İçeriğe Yönlendir

PX30 Android 10 Çilesine Son! Hal9k Mod v5 ile Cihazı Çöpten Kurtardım (Citroën C3)

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)

Selamlar dostlar,

Bugün size bir "cinnetten cennete" hikayesi anlatacağım. Malum, bizim Citroën C3 (2010-2014) araçlarda bu sonradan takılma Android ekranlar büyük rahatlık ama üzerindeki yazılım bazen insanı hayattan soğutabiliyor.

Benim cihazda Px30 MT-R597H model bir ünite var. İçindeki stok Android 10, herhalde dünyanın en kötü kullanıcı arayüzüne (UI) sahip olabilir. Bir süredir optimize etmek için uğraşıyordum ama nafile... Sürekli donmalar, durup dururken atmalar, kafasına göre restart çekmeler derken bugün artık bardağı taşıran son damlayı yaşadım. Hatta o kadar sinirlendim ki, aşırı ses yaptığı ve parazitlendiği için ön kamerasını bile söktüm attım.

Cihazı tam camdan aşağı fırlatacakken "son bir şans" diyerek format atmaya ve üzerine adam akıllı bir Custom ROM kurmaya karar verdim. İşte o kurtarıcı: Hal9k Mod v5.

🛠 Uygulama Süreci (Nasıl Yaptım?)

Eğer sizin de elinizde PX30 işlemcili ve MTCH (veya MTCD/E/P) MCU'lu bir cihaz varsa izleyeceğiniz yol çok basit:

1. Hazırlık: 4 GB'lık bir SD kartı FAT32 formatında biçimlendirdim.

2. Veri: Yaklaşık 935 MB boyutundaki Hal9k Mod v5 dosyasını karta yazdım.

3. Yükleme: Cihaz çalışır vaziyetteyken kartı yuvasına taktım. O lanet olası stok işletim sistemi saniyeler içinde imha edildi.

4. Sonuç: Karşımda yepyeni, Hal9000 görünümlü, yağ gibi akan bir Android 10!

Aslında cihazın donanımı (PX30 SoC) o kadar da kötü değilmiş; asıl problem, donanımı sömüren ve optimize edilmemiş o rezil stok yazılımmış. Şu an arayüz akıyor, takılma derdi bitti.

Özellik Detay
Model MT-R597H
İşlemci (SoC) Rockchip PX30 (RK3326)
CPU Quad-core ARM Cortex-A35 @ 1.5 GHz
RAM / Depolama 2 GB / 32 GB
Ekran 10.0 inç
İşletim Sistemi Android 10 (Hal9k ROM sonrası)
MCU Versiyonu MTCH_MX_V3.81_1
Araç Uyumu Citroen C3 2010–2014

🏆 Neden Hal9k Mod v5? 

Program linki : https://xdaforums.com/t/rom-px5-px6-px30-q-10-hal9k-mod-v5-for-mtcx-hctx-head-units-with-android-10-9-8-6.4314163/

Neden bu ROM'u tercih etmelisiniz derseniz, artıları saymakla bitmiyor:

• İnanılmaz Stabilite: Donma ve restart problemleri tarih oldu.

• Özel GPS Düzeltmeleri: PX30 işlemcilerde kronik olan GPS atlamaları bu modla yazılımsal olarak iyileştirilmiş.

• Görsel Şölen: İçinde 35'ten fazla launcher seçeneğiyle geliyor. İstediğiniz gibi kişiselleştirin.

• Topluluk Desteği: XDA üzerinde 70 küsur sayfalık dev bir konusu var, bir sorun yaşarsanız cevabı mutlaka orada.

• Güncellik: Aralık 2022'de yayınlanan 5.2.0 OTA güncellemesiyle en stabil hale getirilmiş.

Özetle: Eğer PX30 işlemcili bir ekranınız varsa ve sizi kanser ediyorsa, o ekranı çöpe atmayın; Hal9k ile hayat öpücüğü verin. Sorusu olan varsa aşağıda teknik detayları konuşabiliriz.

Ben anlattım gemini yazdı, yoksa nerde bende böyle imla. 

IMG_20260328_162136.jpg

IMG_20260328_162609.jpg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Yazılım araca özel mi oluyor sanki öyle birseyler hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Yazılım araca özel mi oluyor sanki öyle birseyler hatırlıyorum.

Yok bu indirdiğim yazılım araca özel değil, cihaza özel yapılmış. Px30  kullanan her cihaza yüklenebilir. Klima ve tüketim ekranları eskiden olduğu ile aynı geldi.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bunlar yasaklanmadı mı arabada sonradan takılan video şeysileri

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...