İçeriğe Yönlendir

Klima Açıkken Arabadaki Değişimler

Ahmet Karaayvaz

Recommended Posts

Ahmet Karaayvaz

Araç grand c max 1.6 ecoboost , 106 bin km de .

3 ay önce triger setini değiştirdim. Alakası var mı yok mu bilmiyorum ,bilgi olarak eklemek istedim. O sıralar hava soğuk olduğu için pek klima açmıyoruz zaten . Yaz ayları gelince klimayı sık kullanmaya başlıyoruz hali ile . 

Klima açık , 1. -2. viteste gidiyorsunuz , ayağınızı gazdan çekince devir düşüyor , dibe gelince arabada çek bırak çek bırak gibi , sanki gaza basıp bırakıyormuşuz gibi araba ileri geri kerkilmeye başlıyor , devir çok az yükselip alçalıyor , yükseliyor alçalıyor , bunu 3-4-5 kere yaptıktan sonra arabadaki o sarsıntı kesiliyor . devir sabit kalmaya başlıyor . Bugün video çekeyim ustalara atayım diye özellikle gidip denedim ,bugün de yapmadı beş on dk dolaştım tekrar denedim yine yapmadı . Neye göre yapıyor yapmıyor anlamıyorum. 

Bunu yapmışken klimayı kapatıp tekrar deniyorum herhangi bir çek bırak , bas çek yapıyormuş gibi kerkilme vs olmuyor . 

klimanın soğutması iyi bu arada , geçen sene yağ ve gaz basılmıştı arabanın . 

Yapay zeka kirli gaz kelebeği ve ya rölanti motorundan yapabilir , klima gazı az ya da fazla olmasından da yapabiliyor diyor . Fazla olsa geçen sene yeni doldurduğumda da yapardı sanırım , belki kaçak vardır ,azalmış olabilir . 

Bu sorun neden olur , başına gelen fikri olan var mı acaba ? 

Yorum bağlantısı
Alpay Köse

Bendede c Max var atmosferik.trafikte dur kalk esnasında bazen yapıyordu.lpg ayarı yeni yapıldı devam edince boğaz kelebeği temizliği yaptım şu an sorun yok düzeldi.fikir amaçlı videonun link atıyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Karaayvaz
(düzenlendi)

Alpay Köse yazdı:

Bendede c Max var atmosferik.trafikte dur kalk esnasında bazen yapıyordu.lpg ayarı yeni yapıldı devam edince boğaz kelebeği temizliği yaptım şu an sorun yok düzeldi.fikir amaçlı videonun link atıyorum.

Cevap için teşekkür ederim umarım bu parçadandır .

tarihinde Ahmet Karaayvaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...