İçeriğe Yönlendir

Wakgas Vol.3 -Pilli Wakgas-

Ertan Çabuk

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Ertan Çabuk yazdı:

Ah sevsinler...

140 yaşındaki arabanı al da istasyona git benzine zam gelmeden doldur. 

300-500

300-500

Pompacı şöyle bekliyor Başkanı

frentistadancando.gif

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ertan Çabuk yazdı:

Ne torpidosu bilader. S

77 model reno 12 daha şık 

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Çağlar Bayur yazdı:

77 model reno 12 daha şık 

Nerede o eski günler...

Eşekle şu çektiğimiz....

Güzel günlerdi..

Mehmet Ozyurek yazdı:

frentistadancando.gif

İnşallah benzin için bekliyordur....🍆

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Ertan Çabuk yazdı:

Sen hangi dalda oynuyon la 

Ah sevsinler...

140 yaşındaki arabanı al da istasyona git benzine zam gelmeden doldur. 

300-500

300-500

Tehlikeli adamsın. Sigortacı olmamdan belli

Yav sen de temelli seferberlikten kalmışsın. Ne torpidosu bilader. Söylüyorsun, medenice...

Anlıyor o da...

Sağını solunu durtuklemene, cevirmene gerek yok...

3 dak depomu doldurur 700 km yardırır giderim 200 km de bi 1 saat durmak yaşlılara mahsus durum 

Mehmet Ozyurek yazdı:

frentistadancando.gif

ihtiyar sen de kaşınma bak ortak dedik o pompacı senin nissan ı bekliyor da olabilir

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ertan Çabuk yazdı:

Fatih Keskin yazdı:

Başkan, sarı kafa traymp gibi, ne zaman kime sallayacağı belli değil :biggrin:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fatih Keskin yazdı:

ihtiyar sen de kaşınma bak ortak dedik o pompacı senin nissan ı bekliyor da olabilir

He valla bugün benzin almalıyım ben 😢

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Emin Önal yazdı:

dikkat et paramosyoncu okey turnuvası düzenleyeceğim hazırmısın emmiyi çaaarmıyacağım adam oyunun ortasın da kural değiştiriyor

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fatih Keskin yazdı:

dikkat et paramosyoncu okey turnuvası düzenleyeceğim hazırmısın emmiyi çaaarmıyacağım adam oyunun ortasın da kural değiştiriyor

Camide değiliz. Okey masasında her şey mümkün. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Fatih Keskin yazdı:

3 dak depomu doldurur 700 km yardırır giderim 

Ben o km yi 3 duruşta yaparım. 3000 TL cebimde kalır...

Sen fazla mesai yap. 

Emin Önal yazdı:

Hep Egzoz dumanı sokmaktan bunlar...

Mehmet Ozyurek yazdı:

He valla bugün benzin almalıyım ben 😢

Al al, nasılsa dün kocaoglan in trafiği sap....

Yaptın...

Mehmet Ozyurek yazdı:

Vur kafasına istakayi

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Fatih Keskin yazdı:

Masaya oturmadan başladı baksana :exc1:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Ertan hayırlı olsun. artık çok sık gelirsin toplantılara. yakıt bedava neredeyse:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ertan Çabuk

7000 km Değerlendirme,

4000 km uzun yol, geri kalan şehir içi kullanım...

En çok merak edilen konulardan biri; şehir içi tüketim (evde şarj çoğunlukla) 7 krş/km

Uzun yol 1,9 - 2 TL/km.. Aslında benzinli veya dizel araçlar gibi burada belirleyici olan sizin sürüş tipiniz ve şartlarınız. Araç size 460 km menzil sunduğunu söylüyor, şehir içinde bu km leri matematiksel olarak gören var. ancak 440 km üstü beklemiyorum ben..

Ki hesaplamada bu değere yakın çıkıyor. Şehir içi ve evden şarj için ideal..

Şehir dışında ise tamamen yok şartları, iniş çıkışlar, aracı sürüş sitiliniz, vs vs vs gibi bir çok etken devreye giriyor ve benim uzun yol deneyimlerime göre efendi sürerseniz 350km rahat görülür.. azcik işin rengini kacirirsaniz bu menzil düşer 300 e..

Ama sport moduna alır "arabanın ve yolun hakkını vereyim hele" derseniz 250 km yi görünce bir istasyon lazım olacaktır size...

Ben 1000 km de 3 duruşla bayramda seyranda sıkıntı yaşamadan yolculuk yaptım, yolculuk sürem diğer şoförlere göre yaklaşık 1 saat uzadı. Ama şunu belirtmek lazım, ben jeep ile de aynı saatlerde yolculuk yaptığım için benim adıma değişen bir şey olmadı. 

Araç henüz yaklaşık 6 aylık ancak iki adet sistem güncellemesi aldı, sürüş dinamikleri iyileştirmeleri vs vs gibi konularda beklediğimden daha aktif. Daha önceden alanlarda sürekli güncelleme aldıklarını ifade ediyorlar zaten. 

Yol tutuşu ve konforundan çok memnunum, donanım vs anlatmaya gerek yok zaten, muadili Tesla da dahil tüm araçlardan dolu ve konforlu olduğu söyleniyor. Sürüş çok rahat, şerit takip, ACC gibi sürüş destek asistanlarınin performansi fena değildi ama son iki güncelleme sonrası çok daha iyi durumda. Ama ben malum yol sartlarindan dolayı uzun yolda kapatiyorum, kendime karisilmasini çok sevmiyorum 😁.

Şehir dışında en çok problem şarj istasyonları ve altyapı. Ben kurban bayramında  Antalya donusu bir defa şarj sırası (yaklaşık 30 dk) bekledim, bir defa da istasyonun kendi problemi nedeni ile başarısız şarj operasyonu ile karşılaştım (istasyon bozuk ama bundan ne uygulamaların, ne servis saglayicisinin ne de istasyonun kendisinin haberi var, çalışıyorum zannediyor istasyon ama calismiyordu). Bu ikisi haricinde zaten önceden de uzun yola çıkarken planlı ve düzenli bir seyehatim olduğu için bir sıkıntı ile karşılaşmadım. 

Uygulama kargaşası, altyapı eksikliği hala çok ama planlı bir yolculuk yapıyorsanız benim gibi sıkıntı cekme şansınız çok az. Çünkü istasyon olarak sürekli B ve C planları da hazırda bulunuyor. Bunu yapan uygulamalar da var..

Şarj ortalaması %80-85 lere  kadar 60 kw civarında.. ama sonrasında ortalama 40 kw lara düşüyor. Araç 400 volt altyapisinda ve maksimum 120kw karı gördüm şarjda. Bu yaklaşık 5 dk sonra 80 kW a sonra da 50-60 araligina düşüyor. Şimdiye kadar da sürekli 100 üstü basan bir araç denk geldi, haricinde durum hep aynı. 

Şimdilik belirtmek istediklerim ve aklıma gelenler bunlar .  Daha sonra aklıma geldikçe veya ihtiyaç olursa eklemeler yaparım..

Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.

Keyifli forumlar..

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Tuketim yok denicek kadar az, menzil uzun yol icin gayet 350km baz alirsak gayet guzel ustune konfor memnuniyet teknoloji eklenirse tam ihtiyaclari karsilayan arac olmus. Tipide ayri guzel bana gore. Kazasiz belasiz saglikli gunlerde kullanin🧿

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hala aynı fikirdeyim, mükemmel bir araç. Çok yakışıklı. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Selçuk Bakış
    • Ü.Emre Kartal
  • Yeni Oluştur...