İçeriğe Yönlendir

Dizelden Elektrikliye +1

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Mertol Kip

Demek ki neymiş? kafanın güzelleşmesi için içmek şart değilmiş. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Demek ki neymiş? kafanın güzelleşmesi için içmek şart değilmiş. 

Abi Bursa çevre yolunda Citroen C5 Air cros solladım seninki ile aynı renk aynı model

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Darbaz yazdı:

Abi Bursa çevre yolunda Citroen C5 Air cros solladım seninki ile aynı renk aynı model

Yani?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mertol Kip yazdı:

Yani?

Uzun yolda canım sıkıldı arabada seni andım. 

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Ali Darbaz yazdı:

Benim arabama 500 000 TL fiyat biçtiler.

500.350 veririm Ali

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Haşmet Güngör yazdı:

500.350 veririm Ali

Abi kurtarmıyor benim alışım 510 bin zaten 🤣

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Önceki arabamda kullandığım kameramı kullanmak istediğim için alırken bayiye iletmiştim. Aldığım bayi yalnızca yeni kamera satışı yapabileceğini, 20000 TL olduğunu söylemişti. 

Olduğum şehirdeki servis ise biz takmıyoruz ancak bir yerde kesme/biçme olmadığı sürece garanti açısından sorun yok demişti. 

Sigorta kutusu vs uğraşmak istemediğim için farklı bir şekilde montaj planladım. 

Obd soketine takılan kitlerden aldım ama kitin ucu type c, benim kamera micro usb. Böyle olunca micro usb type c geçişi için kablo hazırladım. Park kiti kablosu yeni olduğundan kameranın kablosunu kestim, araya type c birleştirme adaptörü ekledim. 

Üşengeçlik yapmazsam bugün takarım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Ben direkt çakmaklıktan aldım elektriği gitti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Garanti kapsamında yapılacak işlemler ve ekstra birkaç konu için servise geldik. 

Ön amortisörler değişecek

Dikiz aynasının arkasındaki kapak değişecek

Yazılım güncellemesi yapılacak, bu sırada kumandadan cam açma kapama da aktif edilsin dedim ama bakacağız.

Ekstra olarak ne yazık ki araçta hazırda bulunan ama Türkiye'de prosedürler sebebi ile çalışmayan özellikler için link adı verilen bir cihaz montajı yapılıyor. Bu cihazdan aldım, takılacak. 

Elektrikli bagaj için de fiyat istedim, 25k ile 35k arası öngörülen bir fiyat bilgisi geldi, gün içerisinde netleşecek. 25k bile olsa yüksek bir rakam sanki, emin değilim. Bugün yapılması imkansız zaten, mevcut işlemler bile 1 tam günde zor yetişiyormuş (özellikle link cihaz kurulumu uzun genel merkezden aktifleştiriliyor dediler, ama içimden bir ses obd ye cihaz tak geç yapılacak diyor) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ü.Emre Kartal yazdı:

Garanti kapsamında yapılacak işlemler ve ekstra birkaç konu için servise geldik. 

Ön amortisörler değişecek

Dikiz aynasının arkasındaki kapak değişecek

Yazılım güncellemesi yapılacak, bu sırada kumandadan cam açma kapama da aktif edilsin dedim ama bakacağız. 

O linki aleti almamiz mi gerekiyormuş? Bir de yazilim guncelleme genel bir güncellememi neleri içeriyor acaba? Amma soru sordum kusura bakmayin psa musterisi bulunca🙂

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Sinan Akgöl yazdı:

O linki aleti almamiz mi gerekiyormuş? Bir de yazilim guncelleme genel bir güncellememi neleri içeriyor acaba? Amma soru sordum kusura bakmayin psa musterisi bulunca🙂

Est. ne demek, elbette soracaksınız :)

Link aleti olmadan ne yazık ki ülkemizde şuan için araçtan veri alamıyoruz. Fiyat olarak 7k idi geçen ay, 1 sene sonra da yıllık 1-1500 lira gibi bir üyelik ücreti olacak. 

Güncelleme olarak aracın üretim ayına göre değişiyor, benimkinde saçma şekilde bazen kumandadan açınca aynalar açılmıyor mesela. Hem bunu hem de ufak tefek çalışma şeklini değiştiren bir şeyler varmış. Ama düzelecek mi daha mı kötü olacak göreceğiz. 

Ek olarak kumandadan cam açma kapamayı açın dedim, birçok servis başka modellerde ücretli yapıyor. Varsa sizin model için de yapalım dediler (eski c3 te vardı, yenilerde durum nasıl bilmiyoruz, isteyen yapan hiç olmamış sanırım görmedim bir yerde) Para lafı geçmedi. 

Servisimden memnunum şimdilik. Sadece işlem sürelerini biraz abartıyoruz, ayna arkası kapak değişecek (kaporta biriminde işlem olacak, uzun sürer deniyor), amortisör değişecek o da uzun işlem deniyor. (9 da başladı, 10:30 itibari ile bitti, üstelik çay kahve muhabbet ile)

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ü.Emre Kartal yazdı:

Est. ne demek, elbette soracaksınız :)

Link aleti olmadan ne yazık ki ülkemizde şuan için araçtan veri alamıyoruz. Fiyat olarak 7k idi geçen ay, 1 sene sonra da yıllık 1-1500 lira gibi bir üyelik ücreti olacak. 

Güncelleme olarak aracın üretim ayına göre değişiyor, benimkinde saçma şekilde bazen kumandadan açınca aynalar açılmıyor mesela. Hem bunu hem de ufak tefek çalışma şeklini değiştiren bir şeyler varmış. Ama düzelecek mi daha mı kötü olacak göreceğiz. 

Ek olarak kumandadan cam açma kapamayı açın dedim, birçok servis başka modellerde ücretli yapıyor. Varsa sizin model için de yapalım dediler (eski c3 te vardı, yenilerde durum nasıl bilmiyoruz, isteyen yapan hiç olmamış sanırım görmedim bir yerde) Para lafı geçmedi. 

Servisimden memnunum şimdilik. Sadece işlem sürelerini biraz abartıyoruz, ayna arkası kapak değişecek (kaporta biriminde işlem olacak, uzun sürer deniyor), amortisör değişecek o da uzun işlem deniyor. (9 da başladı, 10:30 itibari ile bitti, üstelik çay kahve muhabbet ile)

Bende diiyorum bu linki indirdim neden guncellemiyor araç bilgilerini sebebi belliymiş. Muhattab bulma ve sorun cozme islerinde iyilerse o zaman onlarinda eline saglik 🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Sinan Akgöl yazdı:

Bende diiyorum bu linki indirdim neden guncellemiyor araç bilgilerini sebebi belliymiş. Muhattab bulma ve sorun cozme islerinde iyilerse o zaman onlarinda eline saglik 🙂

Sosyal medyada gördüğüm birçok servise göre iyiler. Çözülür, çözülmez vs başka konu ama en azından insani ilişkilerde başarılı buluyorum. 

Eleştiri olarak servis için değil ama marka için yapabilirim. Mesela doğru düzgün bir aksesuar kataloğu yok, hazırla bir katalog koy sayfaya. Hiç düşüncesi olmayan, aklından geçmeyen bile görsün heves etsin. 

Yaptırmak istiyorsun bir şeyler ama o var mı bu var mı oluyor. 

Elektrikli bagaj için model bazında (c3 için var, aircross için henüz gelmemiş) parça henüz satışa sunulmuş değil. Eskiden çok değil 6 ay geçince aksesuarlar vs hemen yayılırdı. Üretici tarafında bile işler yavaş durumda. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ü.Emre Kartal yazdı:

Sosyal medyada gördüğüm birçok servise göre iyiler. Çözülür, çözülmez vs başka konu ama en azından insani ilişkilerde başarılı buluyorum. 

Eleştiri olarak servis için değil ama marka için yapabilirim. Mesela doğru düzgün bir aksesuar kataloğu yok, hazırla bir katalog koy sayfaya. Hiç düşüncesi olmayan, aklından geçmeyen bile görsün heves etsin. 

Yaptırmak istiyorsun bir şeyler ama o var mı bu var mı oluyor. 

Elektrikli bagaj için model bazında (c3 için var, aircross için henüz gelmemiş) parça henüz satışa sunulmuş değil. Eskiden çok değil 6 ay geçince aksesuarlar vs hemen yayılırdı. Üretici tarafında bile işler yavaş durumda. 

Elektrikli supurge var elektrikli bagaj 408e var 3008e var benimde modelde yok. Aksesuar olarak grup olarak kisitlilar haklisiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Serviste bütün işlemler yapıldı, yalnızca ellerindeki cihazda kodlama yapamıyorlarmış. Sanırım her serviste aynı cihaz yok. 

Takılan link cihazı ile alakalı bir sorun var. Baktığımda obd nin arkasındaki kablolara bağlamışlar ama boşta 3-4 adet belki daha fazla kablo var. İşçilikleri kötü, kabloyu soymuş bantlamış, bazısı açık kalmış vs. 

Şuanda aracın kapısı açık mı, konumu nerede, km kaçta, kaç dk dır orada duruyor gibi veriler geliyor. Ama şarj yüzdesi yok, kalan menzil yok. Normalde olması gerekiyordu.

@Ümit Türk bu konu bağlantı problemi mi yoksa müşteri hizmetlerinin aracı yanlış tanımlaması ile mi alakalı? Uygulamada araç yakıt türü bilgisi vs seçili değil. 

Eğer bağlantı kaynaklı olma ihtimali varsa pztesi yine servise gitmem lazım. İlk yaptıklarında bağlantı sorunu oldu demişlerdi, sonra düzelttiler. Yapan kişi yeterince yetkin değildi belki, bilmiyorum. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Masallah dedigimiz 5 saat yasiyor anina denk geldik. Pztesi gene yol gozuktu gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Sinan Akgöl yazdı:

Masallah dedigimiz 5 saat yasiyor anina denk geldik. Pztesi gene yol gozuktu gibi.

Araç bilgilerinin düzgün tanımlanmaması kaynaklı da olabilir bilmiyorum. Ama ne servis ne de müşteri hizmetleri konu hakkında yeterli bilgiye sahip değil bu sıkıntı. 

Pztesi giderim gitmesine ama yine tüm günü bloke edecek ona yanıyorum. 

Kabloları da düzgünce yapmalarını isteyeceğim madem gidiyorum tekrar. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ü.Emre Kartal yazdı:

Araç bilgilerinin düzgün tanımlanmaması kaynaklı da olabilir bilmiyorum. Ama ne servis ne de müşteri hizmetleri konu hakkında yeterli bilgiye sahip değil bu sıkıntı. 

Pztesi giderim gitmesine ama yine tüm günü bloke edecek ona yanıyorum. 

Kabloları da düzgünce yapmalarını isteyeceğim madem gidiyorum tekrar. 

Gosterirsiniz gorduklerinizi. Haftasonlari isi ehli ustalar genelde olmuyor. Musteri hizmetleri bankodakiler tamamen refakatci gibiler. Servis muduruyle gorusun. Bankodaki kisi benim arabayi alip varmi bi sikayetiniz vs dedi biz sizi arariz bitince diyip paketlemisti beni mesela sonrasi baska turlu olduda ben ugrastim. En kotu sabahtan birakin ikame arac talep edin aksam kontrolle alirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Sinan Akgöl yazdı:

Gosterirsiniz gorduklerinizi. Haftasonlari isi ehli ustalar genelde olmuyor. Musteri hizmetleri bankodakiler tamamen refakatci gibiler. Servis muduruyle gorusun. Bankodaki kisi benim arabayi alip varmi bi sikayetiniz vs dedi biz sizi arariz bitince diyip paketlemisti beni mesela sonrasi baska turlu olduda ben ugrastim. En kotu sabahtan birakin ikame arac talep edin aksam kontrolle alirsiniz.

Çok kalabalık olması ve benim en son kapanış saatinde işlemlerin bitmesiyle teslim almam sebebiyle o an görsem de şarja takınca vs toparlar muhtemelen diyerek üstelemedim. 

En büyük sıkıntı bu olsun, uygun zamanda ekşiyip düzelttiririz :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...