Ayhan Asil 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Arabayı bir yıkamacıya ver şöyle iç dış temizlesin parlatsın. kağıtları koysun yerlere. sonra binmeye devam. Tamam abi, Sinan Akgöl yazdı: Abi sen arada vericegin farki koy sevdigin yatirim aracina bekle kararsizken ne mal al ne mal sat. Akil vermek haddime degil tabi yaş geregi fikir gibi degerlendir 🙂 Olur mu kardeşim benim, bu konuyu açmamdaki neden tam da bu. Fikirlerinize başvurmak istedim. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: çok uygun taksitle veriliyordu şu an imkanım olsa dakika durmam alırdım Ha evet bu taksit sıfır faiz olayı cazip. Bir de elde TL tutulacak ise ne olur olmaz malda durmak daha iyi olabilir. TL değerli. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Yeni arabam olsa satmazdım ben, orada da değer kaybı olacak. Forumun gazına kapılma bence 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mustafa Arıkan yazdı: Pil dedikodusu gündemde. Ancak bu defa kapasite düşecek. NMC yerine gelen LFP aynı kapasitede olmaz. LFP daha az kapasitede olur. NMC daha verimli diye konuşuluyor. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Murat Sürmeli yazdı: Yeni arabam olsa satmazdım ben, orada da değer kaybı olacak. Forumun gazına kapılma bence Çok teşekkür ederim Murat hocam. Mehmet Ozyurek yazdı: NMC daha verimli diye konuşuluyor. O zaman neden değişikliğe gidiliyor ki; daha mı uygun olacak batarya fiyatı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ayhan Asil yazdı: Çok teşekkür ederim Murat hocam. O zaman neden değişikliğe gidiliyor ki; daha mı uygun olacak batarya fiyatı. LFP daha uzun ömürlü deniyor daha ucuz. Kobalt içermiyor. soğukta performansı kötü. ağırlık hacim nmc den kötü o nedenle 70kw NMC giren yere 60kwLFP giriyor. NMC de döngü sayısı 2000 ise LFP de 6000 gibi. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: NMC daha verimli diye konuşuluyor. NMC daha pahalı ama daha hafif, LFP daha ağır ama daha güvenli bir batarya. LFP bence menzil dışında tercih edilmeli Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) O bütçeye çok daha verimli İoniq5 öneririm 1 saat önce tarihinde Kerim Bilge tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Murat Sürmeli yazdı: Forumun gazına kapılma bence Derken başkanım Mehmet Göktürk yazdı: LFP daha uzun ömürlü deniyor daha ucuz. Kobalt içermiyor. soğukta performansı kötü. ağırlık hacim nmc den kötü o nedenle 70kw NMC giren yere 60kwLFP giriyor. NMC de döngü sayısı 2000 ise LFP de 6000 gibi. Bir de Nmc %20-80 kullanıma uygun. LPF de tam doluluğu seviyor galiba. Artı ve eksileri değerlendirilmeli demekki. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Derken başkanım Ben önceden zehirliydim, dayanamadım Ayhan hocamın araba bende olsa satmazdım yine de, çok zarar edecek. Ama benim 2-3 yılda bir değiştirmem gerekiyor aracı Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ayhan Asil yazdı: Çok teşekkür ederim Murat hocam. O zaman neden değişikliğe gidiliyor ki; daha mı uygun olacak batarya fiyatı. Mevcut batarya tedarikçisi batıyormuş o nedenle firma değişecekmiş. Nmc batarya’nın çok büyük bir farkı yok. Ama bence de aracınız yeni, değer kaybetmeyecek bir marka. Bir süre daha erteleyebilirsiniz bence de. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 15 dakika önce Paylaş 15 dakika önce Varsa imkan hiç durmazdım. Hemen ilana gir sat arabayı, git toggu al bence Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 6 dakika önce Paylaş 6 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: NMC daha verimli diye konuşuluyor. LFP yoğunluk haricinde avantajlı. Ancak yoğunluk ve ağırlık menzili çok etkiliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts