Mehmet Göktürk 7 saat önce Paylaş 7 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: hocam benim sistem monofaza, 24 ampere ayarladım 5 kw ile şarj ediyor geceleri. sistem yeni ise iyi. arada burunla elle koklayıp elleşip kontrolda fayda var. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: bende 7 kwhlık cihaz aldım. 3x6 kablo 22 metre + kaçak akım röleleri + kombinasyon panosu işçilik dahil 14 bin tl ödedim. siz hangi sigortaları kulladnınız hat çekerken? Bende sadece kesici sigorta ve kaçak akım rölesi var. Ayrı bir hat olarak yapıldığı için. Benim kablo 5x4 10-12 metre toplam uzunluk. Üç faz ve amper de düşük, 6 amperle şarj ediyorum. 4 kw gibi yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Bende sadece kesici sigorta ve kaçak akım rölesi var. Ayrı bir hat olarak yapıldığı için. Benim kablo 5x4 10-12 metre toplam uzunluk. Üç faz ve amper de düşük, 6 amperle şarj ediyorum. 4 kw gibi yapıyor. benim elektrikci ana panodaki 2 sigortayı da değiştirdi evde şarj ederken başka şeylerde açarsan şalter atmasın diye. 7 kw ile şarj edeceğim dediğim için. aslında 5 kw ile şarj yapacağım desem o sigortaları değiştirmeye gerek olmadığını öğrendim sonradan. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: benim elektrikci ana panodaki 2 sigortayı da değiştirdi evde şarj ederken başka şeylerde açarsan şalter atmasın diye. 7 kw ile şarj edeceğim dediğim için. aslında 5 kw ile şarj yapacağım desem o sigortaları değiştirmeye gerek olmadığını öğrendim sonradan. Bu çok yanlış bence, Kabloların kesiti, sözleşme gücü vs düşünülerek sigorta takılıyor. Sigortayı büyütmek ayrıca riskli bir durum oluşturur. 2 Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Bu çok yanlış bence, Kabloların kesiti, sözleşme gücü vs düşünülerek sigorta takılıyor. Sigortayı büyütmek ayrıca riskli bir durum oluşturur. işte o yüzden riske girmemek için 5 kw ile şarj edeceğim. işi yaptırdıktan sonra ara ki bulasın işlerim yoğun haftaya bakarız abi diyor. sigortaları aldım ücretini iade edemem diyor.. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 59 dakika önce Yazar Paylaş 59 dakika önce ibrahim Tiryaki yazdı: işte o yüzden riske girmemek için 5 kw ile şarj edeceğim. işi yaptırdıktan sonra ara ki bulasın işlerim yoğun haftaya bakarız abi diyor. sigortaları aldım ücretini iade edemem diyor.. Nasıl bir bağlantı yapıldı bilmiyorum ama anladığım kadarı ile ana sigortadan sonra bölünen hatlardan 1 tanesinin sigortasını değiştirip o hatta paralel girildi. Ana kablodan sonraki kablolar (daire içerisine girdikten sonra) 4 mm veya 6 mm yerine genelde 2.5 mm olur. Bu kablodan devam eden bir hattı isterseniz 50 mm kablo takın yine riskli. Çünkü başlangıçta yükü çekecek olan 2.5 mm. Ne yapılmalı derseniz, hangi sigortanın devamından alındı ise ilk sigorta eğer hat müsait ise 25 amper olmalı. Sonra yeni kabloya bir sigorta daha girilip 16 amper olmalı mesela. Bu 16 amper araç şarjı için olmalı. Siz de 16 amperi geçmeden şarj etmelisiniz. Standart bir hatta tek fazda 16 amper üzeri zaten riskli, 16 bile uzun soluklu kullanım için dikkat edilmesi gereken bir akım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts