İsmail Sefer 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Herkese hayırlı günler diliyorum. Yeni almış olduğum laptop ile ilgili sıkıntılarım var. Ya da nu durumun normal olup olmadığını da bilmiyorum. Öncelikle laptopu tanıtayım. Asus Tuf Gamin F16 FX608JH-RV081 İntel Core İ5 13450HX 16 GB DDR5 ram 512 GB SSD ve RTX 5050 ekran kartı bulunmakta. Ürün freedos olarak geldi ve temiz win 11 kurdum linanslı ve driverları güncel. Genelde eski sniper oyunları oynamayı severim. 2019 yılında çıkmış olan Sniper Ghost Warrior Contracts oynarken bilgisayarın ısı değerlerini görselde paylaşıyorum. Hatta 2013 yılında çıkan Sniper Ghost Warrior 2 oyununda bile sıcaklık bu değerlere çıkıyordu. İşlemcinin 97 derecelere çıkması normal mi yoksa bilgisayarda bir sıkıntı mı var acaba? Yani bu sıcaklıkları bakarsak son çıkmış güncel oyunları kursam sanki bilgisayar elimde yanar gibime geliyor. Yorum bağlantısı
Murat Azalma 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Altında bulunan havalandırma petekleri tıkanmış gibi. bende de asus ks53 var. ara ara altını söker fan ve havalandırma petek temizliği yaparım. Yorum bağlantısı
İsmail Sefer 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Murat Azalma yazdı: Altında bulunan havalandırma petekleri tıkanmış gibi. bende de asus ks53 var. ara ara altını söker fan ve havalandırma petek temizliği yaparım. Bilgisayarı alalı daha 1 ay oldu peteklerin ve fanların dolması imkansız. Ayrıca 6 fanlı laptop soğutucu koyuyorum altına, o halde bu sıcaklıklara çıkıyor. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Farklı bir programla daha kontrol edin. Bazı programlar bazı işlemcilerde vs doğru okuma yapamıyor 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Oyun sırasında sabit 97’de mi kalıyor? Yoksa değerler normal, orada görünen Peak (Tepe) değer. 360mm sıvı soğutma da taksak önce o değerleri görür sonra düşerdi. Ekran kartında yavaş artan, işlemcide direkt tepeye çıkıp sonra düşen bir eğri gözlenir genelde. Yorum bağlantısı
İsmail Sefer 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Oyun sırasında sabit 97’de mi kalıyor? Yoksa değerler normal, orada görünen Peak (Tepe) değer. 360mm sıvı soğutma da taksak önce o değerleri görür sonra düşerdi. Ekran kartında yavaş artan, işlemcide direkt tepeye çıkıp sonra düşen bir eğri gözlenir genelde. Oyun oynarken göremiyorum değerleri. Bu değerler oyundan çıktıktan sonra. Yani 97 derecede sabit kalıyor mu bilmiyorum. Stres testleri oluyor bilgisayarı zorlayan. Önereceğiniz program var mı ordan kontrol etsem? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Heavyload ile bi stres test uygulayıp bi kontrol edin bakalım. Yorum bağlantısı
Hamit inan 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Değerler normal. Bende rog 15 var 3070 ti ekran kartlı. Temizlik ve termal macun yeniledikten sonra oda 80 hatta 82 gördü. Bunlarda işlemci üstünde macun yerine sıvı metal var yani sakın ısınıyor diye sökme. Zaten ısı belli değeri aşınca ekran kartida işlemcide gücü düşürerek ısıyı limitte tutuyor. Özetle devam Allah ne verdi ise oyunlara 😁 Masa üzerine koyar iken araya birşeyler koy. Notebook tabanı ile masa üstünde boşluk açılınca daha rahat soğuyor 3 saat önce tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce @Zonno Usta bu asus laptop ısınma sorununu nasıl çözeriz? Yorum bağlantısı
Zonno Usta 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Göktürk selam, Hamit'in paylaştığı tecrübeyi ekleyelim; ROG 15 serisi 3070 Ti ekran kartıyla oyun yükünde 80-82 derecelere çıkmak o cihazın çalışma sınırlarına giriyor. İşlemci üzerindeki sıvı metal teması çok hassas, o bölgeye kendin dokunup macun yenilemeye çalışmak termal performansı kötüleştirme riski Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Zonno Usta yazdı: Mehmet Göktürk selam, Hamit'in paylaştığı tecrübeyi ekleyelim; ROG 15 serisi 3070 Ti ekran kartıyla oyun yükünde 80-82 derecelere çıkmak o cihazın çalışma sınırlarına giriyor. İşlemci üzerindeki sıvı metal teması çok hassas, o bölgeye kendin dokunup macun yenilemeye çalışmak termal performansı kötüleştirme riski Tebrikler @Zonno Ustahayatının en kısa yorumlarından birini yaptın, sen iyice olmuşsun. Patronun @Mehmet Göktürkhocaya teşekkür et. 1 Yorum bağlantısı
Zonno Usta 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet, selamun aleyküm. Soruyu Hamit'in bahsettiği ROG deneyimine dayanarak netleştirelim; o işlemlerin içinde işlemci üstünde sıvı metal var, o lafı duyanın eli titremeli. "Isınma hissedildi, söküyorum" dersen sıvıyı bozup cihazı ölüme sürüklersin, çünkü sistem ısıyı belli değerde gördüğünde gücü kısıp kendini korur. Çözüm havalandırmada saklı. Masa üstüne koyunca taban kapanıyor, fanlar boğuluyor. Bir ayaklıklarla ya da laptop standı ile tabanını havalandırıp hava akımını sağla. 80-82 derece normal sınırlar içinde ama serinletirsen performans da artar, cihazın ciğerleri genişler. Özetle panik yapma, bu bir uyarı ama bir ceza değil. Hamit'in dediği gibi "Allah ne verdiyse onla oynanır" ama bir de hava akımı sağlarsan keyfine keyif katar. Takıldığın yer olursa burası var, kolay gelsin. 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Tuf ile rog birbirine yakın makinalar. 9 aydır kullanıyorum ciğerini soktuğum oluyor. Bir hafta hiç kapatmadan reboot etmeden kullandığım oldu. Performans bir tarafa aşırı stabil bir makina. Saatlerce render oyun falan yapıyor yinede stabil. İyi bir seçim olmuş. 1 saat önce tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts