İçeriğe Yönlendir

DPF ve EGR İptali Sonrası

Serkan Derya

Recommended Posts

Serkan Derya

Egea 1.3 mjet aracımın (152.000 km de) yaklaşık 10 bin Km önce DPF ve EGR iptali yapılmış.(Yazılımcının söylediği) Ben aracı alalı 7.000 km oldu. Yaklaşık 3 ay önce yüksek devirde araç motor ışığı yaktı. Götürdük baktırdık, voltaj hatası vermiş dediler araca. Akü zaten biraz zayıftı, değiştirdim. 

Aradan 2 hafta geçti aynı durum tekrarladı. Sonrasında aracın DPF' inin %127 oranında dolu olduğu söylendi. Ekranda da gördüm ben bu değeri. Ama araç hiç bir uyarı ışığı yakmıyor DPF ile ilgili. Ayda en az 2-3 kere İstanbul - Tekirdağ arası gider gelirim. Bu esnada kurum birikimini engellemek adına kendimce yolun en az 30 km lik kısmını 3.vites 70-75 km hızlarda gidip temizlik yapmaya çalışıyorum. Buna rağmen tıkanıklık gitmiyor. 

Yazılımcı diyor ki emme manifoldu ve boğaz kelebeğinin temizlenmesi lazım. Orjinal yazılıma geri döndürmeyi tavsiye etmiyorum diyor. 

Bu durumda en sağlıklı hareket ne olabilir ? Emme manifoldunu söktürerek mi temizletmek lazım? Yoksa sökmeden kimyasallar ile temizlik işe yarar mı? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...