Serkan Derya 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Egea 1.3 mjet aracımın (152.000 km de) yaklaşık 10 bin Km önce DPF ve EGR iptali yapılmış.(Yazılımcının söylediği) Ben aracı alalı 7.000 km oldu. Yaklaşık 3 ay önce yüksek devirde araç motor ışığı yaktı. Götürdük baktırdık, voltaj hatası vermiş dediler araca. Akü zaten biraz zayıftı, değiştirdim. Aradan 2 hafta geçti aynı durum tekrarladı. Sonrasında aracın DPF' inin %127 oranında dolu olduğu söylendi. Ekranda da gördüm ben bu değeri. Ama araç hiç bir uyarı ışığı yakmıyor DPF ile ilgili. Ayda en az 2-3 kere İstanbul - Tekirdağ arası gider gelirim. Bu esnada kurum birikimini engellemek adına kendimce yolun en az 30 km lik kısmını 3.vites 70-75 km hızlarda gidip temizlik yapmaya çalışıyorum. Buna rağmen tıkanıklık gitmiyor. Yazılımcı diyor ki emme manifoldu ve boğaz kelebeğinin temizlenmesi lazım. Orjinal yazılıma geri döndürmeyi tavsiye etmiyorum diyor. Bu durumda en sağlıklı hareket ne olabilir ? Emme manifoldunu söktürerek mi temizletmek lazım? Yoksa sökmeden kimyasallar ile temizlik işe yarar mı? Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mazotu nerden alıyorsunuz ? Aynı durumun benzeri başımdan geçti özetle benimde aracımın dpf+egr iptal soft yazılımlı yakıtı opetten aldığım da belli bi süre sonra motor arıza ışığı yakıyor shellden aldın mı sıfır sıkıntı o yüzden full shellden alırım yakıtı. Opetten aldığım mazotla daha cok menzil yaparken shellden aldığım mazotla daha performanslı sürüş ama menzil düşüyor genel olarak herkes opettin mazotu daha kalın yağlı derler shellin performans katkılı olduğu söylenir Yorum bağlantısı
Serkan Derya 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Tamer Olcay Çiçek yazdı: Mazotu nerden alıyorsunuz ? Aynı durumun benzeri başımdan geçti özetle benimde aracımın dpf+egr iptal soft yazılımlı yakıtı opetten aldığım da belli bi süre sonra motor arıza ışığı yakıyor shellden aldın mı sıfır sıkıntı o yüzden full shellden alırım yakıtı. Opetten aldığım mazotla daha cok menzil yaparken shellden aldığım mazotla daha performanslı sürüş ama menzil düşüyor genel olarak herkes opettin mazotu daha kalın yağlı derler shellin performans katkılı olduğu söylenir Genel olarak PO ve Opetten alıyorum. Ama sadece yakıtla çözülecek bir sorun mudur bu ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts