İçeriğe Yönlendir

Klima Açıkken Arabadaki Değişimler

Ahmet Karaayvaz

Recommended Posts

Ahmet Karaayvaz

Araç grand c max 1.6 ecoboost , 106 bin km de .

3 ay önce triger setini değiştirdim. Alakası var mı yok mu bilmiyorum ,bilgi olarak eklemek istedim. O sıralar hava soğuk olduğu için pek klima açmıyoruz zaten . Yaz ayları gelince klimayı sık kullanmaya başlıyoruz hali ile . 

Klima açık , 1. -2. viteste gidiyorsunuz , ayağınızı gazdan çekince devir düşüyor , dibe gelince arabada çek bırak çek bırak gibi , sanki gaza basıp bırakıyormuşuz gibi araba ileri geri kerkilmeye başlıyor , devir çok az yükselip alçalıyor , yükseliyor alçalıyor , bunu 3-4-5 kere yaptıktan sonra arabadaki o sarsıntı kesiliyor . devir sabit kalmaya başlıyor . Bugün video çekeyim ustalara atayım diye özellikle gidip denedim ,bugün de yapmadı beş on dk dolaştım tekrar denedim yine yapmadı . Neye göre yapıyor yapmıyor anlamıyorum. 

Bunu yapmışken klimayı kapatıp tekrar deniyorum herhangi bir çek bırak , bas çek yapıyormuş gibi kerkilme vs olmuyor . 

klimanın soğutması iyi bu arada , geçen sene yağ ve gaz basılmıştı arabanın . 

Yapay zeka kirli gaz kelebeği ve ya rölanti motorundan yapabilir , klima gazı az ya da fazla olmasından da yapabiliyor diyor . Fazla olsa geçen sene yeni doldurduğumda da yapardı sanırım , belki kaçak vardır ,azalmış olabilir . 

Bu sorun neden olur , başına gelen fikri olan var mı acaba ? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ersen Tapan
  • Yeni Oluştur...