Ü.Emre Kartal 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: hocam bu uygulama yıllardır fiat marka araçlarda kullanılıyordu, gösterdiği şeylerin bence çok esprisi yok. zaten araca binince gördüğüm şeyler. Bazı şeyleri araca gitmeden de görmek yarar sağlıyor. Örneğin evde şarja taktım, kalan şarj süresini görmek istiyorum. Şarj cihazının uygulamasından hala devam edip etmediğini görüyorum ama 30dk var diyemiyorum. Çok zorlarsam, bunu yaptım bu arada, yapay zekaya birkaç şarjı öğretip sonraki şarjlarda yaklaşık süre ve kaç kw alacağını öğrenebiliyorum. Ama bu daha pratik. Araçta batarya yıpranması görünmüyor, uygulamada var. Çok olmazsa olmaz değil, ama bazı şeyler yarar sağlıyor. Emre Şimşek yazdı: Bu tür erişimler sadece elektriklilere has gibi bir olgu oluştu ama aslında her arabaya uygulanabilir şeyler. Elektriklinin şansı, motor çalıştırmadan ana bataryadan aküyü beslemek. Webasto’lu arabalarda ve bazı lüks araçlarda çift akü var bu tür işleri kaldırır ama diğer içten yanmalıların bu konudaki erişiminin kullanıcıya kısıtlanması normal. Akü koruma sistemleri ile yine sorun olmaz. Aslında biraz alışkanlıkları değiştirmeyle alakalı bence. Yani olursa fayda sağlar diyebildiği an kişiler tercih ediyor. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Bazı şeyleri araca gitmeden de görmek yarar sağlıyor. Örneğin evde şarja taktım, kalan şarj süresini görmek istiyorum. Şarj cihazının uygulamasından hala devam edip etmediğini görüyorum ama 30dk var diyemiyorum. Çok zorlarsam, bunu yaptım bu arada, yapay zekaya birkaç şarjı öğretip sonraki şarjlarda yaklaşık süre ve kaç kw alacağını öğrenebiliyorum. Ama bu daha pratik. Öğretmene gerek yok, bataryanın charging curve ü gizli bir şey değil. Bence işin magazin kısmının dışında uygulamadan şarjı durdurabilme falan eklerseler iyi olurmuş. Ve madem veri topluyor, grafikler ile sürüşü analiz edebilir. Ve hatta madem GPS ten de veri alıyor, arabada gyro sensörü de var, motor yükünü de görebiliyor TPS datasını da, eğimi vs yi de hesaba katıp rotayı üç boyutlu simule ederek, bak burada gereksiz gaza basmışsın, burada ayağını çekip regen yapsan da olurdu gibisinden sürüş önerilerinde de bulunabilir. Veri olduktan sonra yapılabilinecek o kadar çok şey var ki... Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 53 dakika önce Yazar Paylaş 53 dakika önce Mertol Kip yazdı: Öğretmene gerek yok, bataryanın charging curve ü gizli bir şey değil. Bence işin magazin kısmının dışında uygulamadan şarjı durdurabilme falan eklerseler iyi olurmuş. Ve madem veri topluyor, grafikler ile sürüşü analiz edebilir. Ve hatta madem GPS ten de veri alıyor, arabada gyro sensörü de var, motor yükünü de görebiliyor TPS datasını da, eğimi vs yi de hesaba katıp rotayı üç boyutlu simule ederek, bak burada gereksiz gaza basmışsın, burada ayağını çekip regen yapsan da olurdu gibisinden sürüş önerilerinde de bulunabilir. Veri olduktan sonra yapılabilinecek o kadar çok şey var ki... Şarj verilerini öğretmezsem kendi şarj aletim ile benim yaptığım ayarlarda benim aracım özelinde veri alamam. 6 amper şarj etme ile 8 amper arasındaki süre de orantılı davranmıyor çünkü. Kendi durumuma özel öğretince şarjım %30 %60 yapacağım cihaza kaç kw yapınca durması gerekiyor deyince 20 kw yap diyor. 20 kw olunca duruyor ama araca 18kw gidiyor misal. Bütün verimsizlikleri yekpare yapmış oldum aslında uğraşmamak adına Şarjı durdurmayı anca cihazın uygulamasından yapabiliyorum. Araçta dediğiniz gibi yok. Sürüşü analiz ediyor, davranışlara ilişkin öneri veriyor ama noktasal değil o sürüş boyunu komple değerlendiriyor. Yapılabilecek ve yapacak kabiliyeti olmasına rağmen yaptırılmayan çok şey var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts