ibrahim Tiryaki 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Onur Demir yazdı: Aynen ben de o yüzden 3,5kw max olacak şekilde şarj ediyordum. prizi artık süpürge için kullanırım Yanan aracın şarj aletini bilemiyorum orjinal BYD şarj aleti diye biliyorum. Sağol Abi, Zarar verdiği aracın kaskosu yoktu. onun aracını halleder diye düşünüyorum yanan aracın kaskosu (Duster'ı soruyorum) Teşekkürler, Altına yorum yaptım hatta bende. Panodan kendi dairesindeki saatten kablo çekip aracın arkasına denk gelen yere priz taktırmış. Benimkide o şekildeydi. Prizin yanında ve panonun yanında kaçak akım sigorta vardı. Yukarda da dediğim gibi benim şarj aletim 3,5kw max olacak şekildeydi. 7kw uyumlu ama 3,5max kısıtlı. Onunki orjinal BYD şarj aletiydi, bir ucu priz, diğer ucu araca göre olan. kaç Kw ayarlıydı bilmiyorum. Skywell sanırım beyaz renk gördüm dün yandı bir tane Bizdekini diyorsan abi batayadan gibi. tabi tahmin bizimki bilemeyiz. Ama kamerada duman görünmesi ile bizim aşağıda olmamız arasında 10dk var yada yok. bir 10dk sonra da itfaiye geldi. daha itfaiye gelmeden pat pat sesler geliyordu aşağıdan. Benim yangın yorumum kablodan yada tesisat kaynaklı olsa, araba tutuşup bataryaya kadar inmesi zaman alır gibi, burada önce batarya gibi ama bilirkişi yada uzman raporları sonucunda net bilgi gelir. Çinden mühendis getirdi BYD dün. inceleme yaptılar. Bugün de aracı çıkaracaklar artık. Yok Abi Plugin olan değil EV yani full elektrikli olan bu. onur bey o zaman durum daha da ilginç, klasik ev prizinden şarj edenleri biliyoruz, ki bende kombinasyon kutusu kurdurmadan önce öyle ediyordum ancak sizin komşunuz "kablo çektirmiş saatten" yani klasik ev prizinden şarj etmekten daha güvenli bir yola başvurmuş.. sigorta da var diyorsunuz.. bu yangın çıkması bana çok tuhaf geldi. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Obc olayı sonradan eklenen bir şey sanırım. Citroen faturaya ekliyor. O cihaz ac'yi dc'ye döndürüyor. Isınan bir şey olabilir. Dandikse yangın da çıkarabilir gibi 1 Yorum bağlantısı
Osman Ünal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Obc olayı sonradan eklenen bir şey sanırım. Citroen faturaya ekliyor. O cihaz ac'yi dc'ye döndürüyor. Isınan bir şey olabilir. Dandikse yangın da çıkarabilir gibi Sonradan eklenen bir şey değil ac ile şarj olan bütün araçlarda var "on board charger" değişik isimler koyuyor olabilirler. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Osman Ünal yazdı: Sonradan eklenen bir şey değil ac ile şarj olan bütün araçlarda var "on board charger" değişik isimler koyuyor olabilirler. Şöyle, fabrikasyon lpg'li deniyor ya. Onun gibi mi? Yoksa faturada neden obc yazıyor? 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Onur Demir yazdı: Teşekkürler, Altına yorum yaptım hatta bende. Simdi gordum senin yorumu. Sana yazdigi cevap tarzi gene Otopilottamiydi hocam tarzinda yeminle tam ... neyse. Olayi yaşayan sensin oturdugu yerden sarj uzmani o. Buyuk gecmis olsun tekrardan beterinden saklasin. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 1 saat önce Paylaş 1 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: "kablo çektirmiş saatten" yani klasik ev prizinden şarj etmekten daha güvenli bir yola başvurmuş.. sigorta da var diyorsunuz.. bu yangın çıkması bana çok tuhaf geldi. Burada da işte takılan kablo kalitesi/kalınlığı, kaçık akım ve şarj edilen KW belirleyici. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 39 dakika önce Yazar Paylaş 39 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Obc olayı sonradan eklenen bir şey sanırım. Citroen faturaya ekliyor. O cihaz ac'yi dc'ye döndürüyor. Isınan bir şey olabilir. Dandikse yangın da çıkarabilir gibi 7kw standart olan obc 11 kw ile değişiyor opsiyon eklenince. Ancak, opsiyon gibi görünse de 11kw gelmeyen araç yoktu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts