raporları Sorgulama da görünüyor Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ocak Paylaş 20 Ocak (düzenlendi) bende sadece 01-01 yazıyor, raporda sürücü olabilir işaretli, rapor 2 sene geçerli tamam ama bunun ehliyete etkisi olması için 01-01 in yanına 103-1 2 3 4 5 gibi bir kod daha olmalı, yoksa süre 10 yıl geçerli, birşey yapmama gerek yok, zira raporluk durumum yok, olsa aile hekimi beni sevk ederdi ilaç raporu gibi rapor alırdık, bu durumda 10 senede bir ehliyet yenilerken aile hekimine gidiyorum ve durum aynıysa yine olur diyor konu kapanıyor. Daha açık yazayım, 01-01 kodu kısıtlama kodudur, yani gözlükle kullanacaksın demek, 10 yıl boyunca periyodik kontrol ve yenileme gerekmez: gerekmesi için yanına 103 le başlayan kod olmalı, yoksa 10 yıl geçerlidir o ehliyet, 10. yılda aile hekimine gidersiniz, bakar durum aynı, Olur verir 10 sene sonra yine buluşursunuz 20 Ocak tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ocak Yazar Paylaş 20 Ocak İşte sorun şu ki O gözlük raporlarında neden iki yıl geçerlidir diyor. Acaba şöyle mi Rapor iki yıl geçerlidir, iki yıl içinde ehliyet değişiminde kullanılabilir mi? Çünkü diğer hastalıklardaki gibi şu kadar sonra yenilenmelidir yazmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ocak Paylaş 20 Ocak (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: İşte sorun şu ki O gözlük raporlarında neden iki yıl geçerlidir diyor. Acaba şöyle mi Rapor iki yıl geçerlidir, iki yıl içinde ehliyet değişiminde kullanılabilir mi? Çünkü diğer hastalıklardaki gibi şu kadar sonra yenilenmelidir yazmıyor. rapor diyor ama, 01-01 gözlükle kullanılır demek, gözlük için rapor vermiyor sana aile hekimi, zaten veremezde, sanırım bu yüzden gerekmiyor, durumda farklı şeyler var.... aile hekimi sevk ederde göz dokturuda kontrol şart derse o zaman sana rapor çıkarıyor göz doktoru, o zamanda kontrol zamanı vs.oluyor, bu durumda 01-01 yanına ek 103.1 diyor mesela.... 20 Ocak tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Emniyet atlıyor bence. Burayı okurlarsa yakında onlar da bakar.. Dayım trafik polisi, Ürgüp'te de kaldı uzun zaman. Bilir kişilik de yapıyor. Bu ehliyetteki kodu sordum, 103.03 kodunu; her yıl rapor yenilemen lazım, normalde cezası var ama çevirmede bakmıyoruz. Ancak kaza yaparsan sigorta sorun çıkarır dedi. Yani açtığın konu tam isabet Emmi. Mehmet Ozyurek yazdı: İşte sorun şu ki O gözlük raporlarında neden iki yıl geçerlidir diyor. Acaba şöyle mi Rapor iki yıl geçerlidir, iki yıl içinde ehliyet değişiminde kullanılabilir mi? Çünkü diğer hastalıklardaki gibi şu kadar sonra yenilenmelidir yazmıyor. Raporun yenilenmesi gerekiyorsa bu raporda belirtilir, benim apne raporunda yazıyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak Mahmut Yıldız yazdı: Raporun yenilenmesi gerekiyorsa bu raporda belirtilir, benim apne raporunda yazıyor. Ben de, gözümdeki sorunlar devam ederken gitmek zorunda kalmıştım. Doktor rapor verirken 103.04 dedi.. 3 yıl. Ne olacak dedim, süre dolmadan raporunu yenile, sorun ortadan kalkarsa ister ehliyetini değiştir, istersen raporu yanında taşı gerek olursa belge sunarsın demişti. Sonra bu sorun ortadan kalktı Nüfusu aradım ehliyetimi değiştirmek istiyorum, kodu sildirmek istiyorum dedim. Nüfus; O rapor iki yıl geçerli, yeni rapor alamazsın dedi. iki yıldan sonra ilgilen dedi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Ben de, gözümdeki sorunlar devam ederken gitmek zorunda kalmıştım. Doktor rapor verirken 103.04 dedi.. 3 yıl. Ne olacak dedim, süre dolmadan raporunu yenile, sorun ortadan kalkarsa ister ehliyetini değiştir, istersen raporu yanında taşı gerek olursa belge sunarsın demişti. Sonra bu sorun ortadan kalktı Nüfusu aradım ehliyetimi değiştirmek istiyorum, kodu sildirmek istiyorum dedim. Nüfus; O rapor iki yıl geçerli, yeni rapor alamazsın dedi. iki yıldan sonra ilgilen dedi. Yok mok dedim ama içime şüphe düştü, gittim aile hekimine, yeniledik hemen, 250 kaat bayıldım uzattım raporu, yok mok deriz ondan sonra kasko kıvırır al başına dert.... Yalnız bu rapor işi gözlükle kodla sınırlı değil sanırım, hiçbirşeyin olmasada o raporu istiyorlar demekki, kısaca 2 senede bir sağlamda olsan raporu yenileyeceksin demektir, sağlam olduğunun teyidi, doğrumu düşündüm? Kodu sildirmek için önce göz doktoruna muayene olacaksın, sıkıntı kalktı diye belge verecek o belgeyle gidecekmişsin nüfusa, mesela gözlük kullanıyorsun benim gibi ve kodu silmek istiyorsun, göz doktoruna anlatıyorsun durumu, o sana gözlüğün var ama gözlüksüzde araba kullanabilrsin derse belge veriyor kodu sildirip yeni ehliyet bastırıyorsun, bende derece düşük bir daha doktora gittiğimde sorarım.. Ama ne yaparsan yap benim anladığım o rapor sağlamda olsan 2 senede bir yenilecek, kaçarı yok galiba, yoksa 10 yıl geçerli ehliyet tamam ama 10 yıl içinde sorun başladıysa!!! çattık valla, bir yandan mantıklı öte yandan para kaynağı bu iş, seneye zammı dayarlar süreyi 1 sene yaparlar ohhh, para almak ne, herşeyden para, Devletin bedava yapması gereken araç muayene işi gibi olacak sanırım bu işte Asıl soru şu? o rapor sağlamda olsan 2 sene geçerli, şimdi biz bunu 2 senede bir güncelleyecekmiyiz yoksa 10 senede birmi olacak bu iş? 21 Ocak tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak (düzenlendi) Mahmut Yıldız yazdı: Dayım trafik polisi, Ürgüp'te de kaldı uzun zaman. Bilir kişilik de yapıyor. Bu ehliyetteki kodu sordum, 103.03 kodunu; her yıl rapor yenilemen lazım, normalde cezası var ama çevirmede bakmıyoruz. Ancak kaza yaparsan sigorta sorun çıkarır dedi. Yani açtığın konu tam isabet Emmi. Raporun yenilenmesi gerekiyorsa bu raporda belirtilir, benim apne raporunda yazıyor. peki sadece 01-01 kodu varsa ve rapor yenileme yazmıyorsa? aslında esas şunu sorarmısın? o rapor sağlamda olsan 2 sene geçerli, sonra ne oluyor? 21 Ocak tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak Ali Cihangiroğlu yazdı: 2 sene sonra gözün bozuldu yada başka bir hastalık çıktı, ne olacak? İşte bunun için Yaş ilerledikçe ehliyet geçerlilik süresi kısalıyor. Yenilemek isteyince de sağlık raporu isteniyor. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Rapor iki yıl geçerlidir, iki yıl içinde ehliyet değişiminde kullanılabilir mi? Silah raporunda bu şekilde, süresi dolana kadar başvuru hakkın var. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak 61 kod ile sıkıntı yaşayana da şahit oldum. Hasarı red edildi. 61 kod diyor ki; Gün içinde yapılan yolculuklar ile sınırlı. Yani, güneş doğmadan bir saat önceden battıktan bir saat sonraya kadar kullanabilir. Bu saatler dışında araç kullanan birisi ehliyetsiz sayılır. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: İşte bunun için Yaş ilerledikçe ehliyet geçerlilik süresi kısalıyor. Yenilemek isteyince de sağlık raporu isteniyor. sadece yenilemek isteyincemi yoksa 2 senede bir teyidle 10 senede birmi? bunu netleştirmek lazım.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak Köksal Yılmaz yazdı: Bende 01.01 yazıyor, gözlükmüş 2025 EHLİYET ENGELLİ KODLARI.pdf Bu listeye baktığımda, 103 kodlu raporlar yenilenecekmiş gibi yorumluyorum ben. Sizin yorumunuz nedir? Ali Cihangiroğlu yazdı: sadece yenilemek isteyincemi yoksa 2 senede bir teyidle 10 senede birmi? bunu netleştirmek lazım.... Yaş ilerledikçe ehliyetin arkasındaki süre kısalıyor Ali. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Bu listeye baktığımda, 103 kodlu raporlar yenilenecekmiş gibi yorumluyorum ben. Sizin yorumunuz nedir? benim yorum şöyle, bende 01-01 yazıyor (şimdi aile hekimi 01-06 yapmış lens yada gözlük yapmış) 01-01 yanında 103 lü kod gelirse zorunlu yenileme, 103.01 Üç ayda bir sağlık kontrolü 103.02 Altı ayda bir sağlık kontrolü 103.03 Yılda bir sağlık kontrolü 103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü 103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü 103 kodu yoksa hatta hiçbir kod yoksa sağlamsan her 2 senede bir zorunlu durumun teyidine dayalı yenileme. acaba böylemi? 21 Ocak tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Ali Cihangiroğlu yazdı: peki sadece 01-01 kodu varsa ve rapor yenileme yazmıyorsa? aslında esas şunu sorarmısın? o rapor sağlamda olsan 2 sene geçerli, sonra ne oluyor? Rapor yenileme yapmana gerek yok, sadece gözlükle kullan yeter dedi. Ali Cihangiroğlu yazdı: benim yorum şöyle, bende 01-01 yazıyor (şimdi aile hekimi 01-06 yapmış lens yada gözlük yapmış) 01-01 yanında 103 lü kod gelirse zorunlu yenileme, 103.01 Üç ayda bir sağlık kontrolü 103.02 Altı ayda bir sağlık kontrolü 103.03 Yılda bir sağlık kontrolü 103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü 103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü 103 kodu yoksa hatta hiçbir kod yoksa sağlamsan her 2 senede bir zorunlu yenileme. Rapor yenileme için kontrol yazmıyorsa rapor tekrar rapor alman gerekmiyor. Raporun 2 sene geçerli olması, onu resmi evrak olarak 2 sene kullanabilmeni sağlar. 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak (düzenlendi) Mahmut Yıldız yazdı: Rapor yenileme yapmana gerek yok, sadece gözlükle kullan yeter dedi. o zaman yırttık, ben yinede yeniledim ama olsun, yinede emin olamadım ben... Cimere soralım en güzeli... durum muallakta kaldı 21 Ocak tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak Mahmut Yıldız yazdı: Rapor yenileme yapmana gerek yok, sadece gözlükle kullan yeter dedi. Benim yorumum da böyle .. 103 kod dışındakiler rapor yenilemeyecek ama kodlarda yazan kurallara uyacak.. Örnek: 64 kod diyor ki, belirtilen hız sınırlarından 10 km daha düşük hızla gitmelisin. 78 kod; Sadece otomatik vitesli araç kullanabilirsin. Bunların raporlarında iki yıl geçerlidir demesine rağmen, yenilenmesine gerek yok, Ancak ; Raporu 01/01/2026 da aldın diyelim. Bu rapor ile 2027 sonuna kadar işlem yaptırabilirsin demek istiyor. Bu tamamen şahsi yorumumdur. Bilgiye ve belgeye dayanmıyor. Çıkış noktam ise yukardaki pdf, bu pdf de rapor yenilenmesi gerekli kodları belirtmişler. Ali Cihangiroğlu yazdı: Cimere soralım en güzeli... durum muallakta kaldı Bu iş sende o zaman 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Bu iş sende o zaman olabilir, cimere yazıyorum ahanda, karıştırayım ortalığı 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts