Kemal Korkmaz Dün saat 20:53 Paylaş Dün saat 20:53 8 Mayıs Cuma gecesi Niğde'den %85 Şarj ile yola çıktım ilk mola ve şarj Otobanda Osmaniye de Tufan tesislerinde Astor şarj ile %95 yapıp devam ettim gece yolculuğunu çok severim (Otobüsçülükten tabiki) ikinci şarjı Urfa ya gelmeden yine Otobanda Mirkelam Tesislerinde Astor şarj ile %97 yaparak devam ettim bu şarj ile Kızıltepe'ye kadar gittim. Burada biraz dinlendikten sonra Nusaybin’e geçtim aracı yine şarj edeyim dedim ama elektrik yoktu. Sabah 9 gibi elektrik geldi yine Astor Enerji de şarj yaptım. Sonra Kaçakçılar çarşısını dolaştık burada hem orijinal hem replika bir çok ürün var elektronik eşya telefon herşey mevcut. Öğle Olmadan Mardin merkeze ulaştık Ulu Camii'nin yanında küçük bir konak buldum Airbnb den fiyatı bayağı uygundu sahibi de çok ilgili biriydi. Tek sorun araba koyacak yer olmaması aracı biraz uzağa Mor Şmuni Kilise’sinin oraya park ettim. Mardin de Tur düzenleyenlerin Programlarından kopya ile merkezde gezilecek yerlerin hepsini gezmeye çalıştık tabiki her yer merdiven Eski Mardin de En yüksek yer Zinciriye medresesi çok güzel manzarası var daha sonra Ptt binası şimdilerde Turizm Otelcilik uygulama oteli olmuş daha sonra Akşam olana kadar Eski mardinde bütün gezilecek yerleri dolaştık. Çarşıdan geçtiğimiz vakitlerde sürekli ikramlar vardı Süryani çöreği badem şekeri yedik bu arada bayağı bir alışverişte yaptık . Akşam oldu yemek vakti gelmişti Lolee Restoranta rezervasyon yaptırmıştık mardin yöresel lezzetler için yemekler güzeldi . O gece Mardin spor 1. Lige yükseldi gece 1 e kadar havai fişek attılar uyutmadılar. Sabah Seyri Merdin Kafe de 1. Cadde üzerinde Teras ta kahvaltı yaptık Mezopotamya manzarası eşliğinde hava da son derece güneşliydi burası da güzeldi . Kahvaltı sonrası Midyat’a gitmek üzere yola çıktık yaklaşık 1 saatte Midyat’a geldik Dizilerin çekildiği Konakların bulunduğu Eski Midyat'ta dolaştık bütün konaklara girdik hepsi giriş ücreti alıyor Sonra Mor Gabriel Manastırına geçtik orayı gezdik tekrar yola çıktık Urfa ya gitmek üzere Sıra gecesi için Urfasaray Konuk evinde rezervasyonumuz vardı Viranşehirde Astor şarj da ettim yaklaşık 3 saatte anca gelebildim saat 8 gibi program başlıyor gece 11 e kadar sürüyor çok eğlenceliydi ikramları da çok güzeldi Gece tekrar yola çıktık Otobanda şarjı Astor şarj ile %95 yapıp Ceyhan Mıstık usta tesislerine kadar gidip Aracı Zes şarja takıp burada şarj dolana kadar dinlendim uyandıktan sonra o şarjla Niğde ye kadar gittim . Yolculuk esnasında yetişmek için biraz seri kullandım yakıtı hiç hesap etmedim ama akşam yemeğine verdiğim para kadar anca yaktım... 14 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Güzel gezmiş, güzel anlatmışsın. Ellerine sağlık. Kacakçılar çarşısını merak ettim. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Güzel gezmiş, güzel anlatmışsın. Ellerine sağlık. Kacakçılar çarşısını merak ettim. Herşey Nakit veya Bankadan kredi kartı yok Sabah girsen akşama zor çıkarsın 150 metre anca gelir ara hanlar var çok kalabalık Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Güzel bir gezi olmuş,sende çok güzel anlatmışsın emeğine sağlık,tam mevsimi, sıcaklar başlayınca o merdivenler eziyet olur insana. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Güzel gezi olmuş abi bir solukta okudum. Mardin'le ilgili anlattığın yerleri çocukluğumdan biliyorum. Daha sonra hanımla bir gezmiştik 2014 idi sanırım. Midyat'ta dizi çekilen bir konağa gittiğimizde kapıdaki otopark mafyası (!) çocuklar yüzünden o kısmı atlamak zorunda kalmıştık Şimdi belki tekrar gideriz biz de. Yorum bağlantısı
Recommended Posts