Tuğrul Zengin 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Herkese merhabalar, forumda yeniyim hatta araç konusunda yeniyim. 206 aracım var fakat sürekli kontrol etmem gerekenler için desteğe / yönlendirmeye ihtiyacım var. Örnek vermek gerekirse: Aracın yağını kontrol et, şu markayı al, şu kadar sürelerle kullan. Silecek suyunu bittikçe/bitmeden doldur. Hidrolikleri kontrol et vs. vs. Tamamen sıfır birisine anlatır gibi en azından mantığı olan bir programı olan şeyleri bu biçimde aşırı basit şekilde yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar herkese. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Mayıs Paylaş 13 Mayıs Benzin aldıktan sonra yağ ve su kontrolü.Eski araçlarda sık sık su kontrolü lazım, , hortumlarda çatlak, sızıntı kontrolü lazım.Ayda bir lastik havaları benzinlikteki pompadan kontrol, hava basınçları kapı eşiği veya depo kapağında yazar, lastik soğukken kontrol edilecek. 1 Yorum bağlantısı
Tuğrul Zengin 13 Mayıs Yazar Paylaş 13 Mayıs Evren Erakçora yazdı: Benzin aldıktan sonra yağ ve su kontrolü.Eski araçlarda sık sık su kontrolü lazım, , hortumlarda çatlak, sızıntı kontrolü lazım.Ayda bir lastik havaları benzinlikteki pompadan kontrol, hava basınçları kapı eşiği veya depo kapağında yazar, lastik soğukken kontrol edilecek. Çok teşekkür ederim, not ediyorum bunları hemen. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Rölanti düzensizliğine neden olan "gaz kelebeği" temizliği. Zor değil sen de yaparsın. Yorum bağlantısı
Tuğrul Zengin 14 Mayıs Yazar Paylaş 14 Mayıs Selçuk Keleş yazdı: Rölanti düzensizliğine neden olan "gaz kelebeği" temizliği. Zor değil sen de yaparsın. Bunu da not olarak aldım, inceleyeceğim. Çok teşekkür ederim yanıt için. Yorum bağlantısı
Çözüm Sühan Bozdağ 14 Mayıs Çözüm Paylaş 14 Mayıs Yapay zeka'dan sizin için rica ettim; 2001 model Peugeot 206 1.4 (benzinli/LPG) araçlar, doğru ve zamanında bakımla oldukça ekonomik ve seri kullanılabilen araçlardır. Ancak yaşları gereği kronikleşen bazı noktalara özel ilgi gösterilmesi gerekir. 1. Motor ve Mekanik Bakım Detayları Triger Kayışı ve Devirdaim: 206'larda triger kayışı 80.000 - 90.000 km aralığında (veya 4-5 yılda bir) mutlaka değişmelidir. Değişim sırasında devirdaim pompası ve gergi rulmanlarının da set olarak değişmesi gerekir, aksi halde su kaçağı veya kayış kopması motor rektifiyesine yol açabilir. Motor Yağı ve Filtreler: Genellikle 10W-40 yarı sentetik veya tam sentetik kaliteli motor yağları tercih edilmelidir. Yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi her 10.000 km'de bir değişmelidir. Silindir Kapak Contası Kontrolü: 1.4 8v motorlarda soğutma sistemi bakımsız kalırsa silindir kapak contası yakma riski vardır. Soğutma suyu seviyesini ve yağın rengini (yağa su karışıp karışmadığını) kontrol edin. Bujiler ve Benzin Filtresi: Her 30.000 km'de bir bujiler ve yakıt filtresi yenilenmelidir. [1, 2, 3, 4, 5, 6] 2. Kronik Sorunlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Arka Torsiyon (Arka Aks) Sistemi: Peugeot 206'ların en bilinen kronik sorunu arka torsiyon bilyalarının aşınmasıdır. Arka tekerleklerde içe doğru yatma (kamber) veya kasislerde arkadan tıkırtı/gıcırtı sesi geliyorsa torsiyon tamiri gereklidir. Ön Takım (Salıncak ve Rotlar): Ön takım hassastır; Z rotu, rot başları ve salıncak burçları sık arızalanabilir. Bozuk yollarda direksiyonda boşluk veya ön taraftan ses gelirse kontrol edilmelidir. Debriyaj Teli ve Baskı Balata: Debriyaj teli kopması yaygındır. Pedal sertleşmesi, balatanın ömrünün bittiğine işarettir. Elektrik Sistemi ve KM Sayacı: Hız göstergesi (kilometre sayacı) çalışmıyorsa veya dalgalanıyorsa hız sensörü arızalıdır. Ayrıca merkezi kilit, cam otomasyonu ve klima kompresörü kontrol edilmelidir. [1, 2, 3, 4] 3. LPG'li Araçlar İçin Bakım 2001 model araçlarda LPG varsa, bujilerin daha sık değişmesi (15-20 bin km) gerekebilir. LPG ayarının düzgün olması, motorun soğutma suyu sıcaklığını ve contanın ömrünü doğrudan etkiler. 4. Rutin Kontrol Noktaları Direksiyon ve Aks Körükleri: Yağ kaçaklarına karşı kontrol edilmeli. Antifriz: Motorun kışın donmaması ve yazın hararet yapmaması için mutlaka kaliteli antifriz kullanılmalıdır. [1] Özetle; 2001 model bir 206 için arka torsiyon, triger seti ve soğutma sistemi bakımı en kritik üç noktadır. Yorum bağlantısı
Tuğrul Zengin 14 Mayıs Yazar Paylaş 14 Mayıs Sühan Bozdağ yazdı: Yapay zeka'dan sizin için rica ettim; 2001 model Peugeot 206 1.4 (benzinli/LPG) araçlar, doğru ve zamanında bakımla oldukça ekonomik ve seri kullanılabilen araçlardır. Ancak yaşları gereği kronikleşen bazı noktalara özel ilgi gösterilmesi gerekir. 1. Motor ve Mekanik Bakım Detayları Triger Kayışı ve Devirdaim: 206'larda triger kayışı 80.000 - 90.000 km aralığında (veya 4-5 yılda bir) mutlaka değişmelidir. Değişim sırasında devirdaim pompası ve gergi rulmanlarının da set olarak değişmesi gerekir, aksi halde su kaçağı veya kayış kopması motor rektifiyesine yol açabilir. Motor Yağı ve Filtreler: Genellikle 10W-40 yarı sentetik veya tam sentetik kaliteli motor yağları tercih edilmelidir. Yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi her 10.000 km'de bir değişmelidir. Silindir Kapak Contası Kontrolü: 1.4 8v motorlarda soğutma sistemi bakımsız kalırsa silindir kapak contası yakma riski vardır. Soğutma suyu seviyesini ve yağın rengini (yağa su karışıp karışmadığını) kontrol edin. Bujiler ve Benzin Filtresi: Her 30.000 km'de bir bujiler ve yakıt filtresi yenilenmelidir. [1, 2, 3, 4, 5, 6] 2. Kronik Sorunlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Arka Torsiyon (Arka Aks) Sistemi: Peugeot 206'ların en bilinen kronik sorunu arka torsiyon bilyalarının aşınmasıdır. Arka tekerleklerde içe doğru yatma (kamber) veya kasislerde arkadan tıkırtı/gıcırtı sesi geliyorsa torsiyon tamiri gereklidir. Ön Takım (Salıncak ve Rotlar): Ön takım hassastır; Z rotu, rot başları ve salıncak burçları sık arızalanabilir. Bozuk yollarda direksiyonda boşluk veya ön taraftan ses gelirse kontrol edilmelidir. Debriyaj Teli ve Baskı Balata: Debriyaj teli kopması yaygındır. Pedal sertleşmesi, balatanın ömrünün bittiğine işarettir. Elektrik Sistemi ve KM Sayacı: Hız göstergesi (kilometre sayacı) çalışmıyorsa veya dalgalanıyorsa hız sensörü arızalıdır. Ayrıca merkezi kilit, cam otomasyonu ve klima kompresörü kontrol edilmelidir. [1, 2, 3, 4] 3. LPG'li Araçlar İçin Bakım 2001 model araçlarda LPG varsa, bujilerin daha sık değişmesi (15-20 bin km) gerekebilir. LPG ayarının düzgün olması, motorun soğutma suyu sıcaklığını ve contanın ömrünü doğrudan etkiler. 4. Rutin Kontrol Noktaları Direksiyon ve Aks Körükleri: Yağ kaçaklarına karşı kontrol edilmeli. Antifriz: Motorun kışın donmaması ve yazın hararet yapmaması için mutlaka kaliteli antifriz kullanılmalıdır. [1] Özetle; 2001 model bir 206 için arka torsiyon, triger seti ve soğutma sistemi bakımı en kritik üç noktadır. Teşekkür ederim birçoğu yapıldı. Antifriz de mevcut, onu da inceleyeceğim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Al sana krallık yapayım.. http://peugeot.coldssv.ru/ Bu site arabanın tüm yedek parçalarını , şemasını ve onarımlarını gösterir. Yorum bağlantısı
Tuğrul Zengin 14 Mayıs Yazar Paylaş 14 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Al sana krallık yapayım.. http://peugeot.coldssv.ru/ Bu site arabanın tüm yedek parçalarını , şemasını ve onarımlarını gösterir. Çalışmıyor galiba 206'ya > yanındakine basmaya çalışıyorum site tepki vermiyor maalesef ama kenara attım. Olur da düzelirse iş görebilir. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Tuğrul Zengin yazdı: Çalışmıyor galiba 206'ya > yanındakine basmaya çalışıyorum site tepki vermiyor maalesef ama kenara attım. Olur da düzelirse iş görebilir. Teşekkür ederim. Ekran çözünürlüğün yüksek. Pencere şeklinde yap p Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Tuğrul Zengin yazdı: Teşekkür ederim birçoğu yapıldı. Antifriz de mevcut, onu da inceleyeceğim. altın kural: çalışıyor ise elleme 1 Yorum bağlantısı
Tuğrul Zengin 14 Mayıs Yazar Paylaş 14 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Ekran çözünürlüğün yüksek. Pencere şeklinde yap p Onu denedim fakat tuşa basınca bir yerlere gitmiyordu site bende. Çağlar Bayur yazdı: altın kural: çalışıyor ise elleme Bunu direkt ön konsola yazıp asmak lazım. Gerçekten çoğu işte böyle Teşekkürler... 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Mayıs Paylaş 15 Mayıs (düzenlendi) Tuğrul Zengin yazdı: Onu denedim fakat tuşa basınca bir yerlere gitmiyordu site bende. Bunu direkt ön konsola yazıp asmak lazım. Gerçekten çoğu işte böyle Teşekkürler... Sayfa açılmaz . Dikkatli bakarsanız aşağıda karoser ve motor seçenekleri açılıyor. Onları seçince açılır. 15 Mayıs tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tuğrul Zengin 15 Mayıs Yazar Paylaş 15 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Sayfa açılmaz . Dikkatli bakarsanız aşağıda karoser ve motor seçenekleri açılıyor. Onları seçince açılır. Teşekkür ederim o değişikliği fark etmemişim. Var olun. Yorum bağlantısı
Onur Demir 15 Mayıs Paylaş 15 Mayıs manuel vites mi aracınız? LPG var mı? Eşimin ilk aracı otm 206'dı. ona göre ben de bazı şeyler yazabilirim Yorum bağlantısı
Tuğrul Zengin 17 Mayıs Yazar Paylaş 17 Mayıs Onur Demir yazdı: manuel vites mi aracınız? LPG var mı? Eşimin ilk aracı otm 206'dı. ona göre ben de bazı şeyler yazabilirim merhaba, evet manuel vites ve lpg'li kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Onur Demir 18 Mayıs Paylaş 18 Mayıs Tuğrul Zengin yazdı: merhaba, evet manuel vites ve lpg'li kullanıyorum. manuel için pek yorum yapamıyorum ancak LPG ile araç devamlı kullanıldığından benzin deposu zamanla kötü olmuş. yani çeyrek depo hep vardı ama alan arkadaş depoyu fullemiş ve benzin kaçırmıştı aracın içerisine. onu kontrol ettirmekte ve arada benzini belli bir seviyenin üzerinde tutmak lazım. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 18 Mayıs Paylaş 18 Mayıs Bunlarda kronik kapı kilidi sorunu oluyor. kapıları kilitliyorsunuz ama kendi tekrar açıyor. kapıların fişini çekip tek tek takarak arızalıyı bulabilirsiniz. tamir bir süre idare etse de kapı kilit mekanizmasının değişmesi kesin çözüm. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts