İçeriğe Yönlendir

Sensodrive Resetleme Prosedürü

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)

Aşağıda forumlardan ve tamir tavsiye sitelerinden özetlenmiştir:

1. Kontağı kapatın.
2. Kaputu açın ve tüm kapıları ve pencereleri kapatın.
3. Motor bölmesinin sağ tarafındaki plastik akü kapağını çıkarın.
4. Akünün + pozitif terminalini (genellikle önde) klipsinden çıkarın, bunun için bir anahtar hazır bulundurun.
5. En az 5 dakika bekleyin ve kapıları vb. açmayın, belki kısa bir yürüyüşe çıkın.
6. Aküyü tekrar bağlayın, gösterge panelinde vites numarası yerine bir - işareti görmelisiniz.
7. Kontağı 2 konumuna getirin, gösterge panelinde sadece akü ve yağ lambası yanacaktır.
8. Fren pedalına basılı tutun, şanzıman kendini sıfırlarken tıklama ve hareket sesleri duyacaksınız. Tüm bu sesler durana kadar bekleyin.
9. Ayağınızı frenden çekin, kontağı kapatıp tekrar açın, her şey normale dönmüş olmalı.

IMG_0178.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bu iyi birşey değil. Bütün yol ayarı soğuk motor sıcak motor vites geçişleri ayarını sildi sistem. Fayda yerine zarar verdin bu paylaşımla millete. 
Bak ciddiyim, seni severim ama her otu boku yazmak her zaman fayda vermez umuma açık yerlerde

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Bu islem sonrasi kalibrasyon ihtiyaci duyulmuyor mu? 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Servet Aydın yazdı:

Bu iyi birşey değil. Bütün yol ayarı soğuk motor sıcak motor vites geçişleri ayarını sildi sistem. Fayda yerine zarar verdin bu paylaşımla millete. 
Bak ciddiyim, seni severim ama her otu boku yazmak her zaman fayda vermez umuma açık yerlerde

Kendine de zarar veriyor ama kabullenmek istemiyor. Bazı şeyleri gerçekten bilmek lazım (eğitimini almak vs değil, aldığı eğitimi sindirip mantığını kavramaktan bahsediyorum) 

Alakalı/alakasız şeylerden yorum çıkarıp, teşhis koymak bana çok cesurca geliyor en yumuşak tabirle. 7/24 işi yapan bile net fikir veremezken üstelik

Sinan Akgöl yazdı:

Bu islem sonrasi kalibrasyon ihtiyaci duyulmuyor mu? 

Bu işlem belki de kavrama vs değiştiğinde yapılması gereken bir prosedürdür. Böyle olunca da sıfır sistem olduğundan kalibrasyon yapılmıyordur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ü.Emre Kartal yazdı:

Kendine de zarar veriyor ama kabullenmek istemiyor. Bazı şeyleri gerçekten bilmek lazım (eğitimini almak vs değil, aldığı eğitimi sindirip mantığını kavramaktan bahsediyorum) 

Alakalı/alakasız şeylerden yorum çıkarıp, teşhis koymak bana çok cesurca geliyor en yumuşak tabirle. 7/24 işi yapan bile net fikir veremezken üstelik

Bu işlem belki de kavrama vs değiştiğinde yapılması gereken bir prosedürdür. Böyle olunca da sıfır sistem olduğundan kalibrasyon yapılmıyordur. 

Otomatiklestirilmis manuel oldugu icin esasinda dediginiz gibi kavrama volan sonrasinda sistem sifirlanip kalibrasyon gerektirir diye dusundum hele ki psa ise. Selenoid valfi degisimi sonrasi tam otomatik al4 e bile kalibrasyon yaptirmistik. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Ben bunu 2 defa uyguladım. Gayet başarı elde ettim. Burada anlatılmışlar.  

Bana sen demiştin Aküyü sök tak diye. 

https://frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=50125

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Sinan Akgöl yazdı:

Otomatiklestirilmis manuel oldugu icin esasinda dediginiz gibi kavrama volan sonrasinda sistem sifirlanip kalibrasyon gerektirir diye dusundum hele ki psa ise. Selenoid valfi degisimi sonrasi tam otomatik al4 e bile kalibrasyon yaptirmistik. 

Ben de meraklıyımdır, kurcalarım vs vs. Ama bu "normal" veya "doğru" bir şey gibi hiç davranmadım. 

Bozulursa benim olan benimdir, ceremesini kendim çekerim. Ama paylaşınca üstelik alakasız şeylere bile bunu çözdü deyince birilerinin canı yanabilir. 

Birçok servis işleminde zaten prosedürün en başında koşulları ve yazar. Ama birçok kişi pas geçiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ersen Tapan
  • Yeni Oluştur...