İçeriğe Yönlendir

Opel gönüllü hava yastığı değiştirme kampanyasına katılınılmalı mı?

Emin Ozan

Recommended Posts

Emin Ozan
(düzenlendi)

2017 1.6 TDCI astra sedan aracımız var ve bugün gönüllü çağırma mektubu aldım. Eğer mevzuyu doğru anladıysam, mevcut hava yastıklarında zamanla bozulmalar meydana geldiğini ve kaza anında pekte güvenli olmadığını söylüyorlar.

Yeni hava yastığı değişimi ücretsiz yapılacakmış. Sözde araç değeri düşmeyeceğini söylemişler ama yarın öbür gün arabayı sattığımızda, araba eksperde hava yastığında işlem olduğu görüldüğünde, hasarsız aracımız ağır hasarlı araç olarak etiketlenecek.

Değişim yapılsa bir dert, yapılmasa da bir dert.

Hava yastığından ayrı birde, kampanya kapsamında motor kontrol modülüne bakılacağı yazıyor. Burada galiba motorda yazılım değişikliğine gidiliyormuş. Bazı kullanıcıların yorumlarında, bu işlem yakıt tüketimini artırdığı ve performans düşüklüğü yaşanacağını söylüyorlar ve eski yazılıma da döndürülemediği söyleniliyormuş. Bu yazılım hakkında da bilginiz varmı acaba? Reddetme gibi bir şansımız varmı yeni yazılımı?

Siz ne düşünüyorsunuz, bu işlemler yapılmalı mı yoksa yapılmamalı mı?

tarihinde Emin Ozan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Değişimde size evrak veriyorlar. Bu değer kaybı da oluşturmaz apır hasar kayıtlı muhabbeti de yaşatmaz. Güvenlik sebebi ile değiştirmeniz faydanıza. Kaldı ki bu değişim konusunu bütün eksperler biliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Bir yanda can güvenliği, bir yanda araç değer kaybı.

Gerçekten tartışmalık bir konu mu? Üstüne oturup ağlamalık bir konu mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Nasıl kontrol ediliyor aracımız bu kategoride mi değilmi diye ?

Benim aracım 16 Insignia 

Yorum bağlantısı
Emin Ozan
Murat Öngür yazdı:

Nasıl kontrol ediliyor aracımız bu kategoride mi değilmi diye ?

Benim aracım 16 Insignia 

Hocam Insignialar da bu durum söz konusu değil diye biliyorum ama bu siteden şase numarası girerek kontrol edebilirsiniz sizde.

https://www.opel.com.tr/opel-sahipleri/check-vin.html

Ahmet Kiriş yazdı:

Bir yanda can güvenliği, bir yanda araç değer kaybı.

Gerçekten tartışmalık bir konu mu? Üstüne oturup ağlamalık bir konu mu?

Olaya dışarıdan bakıldığında ne kadar da komik bir şey düşündüğümü görüyorum iki seçenek arasında. Yarın randevu almaya gideceğim. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...