Doğan Arşiray Çarşamba 09:42 Paylaş Çarşamba 09:42 Erdem Doğan yazdı: biraz arastirdim da, w204 un ve normal bir w221 in ecusundan 8-10 kat daha pahali 3-5 euro farkla komple w221 alinabilir bu neden böyle acaba. sonuçta elektronik olarak pek fark yoktur. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan Çarşamba 10:13 Paylaş Çarşamba 10:13 Doğan Arşiray yazdı: bu neden böyle acaba. sonuçta elektronik olarak pek fark yoktur. piyasada az oldugu icin olabilir. cikmacilar genelde internete bakarak fiyatliyor, birisi kafayan 1000 yazmis, oyle devam ediyor gibi duruyor Furkan abi sunu alip geleyim, sen isin bitince caresine bakarsin Mercedes Benz S 350 in Nordrhein-Westfalen - Erkrath | Mercedes S-Klasse Gebrauchtwagen kaufen | kleinanzeigen.de 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan Çarşamba 11:46 Paylaş Çarşamba 11:46 Doğan Arşiray yazdı: 6500 euro mu bu araba?!! 5000 e baglariz, hadi kimler ortak oluyor gorelim 2 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Çarşamba 13:00 Paylaş Çarşamba 13:00 şaka gibi varya. 10 da biri, benden jantları alırım. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl Çarşamba 13:54 Paylaş Çarşamba 13:54 (düzenlendi) Koltuklari alirim hisseyi siz belirleyin 😁 2 berjer 2 li koltuk mis Çarşamba 13:54 tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Çarşamba 20:42 Paylaş Çarşamba 20:42 Erdem Doğan yazdı: 5000 e baglariz, hadi kimler ortak oluyor gorelim Yapma inanırım. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı Dün saat 02:06 Yazar Paylaş Dün saat 02:06 Al gel burda değişiriz elektronik her şeyi. Hatta komple motoru Ben size demedim mi yurt dışı fiyat paylaşmayın diye 😂 4 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Doğan Arşiray yazdı: ooo emek elektronik. artık epey süre durur kapısında. Şimdi niye böyle dedin ki hocam Daha bizim ECU ya bakamamışlar bile, ben gidip rahmetlinin Mondeo yu alıp geleyim İstanbul'dan daha bekleyeceğiz gibi anlaşılan. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Furkan Avcı yazdı: Şimdi niye böyle dedin ki hocam Daha bizim ECU ya bakamamışlar bile, ben gidip rahmetlinin Mondeo yu alıp geleyim İstanbul'dan daha bekleyeceğiz gibi anlaşılan. satılık w204 daha 129 bin de Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Fatih Keskin yazdı: satılık w204 daha 129 bin de senin olsun abi niye satıyorsun Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mercedes lazımsa abi Darıcaya bıraktirayim akşam .sen ordan çözersin. Eskişehir e adam bulsak oraya da yollarız da :P Yatıyor kapıda Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: Mercedes lazımsa abi Darıcaya bıraktirayim akşam .sen ordan çözersin. Eskişehir e adam bulsak oraya da yollarız da :P Yatıyor kapıda Vay Allah'ına kurban kardeşim ya, herkes satma derdinde sen göndereyim demişsin Bu arada aradılar, başka 221 e takmışlar bizim ECU yu sorun yok, tam olarak nasıl olduğunu izah ettim telefonda. Beyini henüz açmamışlardı, açıp devreyide kontrol edecekler bakalım. Bir sorun bulamazlarsa tesisatı komple yenilemeyi düşünüyorum. Bir soru daha sigortalar böyle bir kesintiye sebep olur mu? (yanık değil ama sigorta) 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Furkan Avcı yazdı: sigortalar böyle bir kesintiye sebep olur mu? (yanık değil ama sigorta) Sigorta değil ama kutusu yapabilir. Temas düzgün olmuyorsa, olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 3 saat önce Paylaş 3 saat önce YZ böyle diyor ben onun yalancısıyım. M272 kodlu V6 motorlarda (özellikle W221 S350 gibi ağır kasa araçlarda) bahsettiğiniz bu üç hata kodu (P2004, Selenoid/Eksantrik hataları ve P2177), aslında birbirini tetikleyen ve motorun hava-yakıt dengesini altüst eden klasik bir zincirleme reaksiyondur. Bir makine mühendisi gözüyle bakarsak, sistemdeki termodinamik ve akışkanlar mekaniği dengesi bozulduğunda, ECU (motor beyni) bu durumu düzeltmek için sürekli parametre değiştirir ve sonunda "hatalar silsilesi" dediğimiz bu tablo ortaya çıkar. Gelin bu arızaların mekanik ve elektronik bağlarını adım adım çözelim: 1. Emme Manifoldu Arızası (P2004) Hata Anlamı: Tumble Flap (Girdap Kanatçıkları) Geçiş Parçası Açık Konumda Sıkıştı (Bank 1). M272 motorun magnezyum alaşımlı emme manifoldunun içinde, alt devirlerde hava akışını optimize ederek torku artırmak için tasarlanmış plastik klapeler (tumble flaps) bulunur. Kritik Nokta: Bu kanatçıkları hareket ettiren ön kısımdaki üçgen plastik plastik kollar (triangular actuator lever) zamanla motor ısısından dolayı gevrekleşir ve kırılır. Kanatçıklar açık kaldığında motor alt devirlerde doğru hava türbülansını yakalayamaz. Sonuç: Silindire giren hava miktarı, ECU'nun hesapladığından farklı olur. 2. Eksantrik Manyetik Selenoid Problemi (Camshaft Magnets) M272 motorların bir diğer kronik sorunudur. Eksantrik millerinin zamanlamasını ayarlayan (VVT/VANOS benzeri sistem) bu elektro-manyetik selenoidler zamanla yağ sızdırır veya iç dirençleri bozularak eksantrik milini doğru konumlandıramaz. Zincirleme Etki: Manifoldu kırık olan bir motorda hava akışı zaten bozuktur. Üstüne bir de eksantrik zamanlaması (valf açılma-kapanma süreleri) selenoid yüzünden milisaniyelik sapmalar yaşarsa, silindir içindeki yanma kalitesi tamamen çöker. 3. Fakir Karışım Hatası (P2177) Hata Anlamı: Rölanti Devrinin Üzerinde (Kısmi Yükte) Sistem Çok Fakir (Bank 1). İşte silsilenin son halkası ve yukarıdaki iki arızanın doğal bir sonucudur. Motor rölantiden çıkıp yüke bindiğinde, silindirlere giren hava/yakıt oranı ($14.7:1$ olan ideal stokiometrik oran) hava lehine bozulur. Yani içeriye hesaplanmamış veya kontrolsüz hava giriyor ya da yeterli yakıt püskürtülemiyordur. Bu Üçlü Arıza Birbiriyle Nasıl Bağlantılı? Manifold Kanatçık Millerinden Hava Kaçağı: P2004'e sebep olan plastik mekanizma kırıldığında, kanatçıkların manifold gövdesine girdiği miller aşınır ve buradan içeriye "kaçak hava" (unmetered air) girer. Bu hava, Debimetre (MAF) tarafından ölçülemediği için ECU içeri giren fazladan havadan habersizdir. Oksijen sensörü (Lambda) egzozda fazla oksijen görünce P2177 (Fakir Karışım) kodunu yapıştırır. Zamanlama Kusuru: Eksantrik selenoidi mili doğru zamanda açamadığında, emme valfleri açıkken geri tepme veya yanlış vakum oluşabilir. Bu da manifoldundaki basınç dalgalanmasını (MAP/MAF dengesini) bozar ve yine fakir/zengin karışım sapmalarına (P2177) yol açar. Çözüm İçin Yol Haritası (Nereden Başlamalı?) Sistem analizine göre, en büyük mekanik düzensizlik yaratan parçadan başlamak en maliyet etkin yöntemdir: Adım 1: Emme Manifoldu Tamir Kiti veya Değişimi Eğer manifoldun içindeki plastik klapeler aşınmadıysa ve sadece dışarıdaki plastik kumanda kolu kırıldıysa, piyasada satılan alüminyum tamir kitleri ile bu kolu değiştirebilirsiniz. Ancak W221 ağır bir gövdedir ve motorun alt devir torkuna ihtiyacı vardır. Eğer manifoldun içi kurum bağlamış ve kapakçıklar içeriden aşınmışsa, manifoldun komple (Pierburg marka orijinal üreticidir) değişmesi gerekir. Adım 2: Eksantrik Selenoidleri ve Soket Kontrolü M272'de 4 adet selenoid bulunur. Bunların soketlerini söküp içine yağ dolup dolmadığını kontrol edin. Yağ kılcallanma yoluyla (capillary action) motor beynine (ECU) kadar yürüyebilir. Selenoidlerin revize edilmiş güncel parça numaralı olanlarıyla (ve gerekirse araya yağ engelleyici kablo kiti koyarak) değiştirilmesi gerekir. Adım 3: Duman Testi (Smoke Test) Manifold ve selenoid işlemleri bittikten sonra P2177'nin tamamen silinmesi beklenir. Eğer devam ederse, manifoldun alt contalarından veya plastik hatlardan gizli bir hava kaçağı (vakum kaçağı) olup olmadığını görmek için motora duman testi yapılmalıdır. Özetle: Aracınız şu an ölçemediği bir hava-yakıt karmaşası yaşıyor. Eksantrik selenoidleri mekanik zamanlamayı, manifold ise hacimsel verimliliği bozuyor; ECU ise çaresizce fakir karışım uyarısı veriyor. İlk hedef manifold mekanizması olmalıdır. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Haşmet Güngör yazdı: YZ böyle diyor ben onun yalancısıyım. Haşmet abim, maalesef konuda da bahsettiğim gibi 2177 OBD kodunda farklı mercedesin iç kodlarında farklı. Manifold problemini P2004 ve P0571 olanları çözdük çok şükür. Bu 2177 ve bağlı gelişen problemler apayrı bir durum. Sani Gerşon yazdı: Sigorta değil ama kutusu yapabilir. Temas düzgün olmuyorsa, olabilir. Dur bir orayıda söküp kontrol edeyim 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Furkan Avcı yazdı: Bir sorun bulamazlarsa tesisatı komple yenilemeyi düşünüyorum. Tesisatin semasi mevcut mu? Olmadi bulalim Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Furkan Avcı yazdı: Vay Allah'ına kurban kardeşim ya, herkes satma derdinde sen göndereyim demişsin Bu arada aradılar, başka 221 e takmışlar bizim ECU yu sorun yok, tam olarak nasıl olduğunu izah ettim telefonda. Beyini henüz açmamışlardı, açıp devreyide kontrol edecekler bakalım. Bir sorun bulamazlarsa tesisatı komple yenilemeyi düşünüyorum. Bir soru daha sigortalar böyle bir kesintiye sebep olur mu? (yanık değil ama sigorta) Sigortanin etkileyici bi donanım değil ki ama, Tesisatı nasıl test ettiler. Ohmlarina mi baktılar sadece voltaj mi Bide canbus da iletişim arızası veren bir yer var mı stardoagnosla illa bakmışsindir da. Ordaki arıza teşhis prosedürü ne diyordu Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Tesisatin semasi mevcut mu? Olmadi bulalim Var var, ECU gelsin girip paylaşayım burdan. Mustafa Tüfekçi yazdı: Sigortanin etkileyici bi donanım değil ki ama, Tesisatı nasıl test ettiler. Ohmlarina mi baktılar sadece voltaj mi Bide canbus da iletişim arızası veren bir yer var mı stardoagnosla illa bakmışsindir da. Ordaki arıza teşhis prosedürü ne diyordu Nasıl test ettiklerini görmedim, ama CANBUS ayrıca bir arıza yoktu, Sigorta kutusu ön SAM ın üstünde biliyorsun, oralara bir detaylı bakacağım. ECU ile motora ve ECU ile SAM e giden tesisatı tekrar kontrol etmek lazım. Aslında durum şu hani arada sırada hasta olursun bir yerin ağrır ama o an doktora gittiğinde ağrın yoktur, Doktor'da tam bilemez neden olduğunu. şimdi arıza süreklilik arz etmiyor 2-3 gün kullandım bir kere yaptı, kontak kapat aç geçti. sürekliliğe bağlasa çözüm yoluna ulaşmak kolay olacak. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce @Fatih Keskin Abi şaka yaptım ya, niye beğenmedin 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Hehehe sen kötü kedi Şerafettin i tanıyormusun 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts