Osman Yavuz 7 saat önce Paylaş 7 saat önce (düzenlendi) Aracım, 294binde, yağ 5-30, en son bakımı 289binde yaptırdım, yakıt filteside değişti. Bir ay kadar önce sabah çalıştırdığımda duman yükseldiğini farkettim, kontrol ettiğimde biraz duman attığını farkettim belki daha öncede yapıyordu bilmiyorum sakin hava olmadığı için farketmemiş olabilirim. Gaz verdiğimde yoğun bir duman bulutu oluşmuyor ancak canımı sıkması yetiyor, bugün kısa bir kayıt oluşturdum sizede fikir vermesi açısından izlemenizi isterim. Bundan 2 yıl kadar önce enjektör revizyonu yaptırmıştım, yolum düşünce ustaya da uğradım durumu anlattım çalıştırıp baktı enjektörlük bir durum görünmüyor dedi. Yakıt tüketimi şehir içinde 6-6.5, uzun yolda 4-5 civarında. 1 yıl kadar önce turboda boşluk var diye revizyon edene kadar sıfır mitsubishi turbo aldım taktırdım, hava akış metreyide değiştirmiştim ama onun zamanını hatırlamıyorum. Bana subaplardan gibi geliyor ancak sizin fikirlerinizi almak istiyorum, bu arada biraz yağ eksitmesi var ancak şu anda üçüncü baremi aşağı inmiş değil. Vakit ayırdığınız için teşekkürler. https://www.youtube.com/shorts/-5XKYPf8ENI 7 saat önce tarihinde Osman Yavuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Dizel arabada 300bin sorun değil. Bana da enjektör gibi geldi. Bu arada akünüz de zayıf. Marş anında abs ışığı yanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Süpapdan içeri yağ alıyor olabilir. Mehmet hocam ya ondan ya da enjektörden. Özellikle tekleme gibi bir durum varsa enjektör baş şüpheli derim. Bizim araçta da sabah ilk çalıştırmalarda duman atıp kesiliyordu enjektör içindeki parçaları sıfırladım şu anlık öyle bir sorun görünmüyor. 2 Yorum bağlantısı
Osman Yavuz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Mehmet hocam ya ondan ya da enjektörden. Özellikle tekleme gibi bir durum varsa enjektör baş şüpheli derim. Bizim araçta da sabah ilk çalıştırmalarda duman atıp kesiliyordu enjektör içindeki parçaları sıfırladım şu anlık öyle bir sorun görünmüyor. Benimki de benzer sorun hocam, sabah yada bekleyince çalıştırmada duman atıyor sonra kesiyor, enjektör revizyonu eylülde 2 yıl olacak, revizyon sonrasında mazotu çoğunlukla shelden aldım, nadirende opetten başka istasyondan şu ana kadar yakıt almadım. Aslında enjektör olması benim işime gelir, subap lastiklerini kime sorduysam üst kapak açılacak diyor, forumlarda benzer nedenden dolayı üst kapağı açtırıp komple motora gidende çok öyle olmasa bile şu anda üst kapak için ustam 50bini bulur diyor. Onu da işinin ehli bulmak lazım. Sani Gerşon yazdı: Dizel arabada 300bin sorun değil. Bana da enjektör gibi geldi. Bu arada akünüz de zayıf. Marş anında abs ışığı yanıyor. Akünün üzerinden sanırım 2 kış geçti hocam, olabilir havalar soğuyunca belli eder kendini şimdilik çalıştırıyor. Bu arada belirmeyi unutmuşum benim kızdırmalarda bozuk. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Kızdırmalar da bu dumanı yapabiliyor. Önce kızdırmalar kesinlikle değiştirilecek. Yanma odası istenen sıcaklıkta değilse ilk çalıştırmada duman olabiliyor. 2 Yorum bağlantısı
Osman Yavuz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Sani Gerşon yazdı: Kızdırmalar da bu dumanı yapabiliyor. Önce kızdırmalar kesinlikle değiştirilecek. Yanma odası istenen sıcaklıkta değilse ilk çalıştırmada duman olabiliyor. Kızdirmalar kesik hocam, 4-5yıl önce 3 tanesini değiştirmiştim biri çıkmadı, birininde ucu kırıldı, ucuz kurtulduk ondan, yakinda kontrol ettirdigimde hepsi kesikti. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Kesik ne demek bilmiyorum ama, ucu kırıldıktan sonra piston içine mi düştü 1 Yorum bağlantısı
Osman Yavuz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce İlahi @Sani Gerşon hocam, sanayi dili ağzıma yapışmış biraz kusura bakmayın, bozulmuş yani çalışmıyor. Patlak ampüle bile kesilmiş bu diyorum bazen. Kırık malzeme kapakta kalmıştı hocam arabayı çalıştırınca basınçla dışarı atmıştı tabi içinede düşebilirdi mal ustanın olmayınca böyle yollara başvurabiliyorlar ondan ucuz kurtulduk dedim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Dışarı atmış derken, makrometrelik toleransla çalışan motor o parçayı dışarı ancak piston başı parça ile beraber kapağa ya da subaba vurunca atar. Dışarı atması için de katalik ve susturuculardan geçmesi lazım. Umarım görmüşünüzdür parçanın çıkışını zira silindiri çizmişse, araç yağ yakmasın da ne yapsın. Umuyorum çok büyük hasar yoktur. Yorum bağlantısı
Osman Yavuz 19 dakika önce Yazar Paylaş 19 dakika önce Sani Gerşon yazdı: Dışarı atmış derken, makrometrelik toleransla çalışan motor o parçayı dışarı ancak piston başı parça ile beraber kapağa ya da subaba vurunca atar. Dışarı atması için de katalik ve susturuculardan geçmesi lazım. Umarım görmüşünüzdür parçanın çıkışını zira silindiri çizmişse, araç yağ yakmasın da ne yapsın. Umuyorum çok büyük hasar yoktur. Hocam bu dediğim, 4-5 yıl önce olan birsey, bunun üzerine en az 50, tahmini 70bin km yol gittim, dünkü olay değil. Bugüne kadar bakımdan bakıma dışında yağ koymadım araca. Yorum bağlantısı
Recommended Posts