İçeriğe Yönlendir

2015 C4 1.2 Puretech Elektrik Devre Arızası

Engin Latif

Recommended Posts

Engin Latif
(düzenlendi)

Arkadaşlar Merhaba 2015 Model C4 1,2 puretech araca sahibim bir süredir bir arıza uyarısı veriyor. Bir kaç yer baktı çok maliyetli olur deneyerek yapılması gerekir gerek yok yaptırmanıza dediler.Ama sürekli arıza da sinir bozucu oluyor.Böyle bir tecrübe yaşayan ve çözen var mı? İstanbul'dayım önerebileceğiniz bir usta varmı? Arıza ile ilgili fotoğrafı da iletiyorum.

WhatsApp Image 2026-07-09 at 11.38.23.jpeg

tarihinde Engin Latif tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Aracı makinaya bağlattınız mı? Evetse detayını orada yazar çünkü, o bilgiye göre size cevap daha rahat verilir. O bilgiyi verirseniz daha hızlı cevap alabilirsiniz. Bu ekrana göre kimsenin yardımcı olabileceğini sanmıyorum. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Yetkili servise gidip arizanin neden kaynaklandigini ogrenmeden deneme yanilma ile cozulecek birsey degildir. Birseyolmaz denir sizi yolda birakir. Ariza tespiti yaptirin.

Yorum bağlantısı
Engin Latif
(düzenlendi)

Arıza kodunu bilmiyorum ya aracın sigorta kutusu arızalı ya da Akünü üzerinden bir kutu daha varmış o arızları diyorlar. Sırayla değiştireceklermiş bunun için parçaları sipariş etmeleri de gerekiyor tabi.

tarihinde Engin Latif tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Arıza tam tespit edilememiş, 'sırayla' dediğine göre deneme yanılma yoluyla tamir edecekler.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Araçta start stop mevcutsa aktif mi?

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

günümüzde nerdeyse her araç teknolojik araç.. obd girişi olan her aracı makineye bağlamadan arıza tespit etmeye çalışan deneme yanılma yoluna giden her ustadan uzak durulması gerekli.

cihaza bağlanır, arıza kodları çıktı alınır, tüm arızalar silinir kalan arıza kodları ayrıca not alınır, 1-2 hafta sürüşe devam edilir, tekrar cihaza bağlanır, çıkan kodlar eski kodlarla karşılaştırılır hangileri tekrar çıktıysa o zaman o kodlara göre müdahale edilir. en doğru en masrafsız çözüm budur. elinde cihaz olup o cihazı kullanan usta deneme yanılma yoluna çok başvurmaz zaten. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Engin Latif yazdı:

Arıza kodunu bilmiyorum ya aracın sigorta kutusu arızalı ya da Akünü üzerinden bir kutu daha varmış o arızları diyorlar. Sırayla değiştireceklermiş bunun için parçaları sipariş etmeleri de gerekiyor tabi.

Hocam o iş öyle olmaz siz bana arıza kodu söylemeniz lazım obd bağlayıp söyle öğrenin. Sanayide acımazlar size. Eviniz yakınsa bana gelin bari ben söyleyeyim size. Çekmeköy'de oturuyor iseniz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

tesisatta bir arıza da olabilir.

Arıza koduna mutlaka bakılmalı ama  her arıza koda bakarak nokta atışı çözülemeyebilir

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

11 senelik bir araç. Konu psa. Kablolar ve canbus sisteminin oksitlenmesi bile hata kodu yazabilir. Kafası çalışan birine götürmeniz lazım

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Ali Darbaz yazdı:

Hocam o iş öyle olmaz siz bana arıza kodu söylemeniz lazım obd bağlayıp söyle öğrenin. Sanayide acımazlar size. Eviniz yakınsa bana gelin bari ben söyleyeyim size. Çekmeköy'de oturuyor iseniz

Kilit kelime : Sanayide acımazlar size :shok: Ali beyin söylediği gibi, bir obd cihazı bağlayıp hata kodunu öğrenin. Sonra gerisi gelir. Size söylenen şekilde bütün parçaları değiştirtirler. Yinede arıza çözülmez.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ali Darbaz
  • Yeni Oluştur...