Sinan Akgöl 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Ali Darbaz yazdı: Sabahları kahvaltı mı yapıyorsun sen ben direkt kalktım işe gidiyorum Doktor tavsiyesi uzerine yapmak zorundayim, yoksa kan şekeri düşüp elektrikler gidip geliyor. Tansiyon dusup agzi yuzu dagitiyorum duserek. Mesela suan Marmaray Ayrilikcesmesi istasyonu 🙂 15dk sonra Avrupa yakasindayim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Doktor tavsiyesi uzerine yapmak zorundayim, yoksa kan şekeri düşüp elektrikler gidip geliyor. Tansiyon dusup agzi yuzu dagitiyorum duserek. Mesela suan Marmaray Ayrilikcesmesi istasyonu 🙂 15dk sonra Avrupa yakasindayim. Biz sabahları Karıkoca çıkıyoruz yola önce hanım Ataşehir‘i bekliyom kendim libadiye‘ye gidiyorum . Oradan da doğruca tuzla Gebze Pendik bölgesine 1 Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Hatchbackler bagimsiz. Turkiye uretimi sedanlar torsiyon.Ulkemizdeki Japon uretimi olan 1.4i 1.6vti hatchbackler ve 1.4i sedanlar bagimsiz. Makyajli ve sedan olanlar Honda Turkiyede uretilen 1.6ies olanlad torsiyon. Eski sahip oldugum 2001 Civic Sedan Tr uretimi ve arka suspansiyonu torsiyon bagimsiz degildir. Örnek resim atabilir misin? Çok merak ettim açıkçası , Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Yunus Gökhan Ay yazdı: Örnek resim atabilir misin? Çok merak ettim açıkçası , Tabi ki, temin ettigim an sizinle paylasacagim. Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Tabi ki, temin ettigim an sizinle paylasacagim. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Şoyle izah edim evet Ek kasalar ulkemize öncelikle Japonya uretimi olarak geldiler öyleki 1.4i Hatchback 1.6vti cok az sayida ve 1.4i sedan olarak. Sonrasinda makyajlandi biliyorsunuz bu makyaj suresinde Sedanlar Honda Turkiye fabrikasinda uretildi hatchbackler gene ithal sekilde geldi. Bu makyajlilarda hatchback olanlar gene sizin dediginiz gibi bagimsiz suspansiyon sedanlar ise 1.6ies modelleri torsiyon seklinde uretildi ve 2002 senesinde vtec olarak sedan devam etti. Gonderdiginiz dogru cogunluk civic ek kasalarinda boyle. Dedigim gibi uretimdekiler boyle. Sahip olup 1.5 sene kullandigim arac icin soyluyorum 2001 civic 1.6ies otomatik guvenlik paketli bayii opsiyonlu gri deri dosemeli arac. Bu araca 5cm ap uretimi yay amortisor tuninglemeside yapmistim soktugumuz altina girdigim aracta yanilmam heralde. Honda Forumlarinda da bu konu cok konusuldu o donemler. Hatta ilk arabam Focus1den sonra ayni segmentte sasirmistim. Drag yarislarindaki arka suspansiyonu alt takimdan gergin tutan aparatida siparis edip baska bir arkadasa vermek zorunda kaldim. Yunus Gökhan Ay yazdı: 1 Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay 6 saat önce Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Sinan Akgöl yazdı: Şoyle izah edim evet Ek kasalar ulkemize öncelikle Japonya uretimi olarak geldiler öyleki 1.4i Hatchback 1.6vti cok az sayida ve 1.4i sedan olarak. Sonrasinda makyajlandi biliyorsunuz bu makyaj suresinde Sedanlar Honda Turkiye fabrikasinda uretildi hatchbackler gene ithal sekilde geldi. Bu makyajlilarda hatchback olanlar gene sizin dediginiz gibi bagimsiz suspansiyon sedanlar ise 1.6ies modelleri torsiyon seklinde uretildi ve 2002 senesinde vtec olarak sedan devam etti. Gonderdiginiz dogru cogunluk civic ek kasalarinda boyle. Dedigim gibi uretimdekiler boyle. Sahip olup 1.5 sene kullandigim arac icin soyluyorum 2001 civic 1.6ies otomatik guvenlik paketli bayii opsiyonlu gri deri dosemeli arac. Bu araca 5cm ap uretimi yay amortisor tuninglemeside yapmistim soktugumuz altina girdigim aracta yanilmam heralde. Honda Forumlarinda da bu konu cok konusuldu o donemler. Hatta ilk arabam Focus1den sonra ayni segmentte sasirmistim. Drag yarislarindaki arka suspansiyonu alt takimdan gergin tutan aparatida siparis edip baska bir arkadasa vermek zorunda kaldim. Arkaların hepsi bağımsız , neyse ama dediğiniz gibi olsun bakalım(ama siz yine bulursanız atın bilgilerimi tazelerim bende) ön taraftaki daha sonra cıkardıkları viraj demiri olmasın o parça? 6 saat önce tarihinde Yunus Gökhan Ay tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Yunus Gökhan Ay yazdı: Arkaların hepsi bağımsız , neyse ama dediğiniz gibi olsun bakalım(ama siz yine bulursanız atın bilgilerimi tazelerim bende) ön taraftaki daha sonra cıkardıkları viraj demiri olmasın o parça? Yoo ben birsey iddaa etmiyorum sizin dediginizde dogru olabilir. Sizin dediginiz gibide olursa size tesekkur eder yanlisimi duzeltmis olurum bende parcanin adini yanlis biliyormusum derim. Sokakta bir 1.6ies bulmak kaldi geriye sshibine yakalanmadan 😁 Yok viraj demiri degil. 🙂 6 saat önce tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Yoo ben birsey iddaa etmiyorum sizin dediginizde dogru olabilir. Sizin dediginiz gibide olursa size tesekkur eder yanlisimi duzeltmis olurum bende parcanin adini yanlis biliyormusum derim. Sokakta bir 1.6ies bulmak kaldi geriye sshibine yakalanmadan 😁 Yok viraj demiri degil. 🙂 Merakla bekliyor olacağım konu takibindem Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Yunus Gökhan Ay yazdı: Merakla bekliyor olacağım konu takibindem https://shbd.io/s/p7K5t4MB Şoyle bisi buldum 3. Fotodaki kirik olan kisimla sag sol arka suspansiyon baglanti kismi gozukuyor. 2 arka kampanayi enine duz sekilde bagliyan kirilan parcanin adi nedir? lutfen siz beni bilgilendirin bu bagimsiz sistem ise ben yanlis biliyorum. Yapay zekada şöyle yanitladi 3. Fotografi ekleyince Kırılan/yerinden kopan ana parça, teker poryasına bağlı olan arka salıncak/trailing arm (arka taşıyıcı kol) bölgesi gibi görünüyor. Ancak darbe çok ağır olduğu için bağlantı noktaları ve parçaların bir kısmı gövdeden kopmuş. Görünen yay (helezon yay) da yerinden çıkmış; kırılmış gibi değil, süspansiyon bağlantısı dağıldığı için yere düşmüş. Arkada tambur fren var. Bu sistem tam bağımsız süspansiyon değil. Fotoğraftaki otomobilde büyük olasılıkla torsiyon kirişli/yarı bağımsız (semi-independent) arka süspansiyon kullanılıyor. Yani kabaca: Sol teker — arka torsiyon kirişi — sağ teker şeklinde birbirine bağlı bir sistem. Her tekerin tamamen birbirinden bağımsız hareket ettiği çok kollu (multi-link) bir sistem değil. 6 saat önce tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Sinan Akgöl yazdı: https://shbd.io/s/p7K5t4MB Şoyle bisi buldum 3. Fotodaki kirik olan kisimla sag sol arka suspansiyon baglanti kismi gozukuyor. 2 arka kampanayi enine duz sekilde bagliyan kirilan parcanin adi nedir? lutfen siz beni bilgilendirin bu bagimsiz sistem ise ben yanlis biliyorum. Yapay zekada şöyle yanitladi 3. Fotografi ekleyince Kırılan/yerinden kopan ana parça, teker poryasına bağlı olan arka salıncak/trailing arm (arka taşıyıcı kol) bölgesi gibi görünüyor. Ancak darbe çok ağır olduğu için bağlantı noktaları ve parçaların bir kısmı gövdeden kopmuş. Görünen yay (helezon yay) da yerinden çıkmış; kırılmış gibi değil, süspansiyon bağlantısı dağıldığı için yere düşmüş. Arkada tambur fren var. Bu sistem tam bağımsız süspansiyon değil. Fotoğraftaki otomobilde büyük olasılıkla torsiyon kirişli/yarı bağımsız (semi-independent) arka süspansiyon kullanılıyor. Yani kabaca: Sol teker — arka torsiyon kirişi — sağ teker şeklinde birbirine bağlı bir sistem. Her tekerin tamamen birbirinden bağımsız hareket ettiği çok kollu (multi-link) bir sistem değil. Tamamen bilgi icin atiyorum videoyu incelerseniz torsiyon ve bagimsiz farki , burada daha acik gozukuyor. Sorunuz olursa konusabiliriz uzerinden... ,https://www.instagram.com/reel/Css6DogPzp9/?stkn=c3BweWxzenpwZGx4 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Yunus Gökhan Ay yazdı: Tamamen bilgi icin atiyorum videoyu incelerseniz torsiyon ve bagimsiz farki , burada daha acik gozukuyor. Sorunuz olursa konusabiliriz uzerinden... ,https://www.instagram.com/reel/Css6DogPzp9/?stkn=c3BweWxzenpwZGx4 Malesef instagram kullanmiyorum 🙄 siz gonderdigim ilandaki tasiyici sisteme baktiniz mi? Ya da şoyle sorayim iki tarafindan şasiye bagli ortasindaj dumduz bir baglanti ile bagli olan sistemin adi nedir bu sistemin aynisi benim suanki aracimda da var. 1 saat önce tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay 56 dakika önce Paylaş 56 dakika önce (düzenlendi) Sinan Akgöl yazdı: Malesef instagram kullanmiyorum 🙄 siz gonderdigim ilandaki tasiyici sisteme baktiniz mi? Ya da şoyle sorayim iki tarafindan şasiye bagli ortasindaj dumduz bir baglanti ile bagli olan sistemin adi nedir bu sistemin aynisi benim suanki aracimda da var. Sahibinden uygulamasi malasef kullanmiyorum , civic ek kasa hondanin o zamanki katalogunu buldum yapay zekaya sorun istersiniz bakalim ne dicek merak ettim acikcasi . 56 dakika önce tarihinde Yunus Gökhan Ay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 53 dakika önce Yazar Paylaş 53 dakika önce Tamam zaten bu bilgi dogru. Buna itirazim yokki. Hepsi oyle de demiyorum. Ilandaki gorsellerin hepsini ekledim oradan gorebilirsiniz. Kullandigim aracimdaki ile eklenen fotolarsaki sistem ayni. Size gore bu sistemin adi bagimsiz. Bana gore bu sistem butun araclarda torsiyon bagimsiz olmayan suspansiyon sistemi. 2001 honda civicimde de kaza gecirmis sistemin aynisi var idi acikca gosteren fotolarini ekledim onlara yorumunuz var ise seve seve dinlerim. Eger sistem torsiyon degilse bu sistemin adi nedir? Sahibindene giremenize gerek yok fotolar konuda mevcut. Yorum bağlantısı
Recommended Posts