İçeriğe Yönlendir

Dizelden Elektrikliye +1

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal
Mertol Kip yazdı:

C3 için bilmiyorum ama stellantis lerin hiçbirinde lastik basınç sensörü yok. ABS den gelen devir sayısını ölçüyor. Tutarsızlık olursa inik bu düzelt diyor. Grandland te yoktu, eski kasa grandlandte de yoktu. C5 te olduğunu da sanmıyorum. 

Grandland te lastik patladığında uyarmıştı, sökünce sensörün olmadığını görmüştüm ondan eminim. 

Eğer araçta önceki tur sayısını hafızaya almak ve bunu da kıyaslamak gibi bir şey yoksa (yani anlık olarak tur sayısı kıyası harici) bende uyarı vermemesi gerekirdi. 

Çünkü ölçtüğümde 4 lastikte eşitti. Sibop kısımından anlamak güç tabi ama yapısı sanki sensörlü gibi geldi bana. 

Bu arada sensör yoksa mutlu olurum :)

Önceki aracımda 11 sene sonunda sensörün pili bitti, lastiği sök sensörü tak vs gereksiz iş.  (2 defa işçilik vermemek için takım sensör aldım ve kodladım, çıkanların pillerini de yeniledim sonra) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Benim 2008de Allurde sensör yok. Iyi kide yok Bmwde o çanak içi ünlem sesi hele uzun yolda içe doğru olan aktiviteyi tetikliyor o ses. 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ü.Emre Kartal yazdı:

Eğer araçta önceki tur sayısını hafızaya almak ve bunu da kıyaslamak gibi bir şey yoksa (yani anlık olarak tur sayısı kıyası harici) bende uyarı vermemesi gerekirdi. 

Çünkü ölçtüğümde 4 lastikte eşitti. Sibop kısımından anlamak güç tabi ama yapısı sanki sensörlü gibi geldi bana. 

Bu arada sensör yoksa mutlu olurum :)

Önceki aracımda 11 sene sonunda sensörün pili bitti, lastiği sök sensörü tak vs gereksiz iş.  (2 defa işçilik vermemek için takım sensör aldım ve kodladım, çıkanların pillerini de yeniledim sonra) 

Yok öyle çalışmıyor o. Kalibrasyonun dışına çıkınca ya da 4ü arasında asimetrik fark olursa uyarıyor. Yani alet özetle diyor ki bu hava basıncında bu lastiğin şu kadar tur atması lazım diyor. Atmıyorsa inik bu diyor. Sadece 4ü arasındaki fark değil yani. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Benim 308'de de yok.

Anlamadığım konu ise uzun yolda basınçlar eşit olmasına rağmen bazen uyarı veriyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ü.Emre Kartal yazdı:

O an merkezdeki kişi bağlantı kurdu bir şeyler yaptı. Bu süreçte klima çalışmadı, vitese geçmedi, el freni inmedi :) yani baya yetkisi var cihazın

Biz tersladan korkuyorduk.. Adam bir gün sarhoşken stop düğmesine basarsa teslaların hepsi durur diyorduk.

Hepsi aynı demekki. :)

Ü.Emre Kartal yazdı:

isterlerse araçta el freni bile inmiyor 😂

Servis modunu açmıştır. 

Servis modeuna geçince o dediklerin çalışmıyordur.. 

Ha isterlerse el freni çekebilirler mi. bence evet :)

Mertol Kip yazdı:

Beğenirsen söyle de almayalım. :) Gıcığım ben öyle uzaktan müdahale edilien şeylere. Bana öyle kliması, vitese geçmesi uzaktan engellenebilen alet ters. Boomer ım ben. 

Ümitinki ile aynı işte seninki de.

C3'e erişen C5'e de erişir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Biz tersladan korkuyorduk.. Adam bir gün sarhoşken stop düğmesine basarsa teslaların hepsi durur diyorduk.

Hepsi aynı demekki. :)

Servis modunu açmıştır. 

Servis modeuna geçince o dediklerin çalışmıyordur.. 

Ha isterlerse el freni çekebilirler mi. bence evet :)

Neyse ki nereye neyi taktıklarını biliyorum, çok canımı sıkarlarsa çözümü bende 😂

Araçta hiçbir yerde bir belirti vermiyor, uyarı vs yok. Bir şeyleri yapmaya çalışınca anlıyorsun çalışmadığını. 

Klima açık, ac ışığı yanıyor ama soğuk gelmiyor (devredışı kalıyor) bir süre sonra komple kapatıyor falan. 

Birkaç düzeltme daha yapılacak, onlar olunca daha fazla bilgi gösterecek bence. Şuan lastik basınçlarını göstermiyor ama takip ediyor. 

Uzaktan kontrol bize yok, kendilerine ayırmışlar. Onu da açarlar ileride muhtemelen

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Sinan Akgöl
  • Yeni Oluştur...