Servet Aydın 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Şebeke hattı zayıf ve eridi hat misal. Sn sürmez sigorta atması. Araç yanmamalı şebeke hattından. Ya da uzatma kablosu kullanıldı ve en büyük hata olan makara tam açılmadan şarj yapıldı. Çok geçmiş olsun Onur 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Geçmiş olsun. Tam sebebi ne acaba merak ettim 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Çok Geçmiş Olsun. Bizim apartmandada otoparkta Byd var ve otoparkta şarj ediliyor.Yeni eve taşınınca Benimde aklımdan elektrikli araç ve evde şarj fikri belirmeye başlamıştı. Bugün yarın nedeni belli olur. 1 Yorum bağlantısı
Osman Ünal 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Geçmiş olsun, en korktuğum olaylardan biri. Ben de aynı şekilde kapalı otopark ta şarj ediyorum, korktuğumdan her şarja bağladığımda 2 saat sonra kablo ve prizin ısısını kontrol ederim, özellikle prizin ısısını en zayıf nokta orası oluyor. 10 A. ile şarj ediyorum, yaklaşık 2.1 - 2.2 kw ile, üstelik hem bağlantıyı aldığım yerde sigorta ve kak var, hem de şarj cihazını bağladığım yere sadece priz koymayıp kombinasyon kutusu ile sigorta ve kak koydum. Ayrıca kışın olmuyor ama yazın 10 A. ile bile şarj ederken arada obc nin olduğunu zannettiğim veya başka bir yerin fanı arada devreye girip çıkıyor, belki de bir devirdaim. O yüzden evde yüksek akımla şarj etmeye çalışanları anlamıyorum. Bakalım buradaki olayın sebebi ortaya çıkacak mı. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Ali Darbaz yazdı: Geçmiş olsun. Özel mülk içinde oluşan yangınlarda Kasko sıkıntı çıkarıyor diye biliyorum.. @Mehmet Ozyurek abi açıklar. Teşekkür ederim. Bilmiyoruz valla bilgi sıfır. dün çok hareketli geçti. gece 1-2 ye kadar aşağıda bekledik. 23:00 gibi tekrar çağırdık itfaiyeyi kontrol etsin diye koku artmıştı. kontrol ettiler sorun yoktu ama tabi bekledik. Ü.Emre Kartal yazdı: Geçmiş olsun, eğer araç kaynaklı değilse (bence değil) yapılan şarj tesisatı kaldırmadı muhtemelen. Keşke şu işleri gerçekten yetkin kişiler yapsa. Para uğruna elektrikçiler de düzgün iş yapmıyor. İlk soru kaça yaparsın olunca da durumla böyle ne yazık ki. Daire panosundan çekildi hat. benimki de o şekilde. kalitesiz değildi hatta iyi bir usta yaptı diye biliyorum. bana da demişti istersen bu ustayı yönlendireyim sana işini çok iyi yapıyor demişti. ucuz değil de işini iyi yapması ile övmüştü adamı. Araç Sahibi yurt dışında. Eşi kullanıyor genelde. BYD nin orjinal kablosunu kullanıyorlardı. Bence yüksek A ayarlıydı. Binada trifaze mi nedir o yok. max 3,5kw alınmalı denmişti bana. Aracın altını da vurmuş olabilirler, hasarlıdır sabaha kadar şarjdayken de oradan dolayı başlamış olabilir. kimse neden olduğunu şuan bilmiyor. Fatih Uzun yazdı: Geçmiş olsun Onur. Sağol abi Tansu Kalafatoğlu yazdı: Geçmiş olsun. Araç sahibi ne diyor? Kablo dandik miydi? Şarjı hızlı mı yapıyordu? Priz uygun değil miydi. Neden oldu bu iş Haberlere de çıkmış bu yamgın Araç sahibi yurt dışında. Eşi burada, aracı aktif o kullanıyor ve gece şarjdayken sabah 8 de yanmaya başlıyor. Baya tepki gösterdi insanlar. kimse istemez böyle olmasını. Priz panodan çekilen kablo şeklinde. Adaptör bildiğimiz kadarı ile BYD kendi ürünü. Hangi haberlerde çıktı? yerelde gördüm de ulusaldan haberim yoktu. Servet Aydın yazdı: Şebeke hattı zayıf ve eridi hat misal. Sn sürmez sigorta atması. Araç yanmamalı şebeke hattından. Ya da uzatma kablosu kullanıldı ve en büyük hata olan makara tam açılmadan şarj yapıldı. Çok geçmiş olsun Onur Abi şebeke denilene göre pek anlamam ama monofaze (artık nasıl yazılıyorsa) tabladan kabo ile aracın arkasındaki duvara kadar geliyor kablo. şarj aleti orjinal BYD diye biliyoruz (adaptör şeklinde) başka bir komşumuz onun şarjı hızlıydı dedi ama ne kadar mümkündür bilmiyourum. BYD adaptörü 7 yada 11kw lık olanlardandır. BYD Seul U elektrik olan araç. Teşekkür ederim bu arada. Ali Cihangiroğlu yazdı: Geçmiş olsun... Teşekkürler Abi. Emre Şimşek yazdı: Geçmiş olsun. Tam sebebi ne acaba merak ettim Teşekkür ederim. Biz de bilmiyoruz. Mehmet Yeter yazdı: Geçmiş olsun. Teşekkürler. Aytac Sakal yazdı: Çok Geçmiş Olsun. Bizim apartmandada otoparkta Byd var ve otoparkta şarj ediliyor.Yeni eve taşınınca Benimde aklımdan elektrikli araç ve evde şarj fikri belirmeye başlamıştı. Bugün yarın nedeni belli olur. Kapalı alanda şarj işini tekrar gözden geçirin derim. Her araç sorun yaşayabilir, Elektrikli de illaki bir şey olacak değil ancak dünkü manzarayı yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim; Kendi aracımıza bir şey olsa ok. diğer araçlara, bulunduğu yere ve yaşattığı sorun çok büyük maalesef. Osman Ünal yazdı: Geçmiş olsun, en korktuğum olaylardan biri. Ben de aynı şekilde kapalı otopark ta şarj ediyorum, korktuğumdan her şarja bağladığımda 2 saat sonra kablo ve prizin ısısını kontrol ederim, özellikle prizin ısısını en zayıf nokta orası oluyor. 10 A. ile şarj ediyorum, yaklaşık 2.1 - 2.2 kw ile, üstelik hem bağlantıyı aldığım yerde sigorta ve kak var, hem de şarj cihazını bağladığım yere sadece priz koymayıp kombinasyon kutusu ile sigorta ve kak koydum. Ayrıca kışın olmuyor ama yazın 10 A. ile bile şarj ederken arada obc nin olduğunu zannettiğim veya başka bir yerin fanı arada devreye girip çıkıyor, belki de bir devirdaim. O yüzden evde yüksek akımla şarj etmeye çalışanları anlamıyorum. Bakalım buradaki olayın sebebi ortaya çıkacak mı. Ben de aynı şekilde hep kontrol ediyordum kabloyu ısınma var mı diye. prizden sonra kaçak akım bende de var. 3,5kw en yüksek olacak şekildeydi. Ve en önemlisi sabaha kadar bırakmıyordum. Alarm kurar inerdim %80 olacak şekilde şarjdan çıkarırdım. Ben şarj aleti yüksekti diye biliyorum. 7kw adaptör olunca akım çekmeye çalışır mı bilmiyorum ancak eğer öyle oluyorsa muhtemelen oradan çıktı gibi geliyor. Bu da yanındaki ilk araçtı. sonradan itekleyerek karşıya almışlar. Bu arada BYD .ok atıyoruz ama bence sanki alev alev yanmamış. Duster sadece ısıdan bu hal almış gibi duruyor. Alev alev yansaydı hasar çok daha büyük olurdu gibi. NMC bataryanın hasarı bundan kat kat fazla olurdu gibi. Anlayanlar yoruma lütfen. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Onur Demir yazdı: Daire panosundan çekildi hat. benimki de o şekilde. kalitesiz değildi hatta iyi bir usta yaptı diye biliyorum. bana da demişti istersen bu ustayı yönlendireyim sana işini çok iyi yapıyor demişti. ucuz değil de işini iyi yapması ile övmüştü adamı. Tek faz sistemlerde 16 ve 32 amper kullanıyorlar cihazları. Zaten standart şebekede 16 amper sınır kabul ediliyor. Kablolarda ek yeri, kablo kalınlıkları, sıcaklık ve kablonun sarılı olması gibi birçok şey sebep olabilir. 16 amper bile çok yüksekken 32 yapanlara ne demeli bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Tek faz sistemlerde 16 ve 32 amper kullanıyorlar cihazları. Yukarda da bahsettiğim gibi şarj aleti 11kw e kadar destekliyor olması lazım. tek faz bizim bina. o şekilde prize yüksek değerle çekebiliyorsa aşağı yukarı çıkış kaynağı bu olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Monofaze için 11 kw çok. 4kw en fazla olmalı 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 9 saat önce Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) Monofazda en büyük sıkıntı fiş priz ikilisi. Her ne kadar 16A olarak üretilselerde zamanla gevşeklik oluyor ve yangınların en büyük sebebi bu. Bu sebeple sigorta veya KAKR da atmıyor. Isınıyor ve yanmaya başlıyor. Ben arkadaşımı bu şekilde son anda kurtardım. Neredeyse yanmaya başlayacakmış onun aracı da. Trifaze fiş prizler daha yüksek akımlara dayanıklı. Bağlantıları daha sağlam. Ama buna da güvenip yüksek akımlarda şarj etmemek lazım. Ben 5kW ile şarj ediyorum. Sadece acelem olursa yükseltiyorum. 9 saat önce tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce 3 bağımsız ve üstü binalarda zaten ayrı bir saat yoksa, elektrikli araç şarj etmek yasak gibi bir olay vardı. Geçenlerde bu başlığa yazmıştım. Kendi panonuzdan bile saatsiz almak yasak yani Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Ali Darbaz yazdı: Geçmiş olsun. Özel mülk içinde oluşan yangınlarda Kasko sıkıntı çıkarıyor diye biliyorum.. @Mehmet Ozyurek abi açıklar. Trafik ödemez. Kaskoda sorun yok Çok kötü olmuş. Onur geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Gecmis olsun, Tesla haberleri pqylasan sayfa Xte vermisti haberi gordum sabah. Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 saat önce Paylaş 6 saat önce geçmiş olsun haberde görmüştüm bugün. cana gelmemesi sevindirici. elektrikli araç şarj etme işine bir düzenleme şart. kimse kafasına göre kablo çekip şarj edememeli. bir projesi denetimi sayacı herşeyi nizami olmalı yoksa yakında hergün bunlar çıkar haberlere 1 Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Hocam ben yorumları okudum ama tam anlayamadım. Bu BYD sahibi arabasını kombinasyon kutusu kurup gerekli sigortaları vs. taktırıp mı şarj ediyordu yoksa anam babam usulü prize takıp mı şarj ediyordu ? Eğer kombinasyon kutusu ile şarj ediyorsa o sigortalar hem yangın koruma hemde kaçak korumalı anında atıp elektriği keser, ki şarj aletlerinin kendisinde de (en azından piyasada satılanların çoğunda gerekli kaçak koruma yangın korumaları var..) Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Bugün de Maltepe'de dükkanın önündeki elektrikli araç yandı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Bence akü yanmıştır. Kablo yangını işine benzemiyor bu. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Evet bu şarj işi ciddi bir iş ve önlem alınması lazım. Buna uygun prizler kullanmak lazım. Ben de prizimi kontrol ediyorum en çok ısınan parça şarj aletinin kablosu oluyor ama güvenmemek lazım. ben de 2 veya 2,5 kw yani 10 veya 13 A kullanıyorum. Şarj aletinin kitapçığında da bu şekilde tavsiye edilmiş (max13A) Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce 8 amperi pek aşmamak lazım ama bu araç niye yandı bilmiyoruz Yorum bağlantısı
Recommended Posts